Door community (initieel Denneb), Op maa 13 dec 2010 10:14, 7 reacties, nieuws

“Moskou had moordenaars Litvinenko opgespoord, Londen raadde af op te


Rusland heeft verklaard dat het de vermoedelijke moordenaars van de voormalige Russische spion Alexandre Litvinenko had opgespoord voor hij vergiftigd werd en stierf in Londen in 2006. De Britten raadden af om op te treden. Dat blijkt een Amerikaanse diplomatieke nota uit hetzelfde jaar, onthuld door WikiLeaks.

Litvinenko, een tegenstander van Vladimir Poetin, de toenmalige Russische president, stierf aan vergiftiging door polonium 210 in een Londens hotel in november 2006. De Britse politie beschuldigde de voormalige KGB-agent Andreï Lougovoï van de moord, maar Rusland weigerde hem uit te leveren.

Een diplomatieke nota die aan Washington werd verstuurd vanuit de Amerikaanse ambassade in Parijs in december 2006, en die openbaar werd gemaakt door The Guardian zaterdag, heeft het over een "vriendschappelijk diner" tussen het Amerikaanse hoofd contraterrorisme, Henry Crumpton, en de speciale afgevaardigde van de Russische president Anatoli Safonov.

"Safonov gaf aan dat de Russische autoriteiten in Londen op de hoogte waren van de aanwezigheid van individuen die radio-actieve substanties in de stad vervoerden", preciseert de nota. "Ze waren hen gevolgd, maar de Britten zeiden dat ze hen onder controle hadden voor de vergiftiging gebeurde."

The Guardian zegt dat het meerdere personen heeft bevraagd die vertrouwd zijn met het dossier. Zij noemden de verklaringen van Safonov "onwaarschijnlijk".

Safonov zei ook dat Moskou niet betrokken was bij de moord, zoals de Russische regering beweert. Maar hij gaf geen verdere uitleg, volgens de diplomatieke nota.
Annotaties:
| #120381 | 13-12-2010 21:36 | ffloor
Dit verhaal zou wel eens waar kunnen zijn want de gifstof was geen polonium maar U-210 en dat je op iedere hoogspanningsschakelaar in een transformatorstation wel centimeters dik erop kunt vinden. Isotopen zijn supergiftig en de tijdelijke verschijningsnamen hadden helaas in dit artikel als gebruikelijk tussen haakjes vermeld behoren te staan omdat het om tijdelijke materie-verschijningsvormen in de tijd betreft:
Uraniumtraject: opgave in letter U (verval in miljoenen jaren)
(radium) U-227,06 kubus, elektro+0,97 en ferromagnetisch;
(francium) U-223 aarvorm, elektro+ ferromagnetisch;
(radongas-hoog U-224 (trekt opeens zijn atoomgetal weer omhoog!!!) andreaskruis, (!) ferromagnetisch;
(radongas-middel U-224 sterval, elektro+0,01 ferromagnetisch;
(francium-2e)(!!) U-222,55 aarvorm, elektro+0,86 ferromagnetisch;
(niton, ook radon-2, vroeger emanatie genaamd ) U-221,66 andreaskruis, zeer sterk hoogfrequent-ferromagnetisch en instabiel; na 4 dagen wordt dat:
(astadine) U-221,0 haltervorm elektro -1,96 (giftig, op alle waslijndraden en beeldbuizen);
(polonium) U-210,5 viervlakvorm, elektro -1,76 antimagnetisch (ZWAAR GIF);
enzovoorts tot Pb-208, dan stopt het "verschijnen" onder het voortdurend uitstoten van heliumkernen in paren van 2.

Nogmaals, eigenlijk ben je hier wel bezig met oorspronkelijk prehistorisch ontplofte atoombommen waarvan de bodemresten geleidelijkaan in de loop van eeuwen dan vervalt tot ferromagnetisch lood Pb-208 en Pb-207 en dat klontert in de smeltketel, zie ook Genesis-6 en de Mahabharata want het verdwenen Spaanse uranium uit hun loodmijnen is teruggevonden in verglaasde steden in de Gobi-woestijn en dito het verdwenen uranium uit Indiaasche loodmijnen is in Engeland rondom verglaasde struiken en verglaasde forten teruggevonden, bron Bres.
| #120383 | 13-12-2010 21:51 | zwart
@ffloor. Ik vond het originele artikel al moeilijk genoeg, uw uitleg over verval kon ik nog net volgen, maar de toevoeging aan het eind lijkt wel een beetje op een auto die de berm in slipt.
zwart's avatar
| #120388 | 13-12-2010 22:11 | ffloor
Dat snap ik. Onder geologen zijn daar al hele discussies over gevoerd want er is iets geks gebeurd: een aan één kant verglaasd fortfundament zoals ze die in Duitsland al 7 van hebben teruggevonden kun je niet met bliksem verklaren.
Ze zijn wel bij mij geweest hoor, totdat ik ze wees op de televisietoren waaronder ze een heel voetbalveld van aardpennen hadden geslagen dus écht nul ohm. Deze keer ging er 800 kiloAmpère door de toren maar verglazen deed hij nog steeds niet.
Het blijft overigens een omstreden vakdomein, dat verschijnsel van kritische hoeveelheid U-235 op een meut zo groot als een enorme schuit kan bevatten en ook wel: "de vuile atoombom voor arme landen" wordt genoemd. Niet mijn specialischme maar éénzijdig verglaasde forten laat geen andere verklaring toe.
| #120392 | 13-12-2010 22:18 | zwart
@ffloor. U bent een bijzonder mens.
Gelukkig kan ik u meestal goed volgen ook al moet ik er soms extra moeite voor doen. Dank voor uw laatste comment.
zwart's avatar
| #120412 | 13-12-2010 23:43 | RealityCheck
Ja inderdaad, als je verglaasde steden vindt en er is geen vulkaanuitbarsting oid geweest dan blijven er maar weinig natuurlijke fenomenen over die de energetische regressie op atomair niveau naar randwaarden kunnen brengen die voor dergelijke thermische extremiteiten kunnen zorgen.

