Door community (initieel Best Well), Op don 8 maa 2018 12:58, 4 reacties, nieuws

NATO plant massale oefening aan grens met Rusland


Dit plaatje, van Amerikaanse soldaten in Europa aan de grens met Rusland, daar hebben steeds meer Europeanen een hekel aan, maar het gaat toch nog steeds door.

NATO plant massale oefening aan grens met Rusland
* De Geschiedenis herhaalt zich:

* Duitse troepen rukken op naar Russische grens

* Amerikanen spelen zoals altijd weer de ophitsende rol

* NOS van Marcel Gelauff en NPO van Shula Rijksman negeren dit nieuws, gelijkgeschakeld als altijd, compleet

De NATO programmeert een massale oefening in Okrober van dit jaar aan de grens met Rusland. 45.000 Manschappen trekken ten strijde. Als oefening vooralsnog. Dit nieuws valt te lezen bij RIA Novosti. Niet bij de Hollandse staats NOS. Die zijn vandaag te druk met wauwelen over vrouwenrechten. Het is repeterend gewauwel wat elk jaar hetzelfde is. Deze massale oefening is wel iets nieuws. Het is een nieuwe stap in het vanuit het Westen opvoeren van de spanningen in Europa.

Huis van Afgevaardigden

"Het gaat om mogelijk de grootste oefening, met deelname van amfibievoertuigen, en heet "Trident Juncture"", zei Generaal Robert Neller in het Huis van Afgevaardigden in de VS. Hij preciseerde dat men plant om een tiental schepen en vliegtuigen te laten deelnemen en dat het evenement plaats vindt aan de kust van Noorwegen.

"Bescherming"

"Ik denk dat dit de ernst toont van onze strategie, die de VS voeren, dat onze partners in de NATO ons daar (in Europa, red.) willen zien, voor hun bescherming", aldus Neller.

Duitsers

In Februari meldde de Duitse media dat Duitsland plant om 12 duizend naar een NATO oefening te sturen. De krant Focus schreef dat de oefening Rusland een "duidelijk signaal" stuurt dat rommelen in NATO landen serieuze consequenties zal hebben.
Annotaties:
| #262357 | 09-03-2018 13:58 | G.B. Wolf
De oefeningen zijn een potentieel gevaar voor het land, waarbij de "oefeningen" worden gehouden.
Ik moge verwijzen naar het 'incident' van de Golf van Tonkin (Vietnam) en de Varkensbaai (Cuba). En zo zijn er wel meer.
Nu Noord-Korea wil onderhandelen -i.v.m. het aankomende groeiseizoen- wordt de focus nu verlegd naar Rusland. Business as usual. Zolang Poetin zijn troepen daartegenover samentrekt, is er niets aan de hand. Kijken wie -uiteraard geheel per ongeluk- het eerste schot lost.
G.B. Wolf's avatar
| #262420 | 13-03-2018 00:15 | G.B. Wolf
Zojuist ergens op internet gelezen, dat het Duitse legermateriaal nóg slechter er voor zou staan, dan het nederlandse, waar ze bij gebrek aan minutie "pang, pang" moeten roepen.
Zal vast indruk maken op Poetin.
G.B. Wolf's avatar
| #262422 | 13-03-2018 08:59 | Antares
dat het Duitse legermateriaal nóg slechter er voor zou staan, dan het nederlandse

Hetzelfde werd me in de jaren tachtig door een in Duitsland gelegerde Amerikaanse soldaat verteld. Hij noemde de apparatuur "shit."
Antares's avatar
| #262427 | 13-03-2018 13:21 | G.B. Wolf
minutie moet natuurlijk munitie zijn.
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen