Door community (initieel liedetecter), Op woe 27 jul 2016 10:58, 4 reacties, nieuws

NAVO is uiterst gevaarlijk; Willem Middelkoop & Karel van Wolferen

"Als ik in Nederland zeg dat de NAVO wellicht de gevaarlijkste organisatie ter wereld is, wordt ik waarschijnlijk uitgelachen!
Eisenhouwer waarschuwde ooit voor de gevaren van het wegvallen van het "military industrial congressional complex".

Karel van Wolferen is journalist en Hoogleraar Economische Studies aan de UVA . Hij kreeg wereldwijd bekendheid met zijn boeken: 'The Enigma of Japanese Power' en 'George W. Bush and the destruction of world order'.

Van Wolferen verwerpt de wereldwijde politieke rol van de VS sinds de jaren 90 en bekritiseert het gebrek aan objectiviteit en onafhankelijkheid van de Europese landen en de coördinatie van de media in hun aanpassing aan de politieke doelstellingen van de Verenigde Staten.

Na 1945 krijgen we de NAVO als veiligheidsantwoord op de na-oorlogse expansiedrift van Rusland met de vorming van het Oostblok. De Sovjet Unie is inmiddels verdwenen, maar de NAVO verdween niet. Die oorspronkelijke bestaansreden is er niet meer. Is dan de NAVO inmiddels getransformeerd en aangepast aan die veranderde omstandigheden? Nee; de omstandigheden lijken te worden aangepast aan het bestaansrecht van de NAVO.

Het wegvallen van een vijand betekend volgens Van Wolferen ook het wegvallen van politieke en economische benefits. Eisenhouwer waarschuwde ooit voor de gevaren van het wegvallen van het "military industrial congressional complex". De geldstromen moesten niet alleen op gang gehouden worden, maar ook voor de toekomst verzekerd blijven. Daarnaast werden de Europese troepen beschouwd als reservelegers voor Amerikaanse doelstellingen. We zien dit tot vandaag bij de inzet van de Europese legers in o.a. Afghanistan, Libanon, Syrië en Irak. De VS gebruikt de NAVO om haar politiek-geografische en economische ambities vorm te geven. Daarnaast zijn de Europese landen binnen het pact de afzetgebieden voor haar militaire producten om vervolgens als reserve legers te worden gebruikt.

Verder ook over de rol van de Neo-conservatism en Israel.

In dit extra lange gesprek een fragment van General Wesley Clarck; "The US will attack 7 countries in 5 years"
Annotaties:
| #253570 | 27-07-2016 12:44 | liedetecter
En met dit gesprek wordt "mainstream opinie" een steeds absurder niche verhaal en de "alternatieve stem" steeds meer "main". Bijna 10 jaar zaplog dringt door tot mainstream kan je ook zeggen ....

Voor zappies is het allemaal precies gesneden koek wat er besproken wordt ...
| #253571 | 27-07-2016 12:50 | liedetecter
Aansluitend: Een nieuwe color-revolution door de VS geinstigeerd in Armenië nu aan de gang met soort Maidan stand-off in ontwikkeling
http://katehon.com/article/us-wages-hybrid-war-armenia
| #253673 | 30-07-2016 10:27 | Jan Verheul
Op 1.18 uur wordt het spannend.
Middelkoop ( een joodse moeder, dus joods) wil van Van Wolferen weten wie nu precies die Neocons zijn. ( Daar is maar één antwoord mogelijk: ze zijn vooral joods).
Eerder heeft van Wolferen die vraag ontweken.

maar nu geeft hij toch antwoord, en je hoort meteen waarom hij die vraag probeert te ontwijken.
Respect voor Willem Middelkoop trouwens.
| #253676 | 30-07-2016 13:12 | liedetecter
Op 1.18 uur wordt het spannend
Valt wel tegen ... Er wordt gewoon besproken wie de neo-cons zijn, hun sterke verbondenheid met AIPAC en dat ze tezamen "de zionisten" genoemd kunnen worden. Daarmee wordt keurig gesteld dat ze helemaal niet per definitie joods zijn en joden niet per definitie zionisten zijn.
aanmelden / inloggen