Door community (initieel ouwe knar), Op don 16 jul 2015 16:09, 7 reacties, nieuws

‘Niet alleen kind, ook oudere vaccineren tegen infectieziekten’16 juli 2015 09:38

Ouderen zouden net als jonge kinderen standaard moeten worden ingeënt tegen infectieziekten. Zij zijn namelijk net zo vatbaar als kinderen, zegt seniorenorganisatie Unie KBO.

Ouderen hebben te maken met een natuurlijke afname van hun immuunsysteem. Daarom onderzoekt de Gezondheidsraad, het belangrijkste adviesorgaan van het kabinet op gezondheidsgebied, momenteel of ouderen gevaccineerd moeten worden tegen bepaalde infectieziekten.

Dan gaat het om onder meer vaccinaties tegen gordelroos, kinkhoest en pneumokokken. Maar dat gaat de Unie KBO niet ver genoeg. Zo zou er ook een vaccinatie moeten komen tegen longontsteking , zoals dat in het buitenland al het geval is, meldt het AD.

Als het aan de unie ligt, komt er een rijksvaccinatieprogramma, waarin in ieder geval vaccinaties tegen longontsteking, hepatitis A en gordelroos zijn opgenomen.

Waarschijnlijk komt de Gezondheidsraad overigens al aan het eind van het jaar met het advies om ouderen een vaccin tegen gordelroos aan te bieden.
Annotaties:
| #234812 | 16-07-2015 16:27 | ouwe knar
Een rondje commentaar:
Vaccineren tegen gordelroos? Nooit van gehoord. Het is het sluimerende herpesvirus, in het zenuwstelsel ondergedoken na waterpokken in je jeugd. Hoeveel comorbiditeit is hierbij in gedachten? En wat zijn de consequenties/complicaties bij vaccinatie?


Volgens mij kan dat ook helemaal niet, Preventief vaccineren tegen het herpesvirus? Je kunt gordelroos of koortslip krijgen, iedereen heeft elkaar al besmet, ligt aan je conditie of je de prijs pakt..............met dank aan de knuffelende tantes en oma's vroeger haha.


Gezondheidsraad? Is dat niet die organisatie waar laatst iemand opgestapt is die connecties had met de farma-branche? Pffff. Klopt trouwens niet van die natuurlijke afname van weerstand! Mythe! Als de weerstand van ouderen afneemt is dit door minder eten, mindere voeding (alleenstaand), of te gaar gekookte voeding in verzorgingstehuizen, deprimerende betutteling en geringe rechten! tevens door minder inkomen en minder geld voor fruit, en niet in het minst door de hype om vooral goed de verwarming hoog te zetten; recent werd nog de gezondheidseffecten van koude aangetoond door een Prof.


zal wel een spuitje zijn dat de oudjes gouw uit hun leiden zijn deze regering ziet ons liever dood
ouwe knar's avatar
| #234814 | 16-07-2015 16:31 | ouwe knar
Oef, dat was even schrikken van de reacties. Snel een ander nieuwsbericht van RTL http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/een-vaccinatieprogramma-voor-ouderen-waarom-eigenlijk
ouwe knar's avatar
| #234824 | 16-07-2015 18:29 | Ness
In USA zijn ze al zover; binnenkort ook hier in het theater. Een oudere die de pech heeft een been te breken mag vast zonder een riedel prikken het ziekenhuis niet meer in. Ze hebben naar de smaak van de medische maffia eerder teveel dan te weinig afweer; deze onproduktieven gaan niet snel genoeg dood, en wagen het ook nog hun vermogentjes op te souperen in plaats van dat aan de staat te schenken. Daar is een probaat middel tegen: pillen en prikken.

Nog even er breekt een autisme-epidemie onder babyboomers uit..
http://healthimpactnews.com/2015/california-now-wants-to-be-first-state-to-mandate-adult-vaccines-criminal-penalties-for-those-who-refuse/
Ness's avatar
| #234829 | 16-07-2015 18:43 | liedetecter
Laatst met mijn zoon in het ziekenhuis hier ... Hij zat achter op de puch en bij een gedwongen wilde manoeuvre vn het achteropje afugestuitert ... De arme ziel lag bewusteloos met een klein schrammetje .... Echt een ENORME rel omdat ik een tetanus prik weigerde ... Na wat discussie stemde ik toe met de prik mits er geen alu-verbinding in zou zitten. Superblij kwam het verzorgend instant net de vaccinatie aandragen en klaar om hem te zetten. Denk je dat ze dat dan gecontroleerd hebben, maar nee hoor, gewoon aluminium erin!

De haaaaat die me ten deel viel toen ik het zij, dat spreekt boekdelen dat het over een geloof gaat.

Ik heb de prik geweigerd, en natuurlijk is hij in opperste staat van gezondheid. Duh.
| #234834 | 16-07-2015 19:26 | Argwaan
Verwondingen genezen. Zorg dat je afweer in orde is: Vermijdt te veel stress, eet verse groenten, heel weinig koolhydraten en voldoende verzadigde vetten van gezonde dieren, uiteraard biologisch of liever nog: beter dan biologisch. En geniet!
Argwaan's avatar
| #234842 | 16-07-2015 20:20 | Zhen
Liedetecter, zelfs indien het vaccin zou werken (niet dus!) dan zou die tetanus prik zowiezo in 99% van de hedendaagse gevallen onnodig zijn.

Erg goed artikel erover met alle relevante argumenten: TETANUS SHOT - HOW DO WE KNOW THAT IT WORKS?
http://www.vaccinationcouncil.org/2014/07/10/tetanus-shot-how-do-we-know-that-it-works-by-tetyana-obukhanych-phd/

Het artikel beschrijft ook een interessant geval, waarbij tegen tetanus wordt gevaccineerd VOOR de geboorte. Daarvoor lijkt het haast alsof het een bewijs zou zijn dat (in dat geval) vaccinatie kan werken.

Echter, het moet waarschijnlijk worden begrepen als een voorbeeld van hoe de moeder een weerstand reactie kan overbrengen op het ongeboren kind, waarbij de feitelijke immuniteit van het kind van grond af aan wordt opgebouwd (dus niet een "reactie" is door het aanmaken van "tegenlichamen", enz...).

Hopelijk mag dit nooit een reden worden om daarom maar elke aanstaande moeder voortaan vol te gaan spuiten met allerlei giftige vaccins. Want ook dat prenatale tetanus vaccin is feitelijk volkomen overbodig, indien er een minimum aan hygiene zou worden betracht.
Zhen's avatar
| #234972 | 19-07-2015 09:53 | liedetecter
Ja dank, erg goed artikel. Het laat ook het falen van het medische denken zien, eigenlijk door de welbekende pure arrogantie en cognitieve dissonantie van de medi-kwakzalvers beroepsgroep die zichzelf zo graag wetenschappers noemen. (Relevante data 'weg denken' omdat dit het falen van de rationele achter de vaccinatie bloot zou leggen).
aanmelden / inloggen