Door P.uncia, Op zon 11 dec 2011 18:25, 2 reacties,    

Monsanto tot slechtste bedrijf van 2011 verklaardMonsanto, een groot biotech bedrijf dat verantwoordelijk is voor het genetisch modificeren van veel basisvoedsel, is de slechtste bedrijf prijs van 2011 gegeven voor het bedreigen van zowel de menselijke gezondheid als het milieu. De prijs werd toegekend door de NaturalSociety website nadat duizenden lezers Monsanto stemden als het slechtste bedrijf van 2011.

Talrijke wetenschappelijke onderzoeken hebben Monsanto’s genetisch gemodificeerde gewassen, herbiciden en biopesticiden beoordeeld als gevaar voor de planeet. Een overzicht van 19 onderzoeken maakte bekend dat de consumptie van gentech maïs of sojabonen kan leiden tot significante orgaanstoringen bij ratten en muizen, met name in de lever en nieren.

De onderzoekers wezen er ook op dat de gentech soja en maïs variëteiten bijdragen tot "83 procent van de gecommercialiseerde GGO's" die je op dit moment mogelijk consumeert als je conventionele producten koopt. Van Monsanto’s best verkopende herbicide, Roundup, is ook ontdekt dat het superonkruid creëert dat extreem resistent is tegen herbiciden, dat naar schatting nu meer dan 120 miljoen hectare wereldwijd bedekt.

De prijs is bedoeld om bewustzijn te brengen voor deze milieuproblemen, welke voortdurend worden erkend door landen in de wereld. Hongarije, Peru, en Frankrijk behoren tot de landen die zich hebben uitgesproken zowel tegen Monsanto als gentech gewassen. Hongarije heeft onlangs 1.000 hectare maïs vernietigd waarvan ontdekt werd geteeld te zijn met genetisch gemodificeerde zaden, volgens Lajos Bognar plaatsvervangend staatssecretaris van het ministerie van Plattelandsontwikkeling van Hongarije.

Peru heeft ook een 10 jarig verbod op genetisch gemodificeerde producten ingesteld, nadat uit een recent uitgevoerde test door de Peruaanse Vereniging van Consumenten en Gebruikers (ASPEC) bleek dat 77 procent van de geteste supermarktproducten gentech verontreinigingen bevatte.

"Gezien het feit dat de wereldwijde gentech push van Monsanto zowel het milieu als de gezondheid van de mens heeft bedreigd, denk ik dat ze te labelen als slechtste bedrijf van 2011 door NaturalSociety zeer gepast is", zei Sayer Ji, voorzitter van GreenMedInfo.com.

NaturalSociety is een natuurlijke gezondheid bron met duizenden pagina's gratis artikelen, technieken en informatie over natuurlijke oplossingen die zowel effectief zijn als gesteund worden door de wetenschap.
Annotaties:
| #170800 | 11-12-2011 18:35 | Appie
Bijzonder, plaatste net een artikeltje over Roundup en de gevolgen. Kom jij met dit bericht :)

Sluit naadloos aan. Mooi :)
Appie's avatar
| #170803 | 11-12-2011 18:41 | P.uncia
Kom jij met dit bericht :)


:lol: Als je iedere dag een vertaling plaatst moet je wel met een systeem werken omdat ik nu eenmaal niet iedere dag tijd heb om te vertalen.

Dus heb ik vertalingen in voorraad die niet echt aan een datum zijn gebonden, meestal gaat dat goed, soms moet ik een artikel weggooien omdat iemand anders een nederlandse variant heeft geplaatst ;)
P.uncia's avatar
aanmelden / inloggen