Door community (initieel Urubin), Op zat 19 jan 2013 04:13, 0 reacties,    

Nederlanders te braaf in het verkeer

Opstelten_boosJazeker, u leest het goed: U als Nederlander bent te braaf geworden en daar bezorgt u de Roverheid veel ongemakken mee. Ik heb het uiteraard over uw deelname in het verkeer. Iedereen is het er over eens dat de hedendaagse boetes voor relatief lichte verkeersovertredingen buiten alle proporties zijn. Ter vergelijk: Onnodig claxonneren kost u € 300 euro terwijl een winkeldiefstal € 151 euro kost. Welk vergrijp zou nu erger zijn?

Dit komt allemaal omdat we met z'n allen niet langer voldoende zwaardere overtredingen begaan in het verkeer, waardoor de inkomsten voor de staat jaar na jaar teruglopen en dat kan graaiend Den Haag uiteraard niet hebben. Dus als het niet uit de lengte gaat, dan wel uit de breedte en gaan de lichte overtredingen weer eens omhoog.

Uiteraard is dat voor uw eigen bestwil het is namelijk voor uw veiligheid. Aangezien dit ook als zoete koek wordt geslikt bij alle privacy schendingen, excuseer maatregelen zoals vingerafdrukken in uw paspoort, wietpassen en ID plicht zal dat ook bij de verkeersboetes prima volstaan als geldige reden toch? Het is immers niet zo dat onze geliefde roverheid deze boetes ziet als melkkoe, neen beste lezer het gaat om veiligheid(Dat het hier de veiligheid van de staatskas betreft vertellen ze u er maar niet bij.).

Inmiddels is het al zo ver dat zelfs politie chefs als Hans Vissers er openlijk voor uitkomen dat de bedragen niet langer realistisch zijn en agenten alleen al hierdoor minder boetes gaan uitschrijven en dan wil Yvo “Wietpas is een succes” Opstelten de beste man ook nog even afzeiken door te zeggen “De politie moet zich bezighouden met handhaven en zich niet bemoeien met de hoogte van boetes”, nou dan neem je de signalen van je personeel erg serieus moet ik zeggen.

Gelukkig is het Nederlandse volk nog wel iets intelligenter dan het toonbeeld van incompetentie Yvo Opstelten en tijdens de peiling in de telegraaf gaf maar liefst 82% aan dat de hoogte van verkeersboetes niet in verhouding staat tot de ernst van de overtredingen. Een duidelijk signaal van de burger naar minister Opstelten(En wie betaald bepaald was het toch?). Dus Yvo, kom van je luie reet en doe er wat aan! Je weet wel volksvertegenwoordiger en zo...

U zal begrijpen dat het bij iemand als Yvo Opstelten altijd een paar maanden duurt voor een dergelijk signaal doordringt dus in tussentijd een tip voor wanneer de volgende boete op de mat valt:

Wist u dat in vrijwel alle gevallen van bezwaar maken het boete bedrag lager wordt? En dat in meer dan 60% van de bezwaren degene die het bezwaar aantekent in het gelijk wordt gesteld en de boete zelfs geheel vervalt? En wist u dat door onderbezetting een groot deel van de bezwaren ongezien wordt geaccordeerd en de boete vervalt? Doe er u voordeel mee zou ik zeggen en teken ALTIJD bezwaar aan wanneer u een boete krijgt van oom agent.

Iets anders zit er niet op, want zelfs als we met z'n allen weer wat meer gaan overtreden in het verkeer zal Yvo de boetes niet gaan verlagen(Zo werkt dat nou eenmaal bij politieke graaiers die kunnen slechts verhogen, verlagen dat kennen ze niet, zoals u heeft kunnen zien met het kwartje van Kok). Daarom het devies: Houd u aan de regels, en krijgt u onverhoopt toch een boete, aantekenen dat bezwaar. Laat de graaiers maar eens werken voor hun centen!
Annotaties:
aanmelden / inloggen