Door community (initieel spaceman), Op don 30 jun 2016 08:09, 22 reacties,    

Nazi Duitsland was in 1942 al grondlegger van de EU ( bewijzen)

Je komt als rentenierende redacteur van deze site soms op plaatsen waar je dan op opmerkelijke zaken stoot. Zo ook tijdens een bezoek aan de “National Library” in Londen. En wat wij daar tegenkwamen, toont aan dat Nazi Duitsland reeds in 1942 de plannen klaar had voor wat wij nu de Europse Unie (EU)noemen. De Duitse Minister van Economische Zaken Walther Funk riep in een toespraak op 15 Januari 1942 op om te komen tot wat hij noemde een “Europïsche Wirtschaftsgemeinschaft “.

Het plan werd daarna uitgewerkt door een aantal Duitse economen en verschillende onderwerpen werden serieus onder de loep genomen zoals en wij citeren, “Europaweite Agrarsubventionen, regionale Wirtschaftsförderung, Gastarbeiteraustausch, ein europäisches Verkehrssystem, eine Zollunion und schließlich sogar die Frage einer Währungsunion. Danach wurden bis Kriegsende diese Fragen in Fachzeitschriften intensiv diskutiert – auch, ob die Türkei zur EWG passe !”

Dit plan heeft tot op de dag van vandaag niets aan actualiteit verloren!

Een euro in de vorm zoals wij deze momenteel kennen werd “vervangen ” door een vaste wisselkoers tussen de valuta van de diverse Europese landen en uiteraard gekoppeld aan de Duitse Reichsmark, hetgeen in feite hetzelfde effect zou hebben als de tegenwoordige euro. In feite lijkt het toenmalige plan op het in 1957 gesloten zgn. Verdrag van Rome, de geboorteakte van de huidige EU. Het plan werd in feite ontworpen door een zelfde soort bureaucraten die nu de EU paleizen in Brussel bevolken of mannen zoals de voormalige Franse president Francois Mitterand die aan de wieg van de EU stond maar gedurende de 2e Wereldoorlog met de Duitse bezetter heulde in de Vichy regering, een door de Duitse bezetter getolereerd en in stand gehouden schijnkabinet dat zetelde in de stad Vichy ( midden zuid Frankrijk) en daar de naam aan ontleent. Een andere bekende Fransman die later ook in ere hersteld werd maar ook aan deze regering meewerkte was maarschalk Petain, naar wie vele straten en pleinen in Frankrijk vernoemd zijn. U begrijpt in plaats van de Haagse Vijverberg het Mussert Laantje. Leuke mensen die Fransen !

Overigens is het van belang te weten dat ook de Amerikanen in een soortgelijke richting als de Nazi Duitsers dachten. Het idee dat zij na de oorlog met een twintigtal Europese staten te maken zouden krijgen was in Washington een nachtmerrie en het is een publiek geheim dat toen er in Groot Brittannië in 1975 er een referendum werd gehouden over een toetreding van GB tot de EU, de Amerikaanse geheime dienst CIA belangrijke sommen geld in een campagne hebben gestopt die de Britse kiezer moest overtuigen JA tegen de toetreding te zeggen. Hiertoe verwijzen wij o.a naar het boek van professor Richard Aldrich , getiteld “The hidden Hand ” .De gegevens in dat boek werden na een moeizame strijd middels de zgn. Freedom of Information Act door de auteur bemachtigd. In het kort komt het boek er op neer dat de politiek ( terecht ?? ) zegt dat de kiezer niet weet wat hij of zij wil en doet, dus dat de politiek die taak namens hen moet overnemen. Ook deze stelling heeft heden ten dage niets aan zijn actualiteit verloren!

