Door community (initieel Best Well), Op don 25 jan 2018 12:50, 3 reacties, nieuws

NAVO lid vecht tegen rebellen gesteund door NAVO lid

De Turkse inval in Syrië: NAVO lid vecht tegen rebellen gesteund door NAVO lid
De Turkse inval in Syrië is op zichzelf niet opmerkelijk te noemen. We staan aan de vooravond van de wederopstanding van het Ottomaanse rijk en daarom zullen we de komende jaren meer spierballen taal van Erdogan zien en kunnen we meer militaire acties van Turkije verwachten. Turkije is als het Duitsland in de jaren ’30 en heeft een sterk groeiende economie. Dat komt wel een beetje door de Arabische miljarden die het land een kick start gegeven hebben, maar voor de bühne is het vooral het gevolg van de sterke leider Erdogan.

We kunnen nog al wat tegenstrijdigheden op het strijdtoneel waarnemen, waaronder het feit dat Turkije NAVO lid is en dat het nu de strijd aanbindt met de door een andere NAVO lid (de VS) gesteunde Koerdische strijders. Dat moet toch een doodsteek voor de NAVO alliantie zijn zou je zeggen. Twee partijen die onderdeel zijn van de grootste militaire alliantie ter wereld vechten onderling met elkaar. Nu was de spanning al voelbaar doordat Erdogan boos op de VS was om het niet uitleveren van Fetullah Gühlen, dus de NAVO was eigenlijk al ten dode opgeschreven, maar de patstelling wordt inmiddels steeds sterker. Donald Trump’s hoofdstad verklaring van Jeruzalem was misschien wel al het nekschot voor de relatie Turkije-VS, maar de militaire steun aan de Koerdische strijders in Syrië is waarschijnlijk de druppel. Laten we eens kijken hoe de vork in de steel zit.

Saoedi Arabië lijkt een belangrijker rol te spelen in de opkomst van Erdogan als leider. F. William Engdahl schreef in een artikel voor de New Eastern Outlook het volgende [citaat] Volgens een goed geïnformeerde Turkse politieke bron die ik in 2014 sprak en die betrokken was als onderhandelaar aan vredesbesprekingen tussen Assad en Erdogan, werd de eerste campagne voor de presidentsverkiezingen van Erdogan in augustus 2014, “gesmeerd” met een gift 10 miljard dollar van de Saoedi’s. Dat Saoedi Arabië ooit zoveel geld mocht vergaren is historisch gezien eigenlijk een gevolg van de Sykes-Picot overeenkomst tijdens de eerste wereldoorlog, waarbij werd geregeld dat de Saoedi’s mochten meehelpen de Ottomanen (de Turken) uit de regio weg te jagen met als belangrijkste afspraak dat er een stuk grond voor de staat Israël gereserveerd zou worden. De Saoedi’s mochten daarna als beloning hun eigen koninkrijkje starten en vervolgens rijk worden van de westerse olieconsumptie. De Saoedi’s steunen nu dus de partij die ze toen hebben laten barsten en zelfs aangevallen hebben: de Ottomanen (de Turken).

