Door community (initieel spaceman), Op don 7 maa 2013 18:02, 30 reacties,    

Natuurlijke kankercelvernietiger 10.000 keer sterker dan chemo
De zure Sop of vrucht van de Graviolaboom is een wonderlijke natuurlijke kankervernietiger
10.000 keer sterker dan Chemotherapie.

Waarom weten we dat niet ? Omdat grote farmaceutische bedrijven hun geld terug willen verdienen na veel te heben geinvesteerd in onderzoek in een poging een syntetische variant te produceren voor de verkoop.

Nu je dit weet ben je misschien in staat iemand te helpen die in een beroerde situatie verkeerd door hem te vertellen van het bestaan van de vrucht van de Graviolaboom.Of je kunt de sap zelf drinken als preventie tegen kanker.De smaak is niet naar, eigenlijk heel natuurlijk en heeft uiteraard geen bijwerkingen.Mocht je ruimte in je tuin hebben plant er dan een.Andere delen van de boom zijn ook erg nuttig.

De eerst volgende keer dat je om een sapje vraagt vraag dan naar Sour Sop.

Hoeveel mensen zijn er niet onnodig gestorven omdat de grote farmaceuten het bestaan van de boom hebben verzwegen uit puur winstbejag.

Deze boom is laag en wordt in Brazilie Graviola genoemd,guanabana in het spaans en in het engels heeft het de weinig inspirerende naam van "SourSop".
De vrucht is erg groot en de lichtzure zoete witte pulp kun je gewoon met de hand eten maar gebruikelijker is het om er sap of sorbets van te maken.

In eerste instantie staat de boom in belangstelling om zijn kanker vernietigende werking maar de boom heeft ook een geneeskrachtige werking op andere ziektes Deze plant heeft bewezen alle vormen van kanker te genezen.
Naast kankerbestrijder bestrijkt Graviola een breed spectrum in het bestrijden van bacteriele en schimmelinfecties.Bestrijdt wormen en parasieten die het lichaam zijn binnen gedrongen en is een uitstekend middel tegen depressies, stress en nervositeit.

Als er een ding is dat het bestaansrecht van het Gezondheidswetenschapsinstituut rechtvaardigt dan is het wel het verhaal van de Graviolaboom.Het instituut is van vitaal belang voor amerikanen zoals u.

De waarheid is verbazingwekkend simpel Diep in het regenwoud van de Amazone groeit een boom die voor een medische revolutie kan zorgen op het gebied van kankerbestrijding.Alles wat jij en je arts dachten over kanker, de behandeling en de kans op overleven komt nu in een geheel ander perspectief te staan.De toekomst ziet er veel- belovend uit.

Onderzoek heeft uitgewezen dat kanker op een veilige en effectieve manier bestreden kan worden met het extract van deze wonderboom zonder de afschuwlijke bijwerkingen zoals misselijkheid, haaruitval en gewichtsverlies.

Het beschermt je immuunsysteem en is een beschermer tegen dodelijke infecties.

Tijdens de behandeling voel je je sterker en gezonder.
Het geeft je energie een enorme impuls en verbetert je perpectieven op leven.

De bron waar deze informatie vandaan komt is niet anders dan verbazingwekkend te noemen: Het komt van amerika's grootste farmaceut.Sinds de jaren '70 is de vrucht in een twintigtal laboratoria onderzocht en de uitkomsten van die testen waren alles behalve saai.Want de testen van het extract wezen uit dat het:

Effectief kwaadaardige cellen van 12 soorten kanker vernietigde zoals darm,borst, long,prostaat en alvleesklier kanker.


Het extract bewees 10.000 keer sterker te zijn dan Adriamycin, een chemotherapeutisch medicijn die doorgaans bij het bestrijden van kanker wordt gebruik.

Wat echter meer is: Het extract van de Graviolaboom maakt alleen jacht op kwaadaardige cellen en laat de gezonde cellen met rust.

De verbazingwekkende anti-kanker eigenschappen van de Graviolaboom zijn intensief onderzocht dus waarom hebben wij er dan nooit van gehoord?

Diverse delen van de Graviolaboom zoals de schors,blaadjes, wortels, vrucht en zaden van de vrucht worden al eeuwen door medicijnmannen in het Amazonegebied gebruikt voor het behandelen van hartkwalen,astma,leveraandoeningen en artritis.

