Door P.uncia, Op din 31 mei 2011 17:31, 3 reacties,    

NAVO faalt in Libië en de media verbergen de waarheidVoor Angelo Del Boca, journalist en Libië deskundige, hebben de hoge kosten van de No-fly Zone iedere hoop tot nul gereduceerd om de bliksemoorlog tegen Gaddafi te zien slagen. In plaats daarvan zou de oorlog meerdere maanden kunnen voortduren omdat de Libische leider nog steeds manschappen, wapens en persoonlijke bezittingen heeft met een waarde van meer dan een miljard.

"De hoge kosten van de operatie tegen Gaddafi hebben de bliksemoorlog veranderd in een mediageleide nep oorlog. Wat de NAVO verwachtte te winnen met de No-fly Zone is nu verdwenen”, vertelde Prof Angelo Antonio Del Boca tegen AsiaNews. Als een journalist en universitair geleerde heeft Prof Del Boca Libië en zijn leider voor meer dan 30 jaar bestudeerd. Volgens de historicus "heeft Gaddafi nog steeds meer dan een miljard euro en de oorlog kan nog steeds meerdere maanden duren".

Verwijzend naar de verklaringen van een Libische topambtenaar zei Del Boca dat de NAVO minder dan 30 procent van de militaire hardware van Libië had vernietigd. Groot-Brittannië en Frankrijk hebben niet langer de middelen om de No-fly Zone in stand te houden. "Het enige alternatief om de situatie te doorbreken is een landaanval, die verboden is door de VN resolutie 1973, zei de historicus. Dat is de reden waarom Frankrijk en Groot-Brittannië nu twee schepen met helikopters sturen om te voldoen aan de VN resoluties".

Vandaag is de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma gepland om de Libische leiders te ontmoeten om een wapenstilstand te bespreken maar velen zijn sceptisch over de kansen op succes van zijn bezoek. Voor Del Boca zijn geen van de landen die betrokken zijn in deze oorlog geïnteresseerd in een vreedzame oplossing van het conflict. In feite "zijn de echte redenen van deze oorlog controle over de olievelden en 200 miljard dollar Libische regeringstegoeden die gestort zijn bij buitenlandse banken".

"De oorlog is nu illegaal. Libië is nog steeds een soeverein land", zei Del Boca. "Europa heeft zich gemengd in een oorlog en steunt een deel van de bevolking tegen het andere, ondanks VN resoluties die derde landen verbied zich te mengen in burgeroorlogen".

Voor de historicus is het voornaamste probleem de arbitraire steun van de NAVO voor de Transitional Council, die recent om meer geld heeft gevraagd om de oorlog voort te zetten.

"Niemand kent de Benghazi rebellen. Volgens lokale bronnen zijn de steden van Cyrenaica uitgegroeid tot een toevluchtsoord voor criminelen, spionnen en leden van extremistische groeperingen, velen uit andere landen", zei de historicus.

Volgens Tunesische media werden twee grenswachten gedood in een vuurgevecht met negen gewapende mannen, van een extremistische beweging, die probeerden zich aan te sluiten bij de Benghazi rebellen.
Annotaties:
19-07-2013 15:09 | best savings accounts
NAVO faalt in Libië en de media verbergen de waarheid #zaplog
| #139094 | 31-05-2011 19:17 | luit
de navo faalt helemaal niet. misschien falen ze in de doelen die ze in de media naar voren brengen maar hun echte doelen gaan ze heus wel halen.
de navo beschikt over het neusje van de zalm aan defensie analisten en ze gaan echt niet over één nacht ijs.
dit soort operaties worden ver van te voren gepland en met alles wordt rekening gehouden. dat wij daar niks van horen, doorgaans, betekent nog niet dat het een stelletje amateurs zijn.

men wil maar al te graag dat het volk denkt dat de machthebbers incompetent of naïef zijn maar dat is helaas niet zo.
| #139124 | 01-06-2011 02:29 | jruijs
luit: ...de navo beschikt over het neusje van de zalm aan defensie analisten en ze gaan echt niet over één nacht ijs.
dit soort operaties worden ver van te voren gepland ...


Hoe lang bedoel je? Lang voordat de burgers in opstand kwamen?

"Defensie"-analisten ???? Sinds wanneer is Libie een NATO -land dat aangevallen wordt ...?
| #139151 | 01-06-2011 10:40 | Jan de Moor
Hoe lang bedoel je? Lang voordat de burgers in opstand kwamen?


Dé burgers zijn nooit massaal in opstand gekomen. Allemaal een farce!

Vliegdekschepen werden al gestuurd voordat er sprake was van een "opstand" en een VN-resolutie!
aanmelden / inloggen