Door community (initieel Oranje Revolte), Op vri 20 mei 2011 22:36, 1 reacties,    

Naar welk buitenland gaan we dit jaar op vakantie?

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQJSJfIhu3cgZS5dl4go_b29A1P0jn9_jg4oCaB57Mtik2iJtuP6Q

Volgens peilingen die het Pew Research Center gister bekend maakte heeft de VS het niet zo goed gedaan afgelopen jaar.Waren de moslims voorheen nog een beetje positief, nu is dat een stuk minder.
De VS kunnen ook weinig goed meer doen onder inwoners van Amerikaanse bondgenoten als Jordanië en Turkije.Het percentage Jordaniërs dat de VS gunstig is gestemd, daalde met 8 procent tot slechts 13 procent dit jaar. In Turkije is nog 10 procent positief over de VS, een daling van 7 procent ten opzichte van vorig jaar.Veel ondervraagden zijn het oneens met de manier waarop hij omgaat met de politieke kwesties in de Arabische landen.

Obama hield gisteren een toespraak over de revoluties in de Arabische wereld.
Zijn standpunt t.ov. de Arabische landen was duidelijk : Tunesië en Egypte werden geprezen om hun vreedzame revolutie en zullen beloond worden met miljarden aan leningen en garanties door internationale organisaties(?) ; Assad : transitie of wegwezen; over Libië werd niets relevants gezegd , over de manier waarop in sommige Golfstaten de revolutie bedwongen wordt ook niets.In Libië intussen gaan elke nacht de bombardementen door. Nu alle grote doelen uitgeschakeld zijn , worden er onophoudelijk , vlg inwoners van de grotere steden, niet-militaire doelen, dicht bij woonwijken, zoals kleine kantoren , gebombardeerd.
Kinderen en vrouwen zijn buiten zichzelf van angst en slaapgebrek en in diepe rouw om alle doden die er gevallen zijn.

In België en Nederland is er sinds april een grote terugval te bespeuren in het aantal vakantieboekingen naar Arabische landen zoals Jordanië, Tunesië en zelfs de boekingen naar Turkije zijn 40 % gedaald. (bron Trouw;HLN BE.)
Annotaties:
| #137618 | 20-05-2011 22:47 | tegengas
Ik ga nergens naar toe, mijn geldkist is leeg.
:)
tegengas's avatar
aanmelden / inloggen