Terug naar Duitsland in de periode na 15 januari 1942 en citeren wij even uit de oorspronkelijke Duitse tekst :

Es blieb nicht bei der Theorie, vielmehr gewann die „Europäische Wirtschaftsgemeinschaft” als Handelsaustausch mit den europäischen Staaten, insbesondere mit Westeuropa, für die deutschen Kriegsanstrengungen ab 1942 eine erhebliche Bedeutung: Allein Frankreich, damals neben Deutschland das wichtigste Industrieland des Kontinents, produzierte zwischen 1940 und 1944 in deutschem Auftrag mehr als 117.000 Lkw, mehrere hundert Lokomotiven, Tausende von Güterwagons, dazu Rohstoffe, Halbfertigprodukte, Zulieferteile und Konsumgüter aller Art. Zwar zahlte Frankreich erhebliche Besatzungskosten, aber dieses Geld wurde vom Reich sofort mit vollen Händen wieder in Frankreich ausgegeben, sodaß dort bis 1944 Vollbeschäftigung herrschte. Das Thema „Europäische Einigung” einer Vortragsreise des Völkerrechtlers Prof. Friedrich Grimm zog noch im Herbst 1943 in Marseille 11 000, in Nimes 5000 Zuhörer an, die sich hier zum Schluß zur Marseillaise und zum Deutschlandlied erhoben.

U ziet de aardsvijanden Duitsland en Frankrijk waren al hard op weg om tot een “verstandshuwelijk” te komen, waarbij Duitsland de baas in huis zou worden, iets dat economisch gezien vandaag aan de dag ook het geval is. Wij citeren :

Der deutsch-französische Handelsaustausch funktionierte trotz der drückenden Kriegsbedingungen so gut, daß Frankreichs Industrielle in den fünfziger Jahren zu den entschiedensten Befürwortern einer Wirtschaftsgemeinschaft gehörten.

Dat de Duitse plannen mislukten lag o.a. aan het volgende en weer citeren wij :

Im März 1943, nach Stalingrad, legte Reichsaußenminister von Ribbentrop, Hitler einen Plan zur Gründung eines europäischen Staatenbundes vor, in dem Deutschland nur die Rolle eines primus inter pares einnehmen sollte. Dieser Plan wurde aber nicht weiterverfolgt, weil zu diesem Zeitpunkt bereits einige Verbündete – Finnland, Rumänien, Bulgarien, Ungarn – einen Separatfrieden mit den West-Alliierten suchten, was Berlin nicht verborgen blieb

Na het einde van de oorlog waren het Konrad Adenauer en de Italiaan Aleide de Gsspari die mede onder druk van de Amerikanen , de koude oorlog had net zijn intrede gedaan , de gedachte van een Europese confederatie gingen promoten, de Amerikanen wilden zoals geschreven liever slechts met een partij aan tafel zitten. Voor Frankrijk in de bijwagen was dit interessant, daar ook de Fransen wilden zien te voorkomen, dat zij na de W.O 1 en W.O 2 nog een keer onder Duitse invloed zouden komen. Ook dat liep zoals de huidige geschiedenis toont geheel anders af.

LEES VERDER OP
Annotaties:
| #252375 | 30-06-2016 08:17 | spaceman
het is een publiek geheim dat toen er in Groot Brittannië in 1975 er een referendum werd gehouden over een toetreding van GB tot de EU, de Amerikaanse geheime dienst CIA belangrijke sommen geld in een campagne hebben gestopt die de Britse kiezer moest overtuigen JA tegen de toetreding te zeggen.
spaceman's avatar
| #252399 | 30-06-2016 18:09 | (mal)
en de gesuggereerde bewijzen? (meervoud maar liefst!)

bovendien, en even los het feit dat het me verder niets zou verbazen:
het is een publiek geheim dat toen er in Groot Brittannië in 1975 er een referendum ...

nooit van gehoord, dat publieke geheim.
(mal)'s avatar
| #252401 | 30-06-2016 18:33 | spaceman
nooit van gehoord, dat publieke geheim.


Tja...wat jouw kennis is weet ik niet maar was toch aardig bekend dat publieke geheim.

1975: UK embraces Europe in referendum

http://news.bbc.co.uk/onthisday/hi/dates/stories/june/6/newsid_2499000/2499297.stm
spaceman's avatar
| #252410 | 30-06-2016 19:53 | (mal)

1975: UK embraces Europe in referendum

http://news.bbc.co.uk/onthisday/hi/dates/stories/june/6/newsid_2499000/2499297.stm