Als je het heel grof hypothetiseert kan je zelfs simpelweg stellen dat er een soort omgekeerde entropische overschrijding is in de benodigde energy flux voor dit proces.

Eigenlijk best logisch dus wat het des te vreemder maakt dat men er nooit op is gekomen in de mainstream archeologie. Maar goed, het is natuurlijk ook niet hun veld van expertise.
RealityCheck's avatar
| #120483 | 14-12-2010 21:01 | ffloor
Meer heeft gestaan op de originele dvd nr.6 van prof.Kent Hoving maar de dvd die uiteindelijk de winkels inging is het wereldwijde uraniumverhaal eruitgehaald en de prof is voor 10 jaar opgesloten voor de belastingontduiking van zijn accountant. Mogenlijk wil de uitbater nog wat info kwijt, die zit op http://www.drdino.nl
Wat ik me van de originele dvd nr.6 nog herinner is dat uranium, lood, goud, kwik en bismuth altijd in een vaste verhouding in loodmijnen wordt teruggevonden (dus incl. Pb-206 - dat is beslist gèèn Pb-207 of Pb-208 uiteraard want dat zijn onnatuurlijke isotopen) - en de prof Hoving stuitte erop dat het om ontploft uranium ging althans niet zoals bij ons eerst alle U-235 eruit wordt gehaald tot compacte pakketjes.

Ook Bres wees hier al op omdat je in loodmijnen "normaal" ook kwik, goud en uranium in een vaste verhouding alles bij elkaar moet vinden zoals in Frankrijk en Spanje alleen: alle uranium is weg, verdwenen want de Neanderthalers hebben het kennelijk ergens voor nodig gehad en het had er nog wel moeten liggen. Maar het is weg, spoorloos verdwenen onder achterlating van gruis, met lood vermengd.

Maar het kwartaalblad Bres stuitte op nog een ander fenomeen namelijk dat dolmen ofwel obelisken, menhirs in een rijtje staan opgesteld zoals landingsbanen van een vliegveld en dan... rechtstreeks een oude loodmijn inlopen!!! Maar zoiets doen onze huidige vliegvelden toch helemaal niet?
Hoe dan ook, gevonden goud, kwik of lood heeft bepaalde kenmerken zoals het aantal extra neutronen in bepaalde kernen (zuurstof heeft ook 3 soorten van) en dat allemaal in een bepaalde verhouding - daar zijn geologen dus altijd naar op zoek om de herkomst te bepalen dus of gevonden zuurstof in sneeuwkernen uit de oceaan kwam of uit bomenblad.
Het is hierdoor dat we weten dat het overgrote deel van ons zeewater niet van de aarde zelf afkomstig is maar is buitenaards ingevangen - en dit verklaart onze steeds hogere zeespiegel maar de opwarming ervan is het beslist niet.
| #120997 | 18-12-2010 14:37 | ffloor
Kleine rectificatie nog. TNO geeft op dat allèèn Pb-204 een natuurlijk element is, althans niet afkomstig van radioactief verval. Met standaard bodemgehaltebepalingen kan geen onderscheid worden gemaakt tussen natuurlijk - en antropogeen lood maar met stabiele isotopen lukt dit wel.
Het opsporen van het oorspronkelijk materiaal gaat als volgt:
Pb-206 is afkomstig van U-238.
Pb-207 is afkomstig van U-235 (!!)
Pb-208 is afkomstig van Th-232 (!!!)

Tot zover de TNO-opgave want dat laatste is bizonder vreemd te noemen want deze stof komt in de Natuur helemaal niet in zulke hoeveelheden voor maar slechts als een spore - je kunt wel stellen dat dit spul ergens in een prehistorische opwerkingsfabriek door de Neandertalers moet zijn geproduceerd?
Een voorbeeld van wat ik bedoel is Broken Hills in Australië (pre-Cambrisch) t.o.v La Calamine in België (paleozoïsch) en de laatste nu nog steeds zwaar radioactief met hoge U-222 gehaltes én Pb-208 in hun erts. Ook in ons land komen wel radioactieve streken voor zoals rond Doetinchem en het strand van Vlieland, met bijgevolg aldaar dus een bliksem-area, ook het Lauwersmeer is gevaarlijk voor bizonder heftig noodweer.
Vooral veen (oorspr.bossages) kan "van nature" bizonder veel onnatuurlijk lood bevatten en door veen als turf te verstoken neemt het uitgestoten isotooplood nog eens heel sterk toe, met vreselijke blikseminslagen in arme arbeiderswoninkjes als het direkt gevolg ervan zoals onze vaderlandse geschiedenis helaas beschrijft over Drenthe.
aanmelden / inloggen