Op basis van summier wetenschappelijk bewijs investeerde de grote farmaceut veel geld en stelde veel hulpmiddelen ter beschikking om de eigenschappen van de boom te testen.De resulaten schokte de onderzoekers.De Graviolaboom bewees een kankerdodende dynamo te zijn. En hier kwam het Graviola verhaal bijna tot een eind.

Het bedrijf had nu een enorm probleem.Omdat de Graviolaboom een natuurlijk gewas is was het niet mogelijk om het onder de bestaande federalen wetten te patenteren.
Er was dus geen enkele mogelijkheid om geldelijk profijt te trekken uit de boom.
Later is gebleken dat de farmaceut 7 jaar bezig is geweest om twee van de krachtigste anti-kanker componenten van de boom syntetisch na te maken.Wanneer het hun zou lukken om de krachtige stoffen te repliceren dan zou men het kunnen patenteren en het ten gelde maken.Helaas!.Ze knalde tegen een muur.De orginele stoffen bleken niet na te maken.De geinvesteerde miljoenen in het onderzoek konden niet worden terug verdiend

De droom om gigantische winsten te genereren vervloog en men legde het onderzoek onder in de la.Ze kozen ervoor om hun bevindingen en onderzoek niet te publiceren.
Gelukkig was er een onderzoeker van het Graviola's onderzoeksteam die in gewetensnood kwam en die het misdadig vond dat er niets met de onzerzoeksresultaten werd gedaan.Zijn baan riskerend nam hij contact op met een bedrijf die geneeskrachtige planten uit het Amazone gebied haalt en vertelde het hele verhaal van de graviola.

Het wonder onthult.

Toen onderzoekers van het Gezondheidswetenschapsinstituut over het Graviola onderzoek werden geinformeerd onderzochten ze meteen de onderzoeken op de kankerdodende boom.
Het bewijs van de effectiviteit van de boom en de schokkende doofpot kwam snel en fel.

Het Nationale Kanker Instituut deed voor het eerst in 1976 wetenschappelijk onderzoek.Het resultaat van het onderzoek liet zien dat de bladeren en stengels effectief kwaadaardige cellen bestreden.Onweerlegbaar bewijs!.
De resultaten werden in een intern rapport gepubliceerd maar nimmer aan het publiek bekend gemaakt.

Sinds 1976 is Graviola in een twintigtal onafhankelijke laboratoria onderzocht en de uitkomsten waren steeds dezelfde: Graviola is een kankervernietiger.Echter initiatieven om een dubbel blind onderzoek te doen, gebruikelijk bij de mainstream artsen en onderzoekers, zijn nooit van de grond gekomen.

Een onderzoek gepubliceerd in The Journal of Natural Products aan de hand van een onderzoek uitgevoerd aan de Katholieke Universiteit van Zuid-Korea toonde aan dat een bestandsdeel uit de Graviolaboom met succes darmkankercellen vernietigde en dat het bestandsdeel 10.000 keer krachtiger was dan Adriamycin, een chemotherapeutisch medicijn.

Het meest significante uit het onderzoek van KUZK was dat het bestandsdeel van de Graviola selectief te werk ging.Het vernietigde kwaadaardige cellen maar liet gezonde cellen met rust.Dit in tegenstelling tot de chemokuur die geen enkel onderscheid maakt tussen reproducerende cellen ( zoals maag en haar cellen) waardoor er afschuwlijke bijwerkingen optreden zoals misselijkheid en haarverlies.

Recentelijk onderzoek aan de Purdue Universiteit heeft aangetoond dat de bladeren van de Graviolaboom effectief long, borst, prostaat en alvleesklier kankercellen vernietigen.

Na zeven jaar is het zwijgen eindelijk verbroken.
Annotaties:
19-06-2013 23:28 | payday loans
Natuurlijke kankercelvernietiger 10.000 keer sterker dan chemo #zaplog
| #197756 | 07-03-2013 22:38 | ouwe knar
Als iets te mooi lijkt om waar te zijn....