In dat ertikel uit '75 wordt dat publieke geheim anders niet genoemd en ook niet in de context in de kolom ernaast, dus vooralsnog heb ik alleen jouw woord. (nou, ja, van een anonieme, rentenierende vagerik, eigenlijk zelfs.)
(mal)'s avatar
| #252411 | 30-06-2016 19:54 | (mal)
om over de beloofde bewijzen nog maar te zwijgen...
(mal)'s avatar
| #252416 | 30-06-2016 22:49 | Escogido
Bedoel je dit (mal)? > CIA supported British 1975 Yes to EU https://euobserver.com/news/3182
Escogido's avatar
| #252418 | 30-06-2016 23:10 | spaceman
It has long been rumoured that the CIA played an important role in the campaign to “keep Britain in Europe”, which the Yes side ran up to the 1975 referendum about Britisk EU membership. But now, irrefutable documents are available to the public, according to Sir Richard Body, who gives his version of the facts in his recent book, “England for the English”.
“After I became joint chairman of the Get Britain Out Council two Americans came to see me in 1975 with a large bundle of papers. They were, they claimed, CIA agents who deplored their country’s methods in interfering in the affairs of a good ally. What they had brought were copies of documents which showed that a dedicated federalist, Cord Meyer, jnr. was to become head of a CIA station in London for the duration of the Referendum “to do what it takes” to secure a “Yes” vote in favour of Britain remaining in the EEC. The papers showed that the CIA had already given the European Movement considerable sums of money, but now multinational corporations which had been assisted by the CIA were to be persuaded to fund the “Yes” campaign through indirect channels.http://campaignforanindependentbritain.org.uk/tag/cia/
spaceman's avatar
| #252421 | 01-07-2016 07:31 | (mal)
Bedoel je dit (mal)? > CIA supported British 1975 Yes to EU https://euobserver.com/news/3182

en
It has long been rumoured that the CIA played an important role in the campaign to “keep Britain in Europe”


tja, ik weet niet of ik dat bedoel, maar "it has long been rumoured" is al aanmerkelijk zwakker dan "een publiek geheim".

gerucht: roddelpraatjes, waarheidsgehalte onbekend (of soms zelfs onbelangrijk)
publiek geheim: feit, waarheidsgehalte hoog, wat ontbreekt is officiele erkenning: (zeg maar iets als de kernwapens van israel of explosieven op 9/11


even terug naar het topic ;-)

Vervolgens volgt er een quote uit een boek waarin "iemands versie" van de "feiten" (op zich ook al een opmerkelijke taalconstructie) verwijzen naar "onweerlegbare documenten" die dan ook weer niet gepresenteerd worden.

Even voor de duidelijkheid: ik wil met plezier aannemen dat er onfrisse rollen zijn gespeeld. En aangezien een idee zelden alleen komt, verbaast het me ook niets dat in nazi duitsland ook ideeen richting een eu-achtig iets bestonden. Die ideeen waren er trouwens voor de oorlog al, dus het hoeft niemand te verbazen dat die tijdens de oorlog ook opdoken. Aan beide zijden ook.

Er is ongetwijfeld veel dat ten onrechte de geschiedenisboekjes nooit gehaald heeft. We zijn nu ingezoomd op een klein detail, waarin het meer om semantiek (en/of vertaling) gaat dan om het onderhavig potentiele feitje zelf.

En de bewijzen, ons gesuggereerd in de kop? (derde keer, weer negeren maar?)
(mal)'s avatar
| #252424 | 01-07-2016 08:25 | tamsowashere
https://www.youtube.com/watch?v=7Nf5KeC4dAs

Als je begrijpt dat nazi duitsland was opgebouwd door walsstreet,de EU geen verrassing is geweest.

In 1800 was frankrijk en engeland al economisch over genomen door de centrale banken.

Duitsland was in 1900 aan de beurt,omdat zij zelfstandig een treinrails wilde opbouwen naar het midden oosten,om waarschijnlijk de olie te transporteren uit het midden oosten naar duitsland.
En ze hadden een socialistische insteek,wat haaks stond op het kapitalistische systeem uit amerika/engeland.
tamsowashere's avatar
| #252425 | 01-07-2016 08:30 | tamsowashere
Rond 1900 (zie frans/duitse oorlog 19 juli 1870)
tamsowashere's avatar
| #252450 | 01-07-2016 22:02 | (mal)
geinige link tamsowashere, dankon!

ik ga dat dit weekend eens fijn bekijken!
(mal)'s avatar
| #252451 | 02-07-2016 03:18 | tamsowashere
ik ga dat dit weekend eens fijn bekijken!


Mooi.

