Door community (initieel ouwe knar), Op maa 27 feb 2012 22:25, 2 reacties,    

New Age: Club van Rome, Bilderberg…Wij, wij ecofreaks, hebben verlangd naar een ramp of naar de komst van dramatische sociale verandering die ons terugkatapulteren naar het stenen tijdperk waar we misschien net als Indianen in onze vallei leven, met onze lokalisme, onze Eigen Technologie, onze tuinen, onze zelfgemaakte religie, eindelijk schuldvrij.
...
Het lichaam genezen van kanker vereist radicale en invasieve therapie, en daarom zal de genezing van de biosfeer van het mensenvirus ook een radicale en invasieve aanpak vereisen.


Is een stukje vertaald uit het conspiracyarchive (2009). Titel van de vertaling: 'Propaganda voor 'verlossende' globalisering. Ofwel: Het Aquarius complot'.

Het gaat dus verder dan het aangehaalde fragment over Eco-socialisme, Eco-fascisme, Eco-imperialisme.

Een mooi artikel om flink over te gniffelen en nog eens fijn na te kauwen.
Annotaties:
| #175965 | 28-02-2012 15:53 | Appie
Bedankt voor de link, zal het binnenkort eens aandachtig gaan lezen.
Appie's avatar
| #175977 | 28-02-2012 22:25 | Appie
@ ouwe knar, bedankt voor de link, mooie beschrijving van de milieumaffia :)

Een kantekening:

wordt de opwarming van de aarde naar voor geschoven als de volgende nieuwe economische kruistocht


Inderdaad, de economische kruistocht, refererend naar de visie van het clubje Blue Planet, bestaat er geen oneindige economische groei, economische groei is gebaseerd op meer consumeren (gebaseerd op de filosofie van het neefje van Freud). Naar mijn idee gaat het dus hier fout:

In onze 24/7 maatschappij is er geen tijd voor relativeren, we blijven op winst aan het jagen. Misschien wordt door het jagen de westerse maatschappij gedomineerd door de zucht naar geld. De traditie gaat terug tot de VOC, gokken op winst, indien een schip met specerijen terugkomt, verdien ik omdat ik ingelegd heb. De beurs is mede op dit casinoprincipe gebaseerd.´

Daar de economie onze drijfveer is, vanaf de geboorte, denken we dat Economische Groei ons zekerheid geeft. Net als vele andere religies.

Ondanks dat ik in sommige delen van het artikel kan vinden is mijn beleving toch anders. Bijvoorbeeld hormoonverstoorders, gentech en superonkruid, zijn dit niet de gevolgen van onze moderne samenleving.

Het artikel draait de bewijslijst eigenlijk om. Vergelijk het met de stelling van Paracelsus: de dosis bepaalt het gift. Wat deze wijsheer eigenlijk bedoelde dat indien de hoeveelheid maar hoog genoeg was dan is iedere stof giftig, bijvoorbeeld water.

De industrie draait op dit moment de stelling om, bij lage concentraties bestaat er geen merkbaar toxisch effect. Door verbeterde analysenmethoden blijkt dat de industriestelling simpelweg gebaseerd op omgekeerde bewijsvoering.

Nogmaals bedankt voor het artikel, ga het nogeens doorlezen en erover nadenken.
Appie's avatar
aanmelden / inloggen