Met een beetje googelen:
The compound annonacin contained in the seeds of soursop is a neurotoxin and it seems to be the cause of a neurodegenerative disease. The only group of people known to be affected live on the Caribbean island of Guadeloupe and the problem presumably occurs with the consumption of plants containing annonacin. The disorder is a so-called tauopathy associated with a pathologic accumulation of tau protein in the brain. Experimental results demonstrated for the first time that the plant neurotoxin annonacin is responsible for this accumulation.[12]
http://en.wikipedia.org/wiki/Annona_muricata

Nog even verder zoeken:
Een Chinese preklinische groep liet zien dat stoffen uit deze plant kankercellen daadwerkelijk het leven moeilijk maken. [1][2] Dat waren studies in celkweken van jaren geleden, afkomstig van dezelfde onderzoeksgroep. Andere studies zijn niet te vinden. Laat staan dat er studies gedaan zijn naar de veiligheid en effectiviteit van deze plantenpreparaten bij patienten met kanker. Geen enkele klinische studie!
Hoe kan je dan in hemelsnaam een dergelijk plantenpreparaat aanbevelen als geneesmiddel tegen kanker? De veiligheid van deze plantenfamilie is bovendien helemaal niet zo vanzelfsprekend, want de ziekte van Parkinson zou een bijwerking kunnen zijn. [3] [4] Onderdelen van deze plant hebben in diermodellen een giftige werking op een deel van de hersenen dat betrokken is bij de ziekte van Parkinson! [5]
http://www.iocob.nl/kanker/kanker-genezen-met-graviola-uit-het-regenwoud-annona-muricata.html

En een paar zoekacties verder:
De zuurzak wordt vaak gebruikt om frisdrank te maken. De zuurzak komt van nature voor in het Caribisch gebied en in Centraal-Amerika. De plant wordt wereldwijd veel in de tropen verbouwd.

In Nederland is deze verwant van de cherimoya (Annonna cherimola) vooral bekend onder zijn Spaanse naam guanábana, door het commerciële product Appelsientje Mango & Guanábana.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zuurzak

Zie ook de annotatie van @Unbeliever.
Uiteraard wordt het spulletje overal op internet aangeboden en worden de vermeende eigenschappen driftig gekopieerd.

Helaas:(
ouwe knar's avatar
| #197758 | 07-03-2013 22:49 | spaceman
Ben niet echt onder de indruk van de kritieken.In het artikel staat ook dat er nooit een dubbelblind onderzoek is geweest,Een plant als mariuhana heeft ook een geneekundige werking en hoeveel is er niet over te doen geweest en nog steeds.Nu big farma het in vloeibare vorm op de markt wil brengen is het ineens prima.Neuh, bewijs eerst maar eens het tegendeel,

want de ziekte van Parkinson zou een bijwerking kunnen zijn


Zie hier het voorbehoud.Zo zijn er wel meer.
spaceman's avatar
| #197760 | 07-03-2013 22:57 | spaceman
Even over IOCOB

Voorzitter van stichting IOCOB is prof. dr. Jan Keppel Hesselink, arts en medisch bioloog.

Volgens de stichting IOCOB moeten complentaire vormen van geneeswijzen niet worden opgevat als een alternatief voor, maar als een aanvulling op de reguliere geneeskunde.


Yeah.Kritiek uit die hoek.
spaceman's avatar
| #197762 | 07-03-2013 23:05 | Make_over
Zuurzak, cool, leuk om te weten dat het tegen kanker helpt.
Make_over's avatar
| #197763 | 07-03-2013 23:08 | ouwe knar
Ben niet echt onder de indruk van de kritieken.

Mariuhana komt beter uit de bus wat mij betreft.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=annona+muricata+and+cancer
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=cannabis+sativa+cancer

Meer kan ik er niet van maken.
ouwe knar's avatar
| #197765 | 07-03-2013 23:33 | spaceman
#Ouwe Knar

Ja, Zoiets dus.:)
spaceman's avatar
| #197771 | 08-03-2013 11:01 | Nico de Geit
Het kan dus geen kwaad om regelmatig een vrucht van de Graviolaboom naar binnen te werken. Waar koop ik die vruchten?
Nico de Geit's avatar
| #197774 | 08-03-2013 13:12 | ouwe knar
Ja, Zoiets dus.:)
Dus toch twijfel en zeker geen 10.000 keer sterker :)

Gezien het feit dat op veel chemo's terechte op een aanmerkingen zijn, tot en met dat ze niet werken, lijkt het getal 10.000 nogal uit de duim gezogen.
ouwe knar's avatar
| #197777 | 08-03-2013 14:21 | spaceman
#Ouwe Knar

Nee.Geen twijfel.