Hier nog een link,maar dan over amerika.

http://www.huppi.com/kangaroo/Coup.htm
tamsowashere's avatar
| #252456 | 02-07-2016 06:19 | Rotterdam
Als Spaceman hier iets post weet je bij voorbaat alweer dat het dikke onzin is. Vooral die kop is weer lachen. Hij heeft het natuurlijk van Geen Nieuws overgetikt - want zo gaat dat met plottertjes, ze tikken letterlijk alles over wat los en vast zit - en begrijpt de context weer eens niet. Even googelen naar de juiste feiten is er natuurlijk ook weer niet bij.

De Europäische Wirtschaftsgemeinschaft is natuurlijk niet het latere EEC. Zie voor de juiste achtergronden dit Wiki stuk.

https://de.wikipedia.org/wiki/Nationalsozialistische_Europapläne

De Europese Economische Gemeenschap ging vooral over afspraken over landbouw, transportmogelijkheden, en economische relaties met niet-leden.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_Gemeenschap_voor_Kolen_en_Staal
| #252458 | 02-07-2016 10:17 | tamsowashere
Rotterdam

WO2 ging om het verkrijgen van patent.
En je wist zeker nog niet dat het wallstreet/bankers waren geweest,wat nazi duitsland heeft opgebouwd.
Ook allemaal complotten die uit de duim zijn gezogen.
Het probleem met jouw is,dat je niet verder wilt kijken,dan wikipedia en wat je beeldbuis je verteld.

En het nazisme was een fusie geweest tussen zionisten en nationalisten.
Kijk wie vandaag de leiders zijn van de politieke partijen en wat ze beschermen.

Adolfje en consorten lieten zich voor het karretje spannen door die lui.
Het hoofddoel destijds wat het omverwerpen van het echte socialistische systeem,wat haaks stond op het kapitalisme.
Om die reden ook het nationaal socialisme werd gesteund,om het echte socialisme kapot te maken.
Evengoed het communisme een dictatuur was,wat geen echt socialisme was.
En ook een VVDer zou je een socialist kunnen noemen,die sociaal is naar zijn achterban.
tamsowashere's avatar
| #252461 | 02-07-2016 11:09 | spaceman
@RotterDOM

Zoals gewoonlijk lul je weer uit je nek en wat op Wikipedia staat is natuurlijk helemaal waar.Over weinig kritisch gesproken.Bovendien ben je een historisch onbenul anders had je wel geweten hoe de financiering van Hitler en Duitsland exact in elkaar stak.En waarom Amerika pas laat de WO2 in kwam.Bovenstaande artikel heeft wel degelijk waarheidsgehalte en het waren toen en nu de Duitsers die aan de wieg hebben gestaan aan de EU. In de late jaren'40 en '50 in samenwerking met OSS de latere CIA.Amerika was angstig voor het communisme en bovendien was het voor hun makkelijker een EU onder controle te houden dan afzonderlijke landen. Maar ja...RotterDOM weet het weer beter..vindt alles maar onzin wat niet in zijn conformerende referentielkader past. Je moet maar even afwijken van zijn geïndoctrineerde hersentjes en het schiet in de stress.Volgens mij is het ook nog eens een Telegraaf of AD lezer..ja ja..want waar daar staat in waar.Moet hij allemaal zelf weten..ieder heeft recht op zijn eigen mening.Maar..uh..hou even op het ad hominem te spelen.Dat feit alleen al duidt er op dat je een trolletje bent.En daar houden wij hier niet van..wel van mensen met een eigen mening en die oprecht iets onzin vinden...dat mag....
spaceman's avatar
| #252463 | 02-07-2016 11:23 | tegengas
Zouden de Amerikanen ervoor gezorgd hebben, dat idioten aan het roer staan bij de EU?
Tot nu toe lukt het de VS aardig om Europa te destabiliseren met vluchtelingenstromen en onrust te creëren bij de Russische grens.
tegengas's avatar
| #252465 | 02-07-2016 11:57 | spaceman
@tegengas

