Door Paul2, Op zat 29 jun 2013 09:26, 4 reacties, citaat / intro / linkdump

Morsi heeft zijn kansen verspeeld, volk is terreur zat

Loom kijkt de soldaat vanuit zijn geschutskoepel neer op het traag passerende verkeer. Met een grap of een opgestoken duim testen de automobilisten de sfeer onder de militairen, die positie hebben genomen rond strategische gebouwen in Caïro. Maar meer dan een arrogante grijns van de soldaat zit er niet in. Egypte bungelt weer boven de afgrond en alle hoop is gevestigd op het leger om het land op te vangen.
In een verwarrende mix van paniek en opluchting leeft Egypte al maanden toe naar de protesten van morgen. Naar verwachting zullen honderdduizenden Egyptenaren de straat op gaan om hun onvrede te uiten over president Morsi.

Het is de...
Annotaties:
| #201945 | 29-06-2013 09:29 | Paul2

Ondertussen schildert de Moslimbroederschap haar tegenstanders af als communisten en christenen, verbonden in een complot tegen de islam. Ook de 'verborgen vingers' van het oude regime en de buitenlandse vijand maken deel uit van de veronderstelde samenzwering.

Gaap.
| #201946 | 29-06-2013 10:28 | tegengas
Dat roept Erdogan ook.
tegengas's avatar
| #201981 | 30-06-2013 01:36 | Ness
Er wordt flink gestookt in Egypte, en de Westerse media kan niet achterblijven natuurlijk.
Nog even en de nieuw te vormen 'rebellengroeperingen' krijgen wapens uit Saoedie Arabie enzo, en jankt men over no-fly zones en gifspuitende Egyptische soldaten bij de VN terwijl men de massamoorden op foute Christenen (vieze kopten!) compleet negeert.

De Sinai en de controle over het Suezkanaal gaat naar Israel, natuurlijk, plus het Nijlwater.
Ness's avatar
| #201983 | 30-06-2013 08:07 | liedetecter
en de Westerse media kan niet achterblijven natuurlijk.
Inderdaad, er wordt al vol gespeculeerd op een burgeroorlog, en een verder mislukkende revolutie (omdat revoluties nu eenmaal "altijd mislukken"), een dieper geinstitutionaliseerde nieuwe dictatuur van een nieuwe minderheid (want dat is al duizenden jaren zo in Egypte, en waarom zou dat anders moeten oid). En dan verder waarom het niks wordt: "It would be a mistake to attribute the ineffectiveness of Egypt’s opposition to the purely personal failings and intellectual blind spots of the people currently prominent in its ranks. We are looking at something more deeply rooted and harder to fix. An intense rage and dissatisfaction with the status quo without any idea in the world how to make anything better: this is the typical condition of revolutionary movements in countries without a history of effective governance or successful development. It is also often typical of political movements in countries dominated by a youth bulge.".
Ahhhh ... het zijn domme onderontwikkelde barbaren, die niks van "democratie" snappen !! ... yeah right ...

The Green Party bestaat bv al sinds 1986 en brengt al die jaren al een humanistisch alternatief gebaseerd op de Egyptische cultuur op het politieke toneel .. maar goed, die zitten nu in de bak inderdaad.
aanmelden / inloggen