De belangrijkste werking van de acetogeninen is dat ze de NADH reactie van ubiquinon oxidoreductase tegenhouden. Dit is een belangrijk enzym dat in complex I leidt tot fosforylering in de mitochondriën. Acetogeninen interfereren direct op de plaats waar ubiquinon katalysatie plaatsvindt binnen complex I en bij microbiële glucose dehydrogenase. Ze verhinderen de ubiquinon gelinkte NADH oxidase, kenmerkend voor het plasma membraan van kankercellen. Onderzoekers aan de Purdue Universiteit in de V.S. vonden 14 verschillende acetogeninen met deze krachtige ATP-remmende eigenschappen (waarvan sommige alleen in Graviola voorkomen). Van deze 14 acetogeninen waren er 13 krachtiger getest tegen medicijn resistente borsttumoren dan de gangbare medicijnen adriamycine, vincristine en vinblastine.
spaceman's avatar
| #197778 | 08-03-2013 14:35 | ouwe knar
De belangrijkste werking van de acetogeninen is
Braaf gekopieerd uit een van mijn bronnen @spaceman.

Krachtige ATP-remmende eigenschappen
ATP is de energie waar in het lichaam alles op draait. Zonder ATP is er geen leven mogelijk. Ik kan mij goed voorstellen dat deze strategie werkt in cellijnen maar om deze über statines op een menselijk lichaam los te laten....
ouwe knar's avatar
| #197779 | 08-03-2013 14:43 | spaceman
#Ouwe Knar

Hahaha, Ik had een andere bron.:)

maar om deze über statines op een menselijk lichaam los te laten....


Ik zie werkelijk het probleem niet.
spaceman's avatar
| #197781 | 08-03-2013 14:45 | ouwe knar
Ik zie werkelijk het probleem niet.

Hahahaha, jouw probleem.
Succes ermee.
ouwe knar's avatar
| #197782 | 08-03-2013 14:56 | spaceman
#Ouwe Knar

Absoluut mijn probleem niet.:) Ik zei alleen dat ik het probleem wat jij ervan maakt niet zie.Dagelijks slikken mensen statines tegen o.a. cholestorol wat de grooste rotzooi is wat je maar kunt bedenken.Je druk maken over een boompje? Discussie en afbranden gaat dezelfde kant op als met wiet.Let maar op: Straks komt de big farma met een syntetische variant en oh, dan is in eens allemaal okee.Ik word wat kriebelig van dit soort hypocrisie.
spaceman's avatar
| #197783 | 08-03-2013 15:09 | liedetecter
Gewoon heel veel medelijden hebben met een loser die hier goede sier probeert te maken met andermans onderzoeken en daar vergelijkingen denkt te maken waar hij niet de competentie voor heeft. Geeft niet, het is goed bedoeld, want onze would-be-everything flavius is enthousiast over een nieuw gehyped anti kanker middel en dat mag. Maar laat het kaf van het koren scheiden maar rustig over aan hen die er weligers van weten. Anderen afzeiken op hun eigen competentie vlak, is een maskeren van onvermogen. Drank laat diepe sporen na...
| #197784 | 08-03-2013 15:12 | ouwe knar
Ik word wat kriebelig van dit soort hypocrisie.
Ik heb geprobeerd duidelijk te maken dan enig gezond verstand en zelf op zoek gaan, onontbeerlijk is bij bovenstaande fanfare.
Over wiet zijn ondanks het geëtter van big farma wel degelijk (steeds meer) positieve berichten. Over dit boompje is, let wel, met betrekking tot kanker erg weinig bekend.

Statines
Onderdrukken de aanmaak van coenzym Q10. Coenzym Q 10 heeft te maken met de aanmaak van ATP. Vandaar ook de rare bijverschijnselen van statines.

