Door community (initieel Antares), Op don 5 apr 2018 09:19, 1 reacties,    

Nestlé in Michigan mag meer water oppompen ondanks massale kritiekHet is een scenario dat direct doet denken aan Confessions of an economic hitman en dan met name de scene waarin een Coca-Colafabriek het laatste water wegzuigt voor de ogen van een wanhopige overlevende.

Nestlé heeft toestemming gekregen om de inname van water van 950 liter naar 1500 liter per minuut op te schroeven. Dit besluit heeft geleid tot een enorme hoeveelheid reacties waarbij 80.945 mensen zich tegen en slechts 75 mensen zich voor de uitbreiding hebben uitgesproken.

Drinkwater is een heikel onderwerp in de staat Michigan. Zo bleek het drinkwater in Flint al jarenlang met lood en andere zware metalen vergiftigd te zijn. Detroit ging er in 2014 toe over om water af te sluiten bij 17.000 mensen die hun rekeningen niet hadden betaald. Als mensen hun kinderen geen bad kunnen geven dan staat vervolgens de kinderbescherming op de stoep om de kinderen mee te nemen.

Van de afwijzende reacties waren er 40.000 waarin werd gewezen op deze drie punten:
- Hebzuchtige bedrijven versus mensen en het milieu,
- Water is niet bedoeld om winst op te maken,
- Zorgen over het privatiseren van water.
Annotaties:
| #262850 | 06-04-2018 15:06 | G.B. Wolf
En alweer een bedrijf, wat bij mij op de zwarte lijst komt te staan. Hiervan koop ik geen producten meer. Bijkomend voordeel: de alternatieven zijn vaak ook nog eens gezonder.
Meer kan ik niet doen.
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen