Door Patman, Op zon 6 feb 2011 13:04, 1 reacties,    

Nederlands onderzoek in The Lancet: dieet verlost twee op de drie kinderen van ‘ADHD’

Naast goede opvoeding (dagritme, structuur en discipline), uitbannen van mee-roken, verhelpen van loodvergiftiging van de botten (door autogassen) of kinderen in contact brengen met natuur blijkt uit Nederlands onderzoek dat is gepubliceerd in het vakblad The Lancet dat ook een dieet gedragsproblemen bij kinderen kan doen verhelpen. Het onderzoek toont wetenschappelijk aan dat twee op de drie kinderen met de diagnose ADHD van hun gedragsproblemen af raken door het volgen van een speciaal dieet.

Al veel langer is bekend dat de juiste voeding een heilzaam effect kan hebben op het gedrag van kinderen maar tot op heden werden de resultaten uit onderzoeken genegeerd en kwam er geen geld beschikbaar voor onderzoek.

Prof. dr. Trudy Dehue:

Belastinggeld gaat naar ontwikkeling pillen


Er is veel onderzoek gedaan naar de werking van ADHD-pillen. Relatief weinig aandacht gaat naar onderzoek naar niet-medicamenteuze behandelingswijzen en naar de onderliggende oorzaken van ADHD.

Eerder dit jaar moest de Nederlandse onderzoekster Lidy Pelsser van het Nederlandse ADHD Research Centrum nog schooien om fondsen bij elkaar te rapen. Ze onderzoekt als enige de mogelijke samenhang tussen ADHD en voeding.

Ze kon de studie aanvankelijk niet financieren. Pelsser kreeg pas fondsen van een anonieme privé-donor nadat de actualiteitenrubriek ?EenVandaag? berichtte over de mogelijke stopzetting van haar onderzoek.

Bron: Trouw

De vraag die gesteld moet worden is: hoe is het mogelijk dat kinderen gediagnosticeerd worden met een hersenstoornis en daarvoor krachtige medicijnen krijgen voorgeschreven terwijl de juiste voeding bij twee op de drie kinderen de problemen in het geheel kan doen verdwijnen? Hoe heeft deze grove fout kunnen gebeuren?

Het antwoord is eenvoudig: de psychiatrie deugt niet. Er is geen enkel objectief bewijs dat kinderen met de diagnose ADHD een hersenziekte hebben en dus hebben psychiaters helemaal niets te zoeken in de hersenen van de kinderen. Ze negeren onderzoeken zoals het voedings-onderzoek omdat het niet loont en zelfs de ondergang van het beroep kan betekenen indien de studie aantoont dat voeding de oorzaak is van de problemen. Voor het verhelpen van een complex voedingsdeficiënt of opvoedproblemen is namelijk geen psychiater nodig. Het levert de beroepsgroep daarbij ook geen steun op vanuit de farmaceutische industrie.


Psychiaters worden in zekere zin beloond om dom te blijven. In psychiatrie gaat het om het uitbuiten van onmacht vanuit ideologische overtuiging waardoor de maximale beloning kan worden verkregen. Het gevolg is dat steeds meer kinderen in Nederland krachtige hersenmedicijnen krijgen voorgeschreven en dat niemand - inclusief politici en rechters - daar iets tegen in kan brengen omdat een psychiater de privileges van een erkende arts geniet en de behandeling wordt bepaald door de status quo van een wetenschap.

De grondbeginselen van de wetenschap dienen dus ter sprake te komen zodat grove fouten zoals het onnodig voorschrijven van krachtige hersenmedicijnen aan kinderen die nog volop in ontwikkeling zijn kunnen worden voorkomen.

~ Citaat uit Nieuwsblad.be ~

Minstens 3 op 100 kinderen in ons land, vooral jongens, lijden aan ADHD: een gedragsstoornis die zich uit in gebrek aan aandacht en concentratie, hyperactiviteit, maar ook door agressief gedrag. Veel kinderen groeien in hun puberteit uit deze gedragsstoornis, maar toch lijden zowat 40.000 volwassenen in Vlaanderen aan blijvende ADHD-symptomen.


In Nederland wordt al jaren onderzoek gevoerd naar het verband tussen voeding en deze aandoening. Onderzoekster L.M.J. Pilsser ontwikkelde er het Pilsser-dieet. Honderden kinderen kregen het voorgeschoteld ‘met 60 tot 70 procent positief resultaat’. Pilsser bundelde voor de definitieve wetenschappelijke test haar krachten met Jan Buiteleer van het psychiatrisch kinderziekenhuis van de universiteit van Nijmegen.

Het dieet werd voor de gelegenheid omgedoopt tot RED: het Restricted Elimination Diet. Vijftig kinderen met ADHD tussen 4 en 8 jaar oud kregen het gedurende 5 weken. Een controlegroep van evenveel ADHD-kinderen kregen gewoon eten. Na de proef was twee op de drie kinderen op dieet (64 procent) verlost van hun gedragsstoornissen, terwijl in de controlegroep geen vooruitgang werd genoteerd. Psychiator Jan Buiteleer zegt dat hij eerst sceptisch was, ‘maar de resultaten zijn sterk’. Dat The Lancet de studie publiceert, verleent ze extra geloofwaardigheid.

Rijst als basis

Wat zit er in het dieet? Daarover doen de Nederlandse onderzoekers een beetje geheimzinnig, ‘om te voorkomen dat ouders zelf gaan experimenteren met de voeding van hun kinderen. Want elk dieet wordt afgestemd op elk kind afzonderlijk.

De basis van het dieet is wel bekend: rijst, kalkoen of lam, peer, groenten en water, ‘aangevuld met andere voedingsstoffen. Het is redelijk normaal eten, met elke dag iets extra’s, terwijl het toch een streng dieet blijft’.

Het dieet wordt individueel afgestemd door in de loop van de vijf weken elementen te schrappen of toe te voegen zodat de therapeuten ontdekken wat wel en wat geen effect scoort. Na afloop mogen de kinderen weer alles eten, met uitzondering van twee of drie elementen want ze blijven ADHD-gevoelig.

In Nederland kost de behandeling 620 . In België wordt ze (nog) niet toegepast.


Bron: Nieuwsblad.be

Annotaties:
| #125966 | 06-02-2011 23:51 | ouwe knar
Industrie-advies aan goedgelovige ouders


Dit waren ze kort samen gevat:
1. Ook rustige kinderen kunnen ADHD hebben

2. ADHD is niet overgediagnostiseerd

3. Ook slimmeriken kunnen ADHD hebben

4. ADHDers kunnen zich wel degelijk ergens op concentreren

5. De meeste kinderen groeien helemaal niet over ADHD heen

6. ADHD medicijnen beschermen juist tegen drugs misbruik

7. Doktoren schrijven echt alleen medicijnen voor als het niet anders kan

8. Ook meisjes hebben ADHD

9. ADHD medicijnen genezen niet echt

10. Veranderen van eetgewoontes is zinloos

Punt 7 valt wat uit de toon maar verder zou een conclusie kunnen zijn dat ADHD medicijnen rustig aan het drinkwater toegevoegd kunnen worden. Of voeg het anders als er te veel protesten komen, gewoon aan de fluor in de tandpasta toe.
Veel koesthoud medicijnen bevatten fluor. Wie weet treedt hier een prachtige synergie op tussen methylfenidaat http://nl.wikipedia.org/wiki/Methylfenidaat knutselwerken en fluor.
ouwe knar's avatar
aanmelden / inloggen