Zo, dit was mijn laatste post op dit draadje. Ik ga er verder geen energie meer in steken.
ouwe knar's avatar
| #197785 | 08-03-2013 15:18 | spaceman
#tLD

Tjomge jonge. Werd het koud onder die steen waar onder je vandaan bent gekropen? Kruip maar direct weer terug.Over competenties gesproken: Kan mij nog heel goed dat lul verhaal van jou over het bankensysteem herinneren.Je werd toen aardig door #Patman gecorrigeerd.Je mag best kritiek op mij hebben maar wees dan ook niet te beroerd om je hand in eigen boezem te steken.
spaceman's avatar
| #197788 | 08-03-2013 16:21 | spaceman
#Ouwe Knar

Over dit boompje is, let wel, met betrekking tot kanker erg weinig bekend.


Ja. Daar heb je gelijk in.En het kan nooit kwaad het gezonde verstand te gebruiken zoals je zegt.:)
spaceman's avatar
| #197811 | 09-03-2013 17:43 | ParallaxGuy
Op Sint maarten (ned antill) hadden we een zuurzak boom in de tuin van ons appartement/huis... we maakten er een soort shake van. Was erg lekker! Heb er niks aan overgehouden volgens mij.. :-)
ParallaxGuy's avatar
| #200679 | 02-06-2013 17:53 | Badmunstereifel2
Het is in en in triest om te weten dat er dus patienten overlijden door dit 'soort' kwakzalverij. Ik vind dan ook dat iedere die zich schuldig maakt aan de verkoop of wel het aanbevelen van deze nonsens bestempeld moeten worden als levensontnemer. Ik weet dat dit hard klinkt maar deze personen maken zich schuldig aan het bewust beeindigen van adequate hulp.

Aan het artikel is te lezen dat de auteur zich absoluut niet verdiept heeft in de ziekte 'kanker'. Al helemaal niet in de behandelmethoden van de verschillende soorten van kanker. En dan al helemaal niet wanneer chemotherapie gebruikt wordt en wat het doel van chemotherapie is. Uit de reacties blijkt al helemaal het gebrek aan enige kennis. Ik denk dat het verstandig is als iedereen die dit aanbeveelt dit dan vooral bij zichzelf doet maar er alsjeblieft geen andere mee schaadt.
| #200683 | 02-06-2013 18:39 | liedetecter
maar deze personen maken zich schuldig aan het bewust beeindigen van adequate hulp.
Neu, dat zou betekenen dat mensen die 'met dit soort kwakzalverij' behandeld willen worden, niet daar eigen verantwoordelijk voor zouden nemen. Wie is u dat te betwisten? Dat is typisch iets wat bedreigend is voor de chemo pushers: het langzaam wakker worden van het publiek voor hoe erg ze al jaren belazerd worden door artsen en pharma over de zgn effectiviteit van chemo ... En btw, zullen we direct maar voeten gaan afhakken bij snelheidovertredingen?
Ik neem u pas serieus als er goede documentatie op tafel komt over het kwakzalvers gehalte van zuurzak.
Information is immes king, niet angst zaaierij en extremistische strafmaatregelen voorstellen ....
| #200686 | 02-06-2013 18:46 | spaceman
Weer een door de Big Pharma betaalde trol.Kan zeker niet met bewijzen of tegen bewijzen komen.Gewoon een fucking trol
spaceman's avatar
| #200687 | 02-06-2013 18:51 | liedetecter
Euh, zolang 'Badmunstereifel2' zich niet als een trol gedraagt, is het geen trol w.m.b en sowieso vrij zijn reguliere opinie hier uiteen te zetten....
| #200688 | 02-06-2013 18:59 | spaceman
We shall see.Ik neem het in ieder geval niet serieus meer.Was wat anders geweest indien hij met bewijzen kwam.Maar misschien komt dat nog.:) Ik wacht het maar af.
spaceman's avatar
| #200689 | 02-06-2013 19:06 | spaceman
@Badmunstereifel2


