Door community (initieel Best Well), Op zon 13 nov 2016 17:02, 6 reacties, nieuws

NAVO in paniek: Trump haalt mogelijk troepen weg bij Russische grenzen‘Terugtrekken Amerikaanse troepen uit Europa betekent einde van Westerse alliantie’ - Forceren neocons binnen nu en 2 maanden alsnog oorlog tegen Rusland?

NAVO chef Jens Stoltenberg is erg bezorgd dat Donald Trump breekt met de agressieve koers die het bondgenootschap de afgelopen jaren tegen Rusland heeft gevolgd.

De massamedia berichtten zoals gebruikelijk weer halfslachtig over de oproep van NAVO-chef Jens Stoltenberg aan Trump om de alliantie met Europa niet op te breken, maar ‘te verenigen onder Amerikaanse leiderschap’ (2). Het Duitse Spiegel verduidelijkt dat Stoltenbergs strategen een ‘worst case scenario’ hebben opgesteld, waarin Trump de Amerikaanse troepen opdracht geeft Europa te verlaten, te beginnen bij de grenzen van Rusland. Een woordvoerder van president Putin verklaarde dat zo’n besluit weer tot enige ontspanning in Europa zal leiden.

Niemand heeft het meer over het door WikiLeaks ontkrachte gerucht dat de Russen achter de hack van de Democratische Partij zouden zitten, noch over het mogelijke hacken van de Amerikaanse verkiezingen. Het behoeft echter geen uitleg dat president Putin erg blij met de verkiezing van Donald Trump zal zijn, en net zo blij met het verlies van Hillary Clinton, die de haviken in Washington aangevoerd zou hebben naar een directe militaire confrontatie met Rusland.

Kremlin roept Trump op troepen terug te trekken

Tijdens de campagne liet Hillary geen gelegenheid onbenut om Putin en Rusland zwart te maken. Ze noemde de Russische president zelfs een nieuwe Hitler. Daarentegen gaf Trump meerdere malen aan dat hij het prima met Putin zal kunnen vinden, en met hem om de tafel wil gaan zitten om de spanningen tussen Oost en West te verminderen, en samen een oplossing te zoeken voor de problemen in Oekraïne, Syrië en met ISIS, dat Trump –in tegenstelling tot Hillary- totaal wil vernietigen.

Op de verkiezingsdag vorige week schreven we dat de NAVO bezig is aan een razendsnelle militaire opbouw langs de Russische grenzen, en in totaal 300.000 militairen klaar stoomt om de aanval op Rusland te kunnen openen. Dmitry Peskov, woordvoerder van Putin, riep Trump op om deze troepen weer terug te trekken, omdat ‘dat tot een zekere ontspanning in Europa’ zal leiden. Peskov wees erop dat die ongekende militaire opbouw van de NAVO ‘ons geen veilig gevoel geeft’.

Brussel bang voor Amerikaans exit uit de NAVO

De gevestigde orde in Europa, en zeker op het NAVO hoofdkwartier in Brussel, is doodsbang dat Trump inderdaad de Amerikaanse troepen weghaalt uit Oost Europa, of erger nog: de VS terugtrekt uit de NAVO, omdat Trump eerder heeft gezegd dat hij de alliantie ‘overbodig’ vindt. ‘Voor de eerste keer is een Amerikaans exit uit de NAVO een bedreiging geworden,’ schrijven Stoltenbergs strategen. Een Duitse NAVO-officier verklaarde dat dit het einde van de Westerse alliantie zal betekenen.

Trump wil bondgenoten best helpen, maar niet langer gratis

Trumps standpunt is dat Amerika best zijn bondgenoten militair te hulp wil schieten, maar niet als deze daar niets voor willen betalen. Hij is het zat dat de VS naar verhouding veel meer geld aan defensie uitgeeft, en de meeste bondgenoten, vooral in Europa, hun militaire uitgaven juist tot het minimum hebben beperkt, omdat ‘Amerika toch wel betaalt’.

Het establishment in politiek en media vindt Trumps geplande beleid een groot gevaar, maar anderen –waaronder wij- zijn van mening dat de nieuwe president met het weghalen van al die soldaten, tanks en vliegtuigen wel eens de Derde Wereldoorlog kan voorkomen, die onder Hillary Clinton ‘een zekerheidje’ zou zijn geweest.

Een duidelijk zeer bezorgde Stoltenberg wees Trump erop dat de bondgenoten de ‘plechtige plicht hebben elkaar absoluut en onvoorwaardelijk te verdedigen.’ Het cynische commentaar op Zero Hedge: ‘Misschien was aan deze plicht de voorwaarde verbonden dat er iemand in de Oval Office zou komen die de belangen van het militair-industriële complex boven die van bijvoorbeeld het Amerikaanse volk zou stellen?’

Uit angst dat president Trump ook na zijn inauguratie niet naar Brussel zal komen, heeft de NAVO een geplande topontmoeting alvast verschoven van begin 2017 naar de zomer.

Uitbreiding Europese kernmacht noodzakelijk?

Jean-Claude Juncker, president van de Europese Commissie, zag zijn kans schoon door de ontwikkelingen aan te grijpen voor een hernieuwde oproep tot de oprichting van een Europees leger, omdat Washington ‘de veiligheid van de Europeanen op de lange termijn niet zal kunnen waarborgen... we moeten dat zelf gaan doen.’

Kunnen Griekse soldaten inderdaad niet wachten om hun levens te geven om Duitse burgers te beschermen – en omgekeerd? Spiegel benadrukt dat Duitsland en de andere NAVO-lidstaten in Europa zich zonder Amerika sowieso nauwelijks kunnen verdedigen. Dat zal mogelijk voer zijn voor oproepen om de kleine Europese kernmacht –enkele honderden Franse en Britse bommen- te versterken, wat in een groot deel van Europa op veel verzet zal stuiten.

Forceren neocons binnen nu en 2 maanden alsnog oorlog met Rusland?

Sceptici denken dat Trumps omstreden standpunten door de ‘neocons’, de ‘schaduwregering’ in Washington, zullen worden aangegrepen om Putin en Rusland onder nog grotere druk te zetten, in ieder geval tot aan de inauguratie op 20 januari, mede omdat het volstrekt onduidelijk is in hoeverre Trump ook na die datum vasthoudt aan een ander militair en NAVO beleid.

Mocht de elite inderdaad bang zijn dat Trump het roer compleet omgooit, dan zouden wij mogelijk bang moeten zijn dat ze binnen nu en ruim 2 maanden alsnog hun geplande grote (kern)oorlog tegen Rusland forceren. De chaos en vernietiging die hieruit volgt kan dan door president Obama worden aangegrepen om Trumps inauguratie te annuleren.

Vergeet niet dat de ontwikkelingen in Washington en Brussel nauwlettend door het Kremlin in de gaten zullen worden gehouden, en indien iets erop wijst dat het bovenstaande gruwelijke scenario wordt gevolgd, Rusland wel eens kan besluiten dat de beste verdediging de aanval is, en preventief een verwoestende klap zal uitdelen.

Laten we hopen dat dit slechts bij een complottheorie blijft.

Rechtstreekse link naar dit artikel
Annotaties:
| #255894 | 13-11-2016 18:46 | G.B. Wolf
Een duidelijk zeer bezorgde Stoltenberg wees Trump erop dat de bondgenoten de ‘plechtige plicht hebben elkaar absoluut en onvoorwaardelijk te verdedigen.’

Hmm, de laatste paar jaren heb ik de navo toch echt als aanvals-club ervaren.
Daarbij vergeet men nog steeds, dat Rusland en de Usa 'slechts' middels de Beringstraat van elkaar zijn gescheiden. Wij kijken steeds alleen vanuit de Europese kant naar Rusland, maar er zijn meer raakvlakken tussen die twee.
De chaos en vernietiging die hieruit volgt kan dan door president Obama worden aangegrepen om Trumps inauguratie te annuleren.

Ik denk, dat er in dat geval niets meer valt te inaugureren.
G.B. Wolf's avatar
| #255897 | 13-11-2016 19:18 | Ness
Waarom haalt geen enkel land het in het hoofd Amerika binnen te vallen? Hierom: liberalrevolution.jpg
Waarom kun je Oiropa gewoon binnenwandelen en in veel gevallen de mensen kapotterroriseren? Omdat particulier wapenbezit niet is toegestaan. Mensen staan machteloos. Zeker in NL hebben alleen de etters wapens, de rest moet de politie maar bellen, als ze dat nog lukt, en altijd achteraf nadat het kwaad is geschied. Wil Oiropa een leger om een vijandelijke overname tegen te gaan? Begin met het opzetten van een goed wapen-verkoop en registratie systeem, zodat mensen weten hoe ze met wapens moeten omgaan.

Als de helft van de NL'ers legaal bewapend is, zal geen land het in de hersens halen te trachten ons te bezetten. USA loopt op dit gebied niet achter maar mijlen en lichtjaren voor. Die hebben nl dat enorme leger niet nodig voor defensie. Hun leger is uitsluitend offensief, helaas. De burgers staan hun eigen mannetje wel, net als de Zwitsers. Geen terrorist te bekennen daar! En ZONDER EXTRA KOSTEN.

Maar nee, de brave zieltjes hier moeten afhankelijk gehouden worden van de staat en totaal verziekte instanties als de NAVO met een horrorclown aan het hoofd. Zelfverdediging is onfatsoenlijk en onbeschaafd. Daarom hadden de Moffen het zo makkelijk, met de complimenten van de NL regering, die het plebs trouwens gewoon aan Duitsland heeft verkocht.
Ness's avatar
| #255908 | 13-11-2016 20:37 | Best Well
Ness,
The second amendment
Zo had ik nog niet naar de landsverdediging gekeken.
Ik denk dat je helemaal gelijk hebt!
Best Well's avatar
| #255913 | 13-11-2016 21:44 | Ness
2ndAmendment_s640x427.jpg
Ness's avatar
| #255922 | 14-11-2016 09:29 | namo
De Amerikanen betalen zelf OOK NIET voor hun defensie-apparaat. Omdat de hele wereld eerst dollars moet kopen bij de Amerikanen om olie te kunnen kopen, hebben zij gratis geld dat door de rest van de wereld moet worden opgebracht. Zo kan je makkelijk een defensie-begroting voor elkaar krijgen dat hoger is dan de rest van de wereld bij elkaar (hoeveel "defensie" je daar effectief voor terugkrijgt is weer een ander verhaal).

Verder heeft Zwitserland de BIS. Aangezien degenen die het echt voor het zeggen hebben niet graag zien dat een van hun belangrijkste schuilplaatsen "beschadigd" raakt, kijkt iedereen wel uit om Zwitserland binnen te vallen. Dat mag namelijk niet.
| #255956 | 14-11-2016 15:31 | Atlas
Nou Zwitserland heeft toevallig nog een dienstplicht en elke Zwitser heeft een wapen thuis. Of wegens mobilisatie, of wegens jacht oid. Voeg daaraan toe dat het Zwitsers leger helemaal in de bergen is ingegraven en het land is bijna niet in te nemen. Das naar mijn mening veel belangrijker dan de BIS.
aanmelden / inloggen