Door Draaier, Op maa 3 jun 2013 11:31, 1 reacties, citaat / intro / linkdump

Narcisme kenmerkt cultuur zonder zicht op hogere werkelijkheid

Narcissus, een figuur uit de Griekse mythologie, werd verliefd op zichzelf. Hij zag zijn eigen hoofd weerspiegeld in het water van de Styx, de rivier die volgens de mythologie de grens vormt tussen het land van de levenden en de onderwereld. Het begrip narcisme, dat afgeleid is van Narcissus, duikt nogal eens op in hedendaagse discussies over de westerse samenleving. ...
Annotaties:
| #200736 | 03-06-2013 20:45 | ffloor
Slecht artikel, inmiddels in een zeer oude AIO iets heel wat beters gevonden dat wel honderd maal beter is.
Slechte website ook want op zondag werkt dat ding niet eens! Er staat nèrgens in de Bijbel dat machines op zondag niet werken mogen dus kan je nagaan hoe verblind sommige mensen wel zijn: regels bedenken die anderen houden moeten zijn ze heel goed in - maar de liefde kennen ze in eigen kringen niet, laat staan enige eerbied voor andermans zittende hobby op zijn vrije rustdag.

En, als je op die site even doorklikt naar voedsel, of deze:
http://www.refdag.nl/opinie/belang_van_goed_voedsel_door_velen_onderschat_1_743049
dan houden ze een pleidooi om nog eindelijk eens de tora van Mozes na te leven...(!) Dit is opeens hagelnieuw bij hun, immers nog slechts enkele jaren geleden schreef de oprichter van RefDag, dominee C.Roos een hele pagina vol met "De jood met zijn wetten, wég ermee!" - maar de man is nu dood en als de zwarte kat van huis is dansen de muizen? Ik heb de RD-pagina nog bewaard want ik had nog nooit een dergelijke verkrachting van Jezus eigen woorden zo openlijk door een dominee gelezen.
aanmelden / inloggen