Uit onderzoeken en enquêtes onder Amerikaanse oncologen komt naar voren dat drie van de vier artsen (75%) elke vorm van chemotherapie zou weigeren vanwege de ondoeltreffendheid en de vernietigende effecten die deze behandeling heeft op het menselijke organisme.
http://www.naturalnews.com/036054_chemotherapy_physicians_toxicity.html
spaceman's avatar
| #200700 | 02-06-2013 21:30 | Wivabi
Gevaarlijk dit soort artikeltjes door amateurs die van geneeskunde, laat staan kanker nul verstand hebben. De zure sop heeft nog helemaal geen werking bewezen (check "gaviola" op http://www.pubmed.org) En als het al zou werken moeten nog dosis, doseerfrequentie en evt bijwerkingen worden vastgesteld. Dit duurt jaren. Als je hier ijskoud durft te beweren dat dit nooit gepubliceerd is dankzij "belangen van de farmaindustrie" dan heb je toch wel last van een gestoord realiteitsbeeld .... daar zijn gelukking ook behandelingen voor!!
| #200709 | 02-06-2013 22:44 | ouwe knar
die van geneeskunde, laat staan kanker nul verstand hebben
Ik vraag me serieus af hoeveel verstand de reguliere geneeskunde van ziekten en kanker heeft.

Er zijn zeker prima resultaten op sommige vlakken, maar er zijn ook vlakken waar ze, zeg zo'n 200 jaar geleden beter scoorden.
Uh, big farma, Rothschild en zo, hebben hier zeker bijgedragen aan een belabberd realiteitsbeeld van de heren en dames geneeskunstenaren.
ouwe knar's avatar
| #200711 | 02-06-2013 23:23 | liedetecter
Als je hier ijskoud durft te beweren dat dit nooit gepubliceerd is dankzij "belangen van de farmaindustrie" dan heb je toch wel last van een gestoord realiteitsbeeld .... daar zijn gelukking ook behandelingen voor!!


Altijd grappig te zien hoe frama-lovers nog irrationeler reageren zodra hun lonesome authority positie uitgedaagt wordt door de alternatievelingen, die juist van irrationeel gedrag beschuldigd worden: Hoe zouden we de anders-denkers (oh god forbit!) dit maal moeten "behandelen" oh grote wijze menslievende geneesheer? Een chemische lobotomie? Of toch maar voorgeleiden aan een speciaal shaira commitee, die bepaald welk lichaamsdeel het beste verwijderd kan worden voor deze blasfemie?

Je moet wel van een heel bizarre planeet komen waar oogkleppen modieus tot in de hemel reiken om te geloven dat belangen van de farma industrie geen percussie hebben op het gebruik van natuurlijke alternatieve middelen en behandelingen. Ik zeg niet dat zuurzak zo'n middel zou zijn, maar er zijn vele voorgegaan.

Noem de farma hetze tegen amygdaline, ooit een zeer veelbelovend middel met succes tegen diverse kankers ingezet. Met veel poeha, processen en zwart maken de grond ingeboord ... viel niks aan te verdienen ....

Maar dichter bij huis. In Nederland weigert men nog steeds eigen peer reviewed werk in te zetten tegen kanker, waarbij veel gerichter en veel effectiever omgegaan kan worden met chemo door micro dosissen met suikes als dragers in te zetten bij een koolhydraat arm dieet. Dat is veel minder kostbaar, dus tel uit je verlies ... etc etc ....

Wat zullen we met die charlatans doen dan, die ons een chemisch oor aan blijven naaien? Oog om oog dan maar?
| #200713 | 03-06-2013 00:10 | spaceman
@Wivabi
Supervoedsel gaat de strijd aan met prostaatkanker

Wetenschappers hebben een baanbrekende studie gepubliceerd waaruit blijkt dat supervoedsel de strijd aangaat met prostaatkanker.
Mannen die vanwege prostaatkanker waren geopereerd of bestraald kregen een capsule met een extract van granaatappel, groene thee, kurkuma en broccoli.
Na zes maanden bleek hun PSA-gehalte 63 procent lager te zijn dan de groep die een placebo kreeg toegediend. PSA staat voor het prostaatspecifiek antigeen.


lees verder: http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/10093092/Superfoods-shown-to-fight-prostate-cancer.html

Zie verder http://www.niburu.eu/gezondheid/4928-supervoedsel-gaat-de-strijd-aan-met-prostaatkanker
spaceman's avatar
| #208858 | 20-11-2013 14:32 | MarianneS
Hey spaceman! zo te zien weet jij wel het een en ander over NADH. Kan jij mij vertellen of ze bij http://www.nadhshop.com goede nadh supplementen verkopen?
| #208862 | 20-11-2013 17:42 | ouwe knar
Zoiets heet SPAM Marianne. Hoeveel schuift dat nou?
ouwe knar's avatar
aanmelden / inloggen