Door community (initieel vonnegut), Op din 23 jan 2018 19:25, 3 reacties,    

Nepnieuws en de gevestigde mediaNepnieuws en de gevestigde media

“De geschiedenis zal me gunstig gezind zijn omdat ik die zelf ga schrijven”
-Winston Churchill-

Churchill is de laatste tijd weer prominent in beeld. Hij was natuurlijk altijd al populair maar nu is hij te zien in meerdere tv series en films. Hij werd ondermeer meesterlijk vertolkt door John Lithgow in The Crown en door Gary Oldman in Darkest Hour. Er wordt een beeld neergezet van een onverschrokken ijzervreter en humorist zonder wie de wereld verloren zou zijn geweest in de strijd tegen Hitler. Dat is het beeld dat westerse historici graag van hem neerzetten. Het andere beeld is dat van de oorlogszuchtige racist, die gifgasbommen gebruikte, die door zijn fouten tijdens WO1 duizenden mensen de dood in joeg, die alles deed om het grote Britse rijk in stand te houden en fel tegen was op vredesonderhandelingen met de Nazi’s wat er natuurlijk indirect toe leidde dat miljoenen mensen de dood vonden. Die laatste Churchill kent bijna niemand maar zo werkt ons westerse systeem. Als je aan bepaalde westerse normen voldoet, westerse normen en waarden promoot en de westerse globaliserings politiek steunt dan deug je en word je voor de rest alles vergeven.
Ben je bijv. zwart en conservatief (Ben Carson) dan moeten ze je niet maar zwart en pro globalisering (Obama)dan ben je de top of de bill. Ben je vrouw en conservatief (Marie Le Pen) dan tel je ook niet mee maar ben je vrouw en pro globalisering (Hillary Clinton) dan zien ze alles door de vingers.
Geschiedenis en nieuws worden al zo lang als de wereld bestaat gebruikt en misbruikt door alles en iedereen. Neem nu de recente demonstraties in Iran. Als Islam criticus kan ik begrijpen dat die mensen onder de Islamitische dictatuur weg willen maar aan de andere kant weet ik ook dat westerse machten al decennia lang onrust zaaien in Iran en de gehele Islamitische wereld. Kleine minderheden worden opgestookt met geld en wapens en de belofte dat ze na de revolutie boven Jan zijn. (zie o.a. operatie Ajax) Iraanse geleerden en generaals werden vermoord door commando teams. Iran werd aangevallen met het Stuxnet computer virus. Hezbollah is een door Iran gesteunde organisatie en de grootse vijand van Israel en Iran staat in het lijstje van 7 landen die de V.S. heeft gerangschikt in de as van het kwaad, dus je hoeft niet echt hoogbegaafd te zijn om te kunnen concluderen dat Iran een doelwit van de V.S. is.

Nepnieuws


Veel westerse leiders en partijen willen iets gaan ondernemen tegen nepnieuws. Iedereen met een grammetje gezond verstand kan begrijpen wat dit voor consequenties gaat hebben namelijk censuur tegenover groepen in de samenleving die onze overheid niet zo ziet zitten. Kritische tegengeluiden zullen steeds minder een stem krijgen en op die manier kan onze overheid haar plannetjes lekker doordrukken zonder al te veel tegenwerking. Je zult bijv. zien dat feiten die de open grenzen ideologie of het geloof in de opwarming van de aarde tegenspreken, heel snel in het laatje van nepnieuws zullen belanden.
Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en propaganda dan weet je ook dat ieder land op deze wereld gebruik maakt van propaganda. Onze westerse leiders willen ons doen laten geloven dat alleen landen als Rusland met propaganda bezig zijn en dat de Russische media niet te vertrouwen zijn ten opzichte van onze westerse media, die zeg maar voor bijna 100% de waarheid zouden spreken. Natuurlijk is de pers in het westen nog redelijk vrij maar veel mensen vermoeden denk ik niet dat er innige banden zijn tussen de overheid en de media en dat ook in het westen allerlei hogere belangen vaak een grote rol spelen in het vaak vertekende nieuws wat wij te horen en te zien krijgen.New York Times

De New York Times zou wat dat betreft een soort ijkpunt voor de journalistiek zijn. Als het in de NYT staat dan is het echt waar. Nog steeds denken veel mensen uit de vooral wat hoger opgeleide kringen dat dit waar is.
Luister bijv. eens naar het verhaal van James Risen, een journalist die voor de NYT werkte en in 2004, dus ver voor Snowden, via een bron te horen kreeg dat de Amerikaanse overheid massaal haar eigen burgers afluisterde. Hij schreef daar een verhaal over en legde dat voor aan de directeur van de NSA, die natuurlijk alles ontkende maar wel even een bevriende redacteur bij de NYT belde die er voor zorgde dat het verhaal van Risen niet werd geplaatst.

Even daarvoor had de NYT er wel aan meegewerkt dat de V.S. in 2003 Irak binnenviel door het verhaal van de massa vernietigings wapens te steunen terwijl diverse bronnen aangaven dat dit niet klopte. Risen werd op alle mogelijke manieren tegengewerkt door de Bush en Obama regeringen en werd daarbij in zijn zoektocht naar de waarheid net zo hard tegengewerkt door zijn eigen krant.Church Commissie


Iedereen kent ondertussen ook het verhaal van de Church commissie. Een commissie die in de jaren 70 van de vorige eeuw al tot de volgende conclusie kwamen over de samenwerking tussen de CIA en de gevestigde media. In het rapport van de Church commissie staat:

“The CIA currently maintains a network of several hundred foreign individuals around the world who provide intelligence for the CIA and at times attempt to influence opinion through the use of covert propaganda. These individuals provide the CIA with direct access to a large number of newspapers and periodicals, scores of press services and news agencies, radio and television stations, commercial book publishers, and other foreign media outlets.”

“Approximately 50 of the [Agency] assets are individual American journalists or employees of U.S. media organizations. Of these, fewer than half are "accredited" by U.S. media organizations ... The remaining individuals are non-accredited freelance contributors and media representatives abroad ... More than a dozen United States news organizations and commercial publishing houses formerly provided cover for CIA agents abroad. A few of these organizations were unaware that they provided this cover.”De CIA heeft dus een grote vinger in de media pap en dan kunnen we het ook nog even hebben over de rol die het Amerikaanse leger en de CIA spelen in Hollywood, want het is bekend dat er een innige samenwerking is tussen die partijen. Hollywood producers krijgen toegang tot middelen van het Amerikaanse leger maar daar moet wel iets tegenover staan en dat is meestal gewoon pure propaganda voor het Amerikaanse leger. Je zou kunnen stellen dat Hollywood films de beste wervings methode is voor het Amerikaanse leger om jongens te manipuleren om soldaat te worden.
Nep nieuws is niet het grootste probleem. Het grootste probleem is alles wat verzwegen wordt door onze media om toch maar vooral te voldoen aan de consensus realiteit die de westerse elite ons dicteert. De media is willens en wetens medeplichtig aan moord, genocide en alle andere ellende die bij oorlog hoort.

