Door community (initieel Best Well), Op don 11 jan 2018 19:57, 3 reacties, nieuws

mysterieuze aanvallen met ‘killerdrones’ in Syrië

Russen tasten in het duister na mysterieuze aanvallen met 'killerdrones' in SyriëHet Russische ministerie van Defensie tast in het duister na een reeks mysterieuze drone-aanvallen op militaire bases in Syrië. Er zou sprake zijn van zeker tien aanvallen met technisch zeer geavanceerde vliegtuigjes, de Russen spreken zelfs van 'killerdrones'.

en zwerm gewapende drones die opdoemt aan de horizon en zoemend op een legerbasis afzoeft, klaar om een bloedbad aan te richten. Een scenario met killerdrones, waar deskundigen al jaren voor waarschuwen, is werkelijkheid geworden volgens het Russische ministerie van Defensie.

Donderdag maakte het ministerie bekend onderzoek te doen naar de herkomst van explosieven die gebruikt zouden zijn tijdens een grootschalige drone-aanval op twee Russische bases in Syrië. Luchtmachtbasis Hmeymin zou afgelopen zaterdag aangevallen zijn door tien gewapende drones, marinebasis Tartous door drie.Eén van de onderschepte drones
Eén van de onderschepte drones © Russische Ministerie van Defensie
De verklaring van het ministerie spreekt van een luchtgevecht tussen Russische luchtafweersystemen en de drones. Op het spel: de levens van de soldaten in de bases, waar vorige week twee Russen omkwamen door een mortieraanval. De Russen schakelden naar eigen zeggen zeven drones uit met Pantsir-S luchtdoelrakketten en wisten de controle over te nemen van de overige zes drones. Drie daarvan ontploften toen ze de grond raakten.

Op Facebook deelde het ministerie foto's van de intact gebleven drones en explosieven. De bestuurbare vliegtuigjes ogen volgens deskundigen primitief, maar beschikken volgens Moskou over geavanceerde techniek. Zo zouden de drones uitgerust zijn met satellietnavigatie en opgestegen zijn van afstanden tot 100 kilometer buiten de Russische bases. Aan de vleugels van de drones is plek voor negen explosieven.

Het is een mysterie wie er achter de vermeende aanval zit. Islamitische Staat voerde in het verleden kleinschalige aanvallen uit met drones, maar die waren veel primitiever dan de nu gebruikte vliegtuigjes. Het Russische ministerie van Defensie heeft in verschillende verklaringen zinspelingen gemaakt op Amerikaanse, Turkse en Oekraïense verantwoordelijkheid. Een Amerikaans legervliegtuig zou tijdens de aanval wel 'heel toevallig' in de buurt zijn geweest. Turkije zou te weinig gedaan hebben om de aanval te voorkomen. En de gebruikte explosieven zouden geproduceerd worden 'in verschillende landen, waaronder Oekraïne', zo zei generaal Alexander Novikov.
Annotaties:
| #261681 | 12-01-2018 06:48 | Donkerdoorn
Turkmeense rebellen uit Idlib.
Donkerdoorn's avatar
Drones, ze zouden verboden moeten worden.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #261691 | 12-01-2018 11:03 | Best Well
Raar eigenlijk dat bijvoorbeeld de Palestijnen alleen maar ongeleide projectielen lijken te hebben.
Wat kost dat nou helemaal een camera met afstandsbesturing voor een speelgoed drone via Ebay.
Die vuurpijlen van de Palestijnen zouden die stiekem toch van Israël zijn om ons te misleiden.
Best Well's avatar
aanmelden / inloggen