Door community (initieel Antares), Op vri 10 feb 2017 08:44, 4 reacties,    

Netanjahoe ligt onder vuur vanwege fraude en manipulatieEr zou wel eens meer sinistere reden kunnen zijn waarom Netanjahoe plotseling zo sterk inzet op een oorlog met Iran en waarom hij het aantal nederzettingen opeens zo drastisch wil uitbreiden. Benjamin Netanjahoe wordt verdacht van grootschalige fraude en een strafzaak lijkt onafwendbaar met zijn voortijdige vertrek als mogelijk gevolg. Nu moet er direct aan worden toegevoegd dat geen enkele Israëlische leider niet werd aangeklaagd. Sommigen zullen beweren dat de wetten te streng zijn, anderen dat fraude en corruptie een vast onderdeel van de Israëlische cultuur zijn gaan uitmaken.

De fraude die valt onder 'Zaak 1000' gaat over giften die Netanjahoe zou hebben aangenomen. Volgens de Israëlische wet mogen giften ter waarde van meer dan circa €100 door de ontvanger niet als persoonlijk eigendom worden aangemerkt. Netanjahoe heeft de gewoonte om aan te dringen op dergelijke giften. Een van de giften had een waarde van €168.000. De zaak wordt extra interessant wanneer blijkt dat veel donateurs van Netanjahoe (weder)diensten hebben ontvangen.

De andere aanklacht, 'Zaak 2000', spitst zich toe op een geluidsband waarin Netanjahoe met een krantentycoon, Arnon Mozes, bespreekt hoe het nieuws in zijn voordeel kan worden omgebogen, oftewel gemanipuleerd. Onderzoek naar die laatste zaak zal waarschijnlijk nog meer aan het licht brengen en zou in verband kunnen staan met de eerste aanklacht.
Annotaties:
| #258330 | 10-02-2017 09:50 | Antares
Om Case 2000 beter te begrijpen moet wat dieper in het artikel van Jonathan Cook worden gegraven (de link staat in het artikel):
Had the talks succeeded, Netanyahu would have enjoyed almost blanket support in the mainstream press. The holdout would have been the liberal, and very small-circulation, Haaretz daily.

Het gaat nog verder:
After the 2015 election he appointed himself the communications minister so that he would have regulatory power over Israel’s broadcasters. Since then he has been waging a concerted battle to intimidate Israel’s two commercial TV stations, Channels 2 and 10. Even after the latest revelations, he remains in charge of the communications ministry.
Antares's avatar
| #258375 | 12-02-2017 00:05 | G.B. Wolf
waarom hij het aantal nederzettingen opeens zo drastisch wil uitbreiden.

Dat feest gaat ook al niet door: Trump ligt dwars.
Of is dat nep-nieuws?
G.B. Wolf's avatar
| #258379 | 12-02-2017 11:22 | Antares
Als Trump het werkelijk goed voorheeft met het Midden-Oosten en de leugens van Israël doorziet dan zou hij over een grote hoeveelheid kennis moeten beschikken waarvan het onwaarschijnlijk is dat die ook maar in het minst beschikbaar is in zijn milieu. Ik hoop dat ik heb mis heb maar er is niets wat erop wijst. Ik geloof hem niet.

Trump is nog maar net aangetreden en dan zullen door Israël zijn niertjes worden geproefd. Voorlopig gooit Netanjahoe zijn kont tegen de krib met een wet die nog meer nederzettingen moet gaan legaiseren:
https://www.middleeastmonitor.com/20170210-israeli-minister-the-era-of-the-two-state-solution-is-over/#.WJ3sOM0FFz0.google_plusone_share
De tweestatenoplossing is officieel dood verklaard, niet dat het er ooit beter voor heeft gestaan, met nog maar 22% van het oospronkelijke land voor Palestijnen verspreid over onaangesloten gebieden die worden verdeeld door (voor Palestijnen) ontoegankelijke wegen en controleposten. De inbezitname van Palestijns land is bijna voltooid, zonder noemenswaardige protesten of tegenwerking.

Voorlopig houd ik de mogelijkheid open dat Trump kiest voor 'business as usual' waarbij de tweestatenoplossing wordt gebruikt om de onderhandelingen zo lang op te rekken dat er niets meer over is om over te onderhandelen. Er is nog nooit een Amerikaanse president geweest die anders heeft gehandeld.

Een andere mogelijkheid is dat Trump afstand wil nemen van Israël terwijl Israël de aanval op Iran uitvoert zonder dat de VS ermee worden geassocieerd. Probleem is dat Israël waarschijnlijk niet is opgewassen tegen Iran (de invasie van Libanon was tot twee keer toe een mislukking) maar de VS zou dan 'gedwongen' kunnen zijn in te stappen.
Antares's avatar
| #258905 | 22-03-2017 12:47 | ..................
Er is nog nooit een Amerikaanse president geweest die anders heeft gehandeld.


Jawel hoor.

JFK wilde het kernwapen arsenaal verbieden.

https://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_weapons_and_Israel

After John F. Kennedy took office as US President in 1961, he put continuous pressure on Israel to open the plant to American inspection. Reportedly, every high-level meeting and communication between the US and Israeli governments contained a demand for an inspection of Dimona. To increase pressure, Kennedy denied Ben-Gurion a meeting at the White House – when they met in May 1961, it was at the Waldorf
aanmelden / inloggen