Wat heeft dat met de situatie in Syrië te maken? Welnu, wat ik wil aantonen is dat er altijd een verschil is tussen de mainstream “feiten” en geschiedkundige verslaggeving en dat wat er daadwerkelijk achter de schermen gebeurt. Op school krijg je te horen hoe oorlogen zich in het zichtbare veld ontwikkeld hebben. Je krijgt niet te horen van de Sykes-Picot overeenkomst en de Balfour declaratie en handje klap die achter de schermen gebeurt. Je krijgt niet te horen wie Adolf Hitler financierde en in macht deed rijzen. Je krijgt niet te horen wie achter de financiering van Lenin zat. Nee, je krijgt het zichtbare oorlogsplaatje voorgeschoteld: de bühne. En zo is het ook met de actualiteit van het nieuws. Je krijgt niet de geldstromen in beeld en je krijgt niet te horen hoe de dames en heren aan de top het spel spelen. Je krijgt het propaganda plaatje te zien. En in het propaganda plaatje is Erdogan de grote held voor de Turken die het Ottomaanse rijk wil doen herrijzen en is Erdogan de held die terreur aanpakt. Amerika krijgt meer en meer de rol van de losgeslagen pitbull die overal op duikt en zich bemoeit met situaties waar het zich niet mee zou moeten bemoeien. Wat we niet door hebben is dat het allemaal gecoördineerd is. Turkije moet herrijzen. De VS moet vallen. Trump gaat dat regelen.We hebben te maken met strategen achter de schermen die de lange termijn planning al kennen. Ze volgen het profetisch script van de wereldreligies (die allemaal uit dezelfde koker komen en bijdragen aan het Hegeliaanse spel van these en anti-these). In de eerste wereldoorlog was de reservering van Palestina al bekend (zie filmpje hieronder). De tweede wereldoorlog gaf het alibi voor de tot de onschendbaarheidstatus-verheffing van het joodse volk en de vestiging van de staat Israël op een stuk grond die daarvoor al gereserveerd was in die vorige wereldoorlog. Lange termijn planning noemen we dat. En het volgende punt op de agenda is de strijd om Jeruzalem. Daarvoor moet er nu eerst een groot en sterk islamitisch machtsblok opstaan en u mag raden welk machtsblok dat moet zijn. Turkije ja; het Ottomaanse rijk dat ruim een eeuw geleden viel en nu weer mag herrijzen. En de VS moet nu verzwakt worden Het is allemaal lange termijn planning. Turkije en de VS moeten ruzie krijgen en Israël speelt daarin een grote rol. We gaan een strijd zien tussen dat nieuwe machtsblok dat in kracht groeit en dat oude machtsblok dat in kracht verzwakt.

Mijns inziens is de NAVO ten dode opgeschreven nu de twee grootste partijen in die NAVO met elkaar in de clinch liggen. Daarnaast zien we in Turkije een vergelijkbaar proces als in de jaren ’30 in Duitsland. Een sterke economische groei en een snelle opbouw van een grote en zeer sterke militaire industrie. Duitsland wilde af van de herstelbetalingen uit de eerste wereldoorlog en Turkije vindt nu dat het zijn geld van de EU niet krijgt. We zagen toen de isolering van Duitsland, zoals we nu de isolering van Turkije zien. Het streefjaar van het herstel van dat Ottomaanse rijk wordt publiekelijk gesteld op 2023. Mijns inziens kunnen we dus rond die tijd de Turkse vlag op onze overheidsgebouwen verwachten. Het is een beetje een boute uitspraak, maar ik denk dat de EU leiders van nu Erdogan een alibi moeten geven voor de Turkse overname van de EU straks. Zoals gezegd het is allemaal lange termijn planning en de acteurs aan de top weten hun rol in het script. Gaat u maar vast Turkse les nemen. Binnen nu en 5 jaar is het zover. Het Turkse leger mag alvast een beetje oefenen in Syrië./>

Annotaties:
Ik had gehoopt op Russische les. Turks vind ik echt 9 punten minder.
Aardige mensen, maar als overheersers geen goed idee.
Echter je vergeet dat Erdogan 49% vijand heeft waaronder Koerden en Gülen aanhang.Dus voor hij thuis en in Syrië zijn zaakjes opgelost heeft?
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #261796 | 25-01-2018 15:41 | Antares
Ze volgen het profetisch script van de wereldreligies

Tja. En dat script zegt ... ?
Antares's avatar
| #261797 | 25-01-2018 16:29 | Best Well
Ik denk het de wederkeer van Otomaanse rijk

(ik weet het niet zeker want er zijn zoveel verschillende vertalingen in omloop die je naar eigen politieke voorkeur kunt inzetten)
Best Well's avatar
aanmelden / inloggen