Oekraïne/Syrië

Neem nu de Oekraïne. De westerse pers kiest er voor om de hele kwestie daar op een bepaalde manier te belichten. Rusland is de grote boosdoener, die corrupte heersers steunt en daarom kwam het Oekraïense volk in opstand, waarbij ze werden beschoten op het Maidan plein door handlangers van de regering en MH17 werd expres neergehaald door aan Rusland gelieerde rebellen. Dat is de consensus in de westerse media. Je kunt net zo makkelijk het volgende verhaal vertellen dat minstens net zo’n waarheidsgehalte heeft als het eerste. Namelijk dat westerse machten zitten te stoken in Oekraïne zodat ze meer westers gezind worden. Daarbij werden ondermeer Neo Nazi’s gesteund. De schoten op het Maidan plein werden hoogstwaarschijnlijk afgevuurd door aan westerse machten gelieerde figuren uit Georgië. De Estlandse minister van buitenlandse zaken sprak daarover in een opgenomen telefoon gesprek met de minister van buitenlandse zaken van de EU Catherine Ashton. Hij zegt o.a. “Janoekovitsj zat niet achter de sluipschutters op het Maidan plein maar iemand van de nieuwe coalitie”. De Oekraïne is zelf onderdeel van het onderzoek naar MH-17 en saboteert ieder onderzoek dat in de richting wijst van West Oekraiense betrokkenheid bij het neerschieten van MH-17.En zo kunnen we naar ieder groot nieuws evenement kijken met een andere bril dan de consensus bril van het westen. Ik denk nog even aan Syrië waar de consensus was dat Assad met enkele trouwe volgelingen tegen de rest van het Syrische volk vocht. De waarheid was echter dat Syrië op een lijstje stond van de V.S en Israel waarvan de Hezbollah gezinde overheid moest verdwijnen. Ook Saoedie Arabie en Quatar steunden die machtswisseling. Saoedie Arabie omdat ze Sjiieten en Iran haten en Quatar omdat ze een grote gasleiding wilden aanleggen die moest concurreren met een gasleiding uit Iran. Extremistische moslim rebellen werden gesteund met wapens, informatie en geld door o.a. de V.S. en Israel en diezelfde landen waren verantwoordelijk voor de opkomst van ISIS. Dat verhaal kregen wij echter via de gevestigde media nooit te horen.

Nep nieuws is niet het grootste probleem. Het grootste probleem is alles wat verzwegen wordt door onze media om toch maar vooral te voldoen aan de consensus realiteit die de westerse elite ons dicteert. De media is daarom willens en wetens medeplichtig aan moord, genocide en alle andere ellende die bij oorlog hoort.
Het zou veel meer moeten gaan over de context van gebeurtenissen die we totaal niet meekrijgen in het nieuws wat ons wordt voorgeschoteld. Er wordt in ons nieuws zelden tot nooit verwezen naar eerdere gebeurtenissen. Het zijn allemaal op zich zelf staande evenementen terwijl dat natuurlijk grote onzin is. Objectieve journalistiek laat een verhaal van meerdere kanten zien.
Een goed journalistiek verslag zou de gebeurtenissen in het perspectief van de geschiedenis moeten plaatsen en de kijker moeten wijzen op het grote plaatje waardoor mensen een veel genuanceerder beeld krijgen van de wereldproblematiek.
Annotaties:
| #261784 | 23-01-2018 20:42 | Best Well
Goed stuk !
Best Well's avatar
| #261786 | 23-01-2018 23:05 | jantjeuitnederland
Goed stuk, behalve dat van die massa vernietigings wapens. Chemische wapens, en die had Hoessein en hij heeft ze gebruikt, zijn en blijven massa vernietingswapens.
Dat het jaren duurde voordat men zogenaamd mocht onderzoeken of ze er waren, zegt mij dan meer dan genoeg dat ze er waren.
Er is maar een mannetje of 20 voor onderzoek naar toe gestuurd.
Wat zouden die kunnen uitrichten? Pfff, helemaal niets, natuurlijk.
Irak is een enorm groot land. Plek genoeg om ze te verstoppen, ook over een van de onherbergzame grenzen.
Dat verhaaltje geloof ik dus echt niet.
jantjeuitnederland's avatar
| #261793 | 24-01-2018 12:45 | bron
Twee ondersteunende feitjes

Over het Maidan plein:
Nog steeds niet betaalde sluipschutters doen hun verhaal op een italiaanse TV ender:
https://www.globalresearch.ca/the-hidden-truth-about-ukraine-italian-documentary-bombshell-evidence-kiev-euromaidan-snipers-kill-demonstrators/5619684


Jaap van Ginneken:
"
Het belang van ruimte voor systematische tegenspraak. Die is er vaak niet. Baschwitz heeft dat gemerkt tijdens de opkomst van het nazisme en antisemitisme in Duitsland. Ik heb dat bijvoorbeeld gemerkt aan de vooravond van de Tweede Golfoorlog. Ik heb toen vergeefs lopen leuren met een Nederlands artikel waarin ik uitvoerig beargumenteerde dat die atoomwapens van Saddam Hoessein waarschijnlijk helemaal niet bestonden. Niemand wilde het hebben.
"
http://www.novini.nl/laat-niks-wijsmaken/
bron's avatar
aanmelden / inloggen