Het is een ingewikkeld geopolitiek spel.Kijk...Amerika staat financieel economisch op instorten..veel concurrentie van China, Rusland, Europa et cetera.Ook de petrodollar staat onder druk omdat steeds meer landen een ontkoppeling willen.China, Rusland, zelfs Zimbabwe hebben daar een begin mee gemaakt.Komt nog bij opkomst en eigen koers BRICS landen plus de oprichting van de AIIB als tegenhanger van de Wereldbank/IMF waar de VS geen invloed hebben.Allemaal bedreigingen voor de hegemonie van de VS. MH17 hebben de VS gebruikt om het Europees-Russisch economisch blok te breken...dat is gelukt.Europa heeft onder druk van de VS sancties tegen Rusland ingevoerd..hier komt dus de invloed van de VS op de Europese leiders om de hoek kijken.de sancties heeft Europa tot nu toe zo'n 150 tot 200 miljard gekost...dat allemaal om MH17, de Krim en Oekraïne? Wat is het belang van Europa bij al deze zaken? Niets. Alleen de VS hebben de baat bij.

Gezien het afluisterschandaal PRISM zal het wel zo zijn dat de VS zaken hebben gevonden waar zij de Europese leiders mee kunnen chanteren..vooral Merkel.Dat de CIA zich bemoeit met verkiezingen in Europa staat buiten kijf.Dus useful idiots steunen is niet ondenkbaar.Kijk maar eens naar figuren als Hans van Baalen..

Dat de NAVO zich voor het VS karretje laat spannen zegt genoeg.Uitbreiding naar het oosten was uit den boze beloofde de NAVO na de val van de muur.En kijk nu eens...

De vluchtelingenstroom is op gang gezet door Soros ( ism CIA) en bovendien hebben wij ook nog een contract met Saoedi Arabië...moslim vluchtelingen/immigranten opnemen in ruil voor olie en die afspraak dateert al uit 1975.Daarom wordt de verspreiding van het Salafisme/ Wahabisme geen strobreed in de weggelegd want dat was ook een deel van de afspraak.Dus de VS bombarderen het MO volkomen plat ( om olie- en gas) wat een vluchtelingenstroom tot gevolg heeft en NL kan moeilijk weigeren gezien de afspraken met SA uit 1975.Mocht je het gedrag van de NL-se regering vreemd vinden mbt vluchtelingen ( snel statushouders,snel huizen, giften van 10.000 euro voor inrichting huis) dan weet je nu hoe het zit.

De grote verrijking, het grote verraad

http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/09/de-grote-verrijking-het-grote-verraad/
spaceman's avatar
| #252466 | 02-07-2016 12:04 | spaceman
kijk..dat bedoel ik dus @tegengas

Hacked Emails Confirm NATO Push To Provoke, Escalate Conflict With Russia


http://www.zerohedge.com/news/2016-07-01/hacked-emails-confirm-nato-push-provoke-escalate-conflict-russia
spaceman's avatar
| #252474 | 02-07-2016 13:16 | liedetecter
Wie de rest van het echte verhaal over het ontstaan van de EU eens in een mooi historisch perspectief wil zien, en vooral de rol van Duitsland daarin, doet goed Harry Beckhough's "Germany's Four Reichs" te lezen.

Of een uittreksel daarvan in vogelvlucht deze lezing van Harry Beckhough zelf even volgen.

Speciaal voor rotterdommies nuttig, maar hoe meer mensen, hoe meer freude naturlich ...
| #252480 | 02-07-2016 14:03 | spaceman
@LD

Je zult altijd mensen hebben die de waarheid niet onder ogen kunnen of willen zien.Trollen daar gelaten want die willen juist die waarheid aanvallen want het publiek mocht eens wakker worden.Trollen spelen het altijd ad hominem omdat ze denken door het belachelijk maken van de poster ze kunnen scoren.Ze gaan hun domme gang maar.
spaceman's avatar
| #252487 | 02-07-2016 16:39 | spaceman
@Ness

Islam en Nazisme zijn qua gedachtegoed nauw aan elkaar verwant.

Daarom is het volgende bijzonder interessant om te lezen. Uh..lust u nog peultjes?

Islam, Islamism and Islamophobia in Europe

http://www.assembly.coe.int/nw/xml/XRef/Xref-XML2HTML-en.asp?fileid=17880&lang=en
spaceman's avatar
| #252495 | 02-07-2016 20:51 | Antares
Islam en Nazisme zijn qua gedachtegoed nauw aan elkaar verwant

Het zionisme heeft "arisch" vervangen door "joods" en "joods" door "arabisch."
Antares's avatar
aanmelden / inloggen