Door Paul2, Op zon 8 jul 2012 12:00, 4 reacties, citaat / intro / linkdump

Niet hasj leidt tot harddrugs, maar alcohol

Daar gaat weer een argument tegen de legalisering van hasj. Zo ongeveer het enige dat nog overeind stond: de theorie dat wie begint met hasj en wiet gemakkelijker kan eindigen bij coke en heroine.

Onzin en integendeel. Volgens The Journal of School Health is het juist drank vaak de voorloper van harddrugs en niet hasj. Regelmatige hasj gebruikers zijn daarmee vaak zo tevreden dat ze minder drinken en minder uitwijken naar extremere drugs ...
Annotaties:
| #184917 | 08-07-2012 22:44 | goof
Wat 'n geruststelling zeg......
Gewoon je kinderen bij de alcohol vandaan houden en je loodst ze drugsvrij hun jeugdjaren door..
goof's avatar
| #184919 | 08-07-2012 22:52 | sigmund
Niet hasj leidt tot harddrugs, maar alcohol


Alcohol is een harddrug...

"Anyway, no drug, not even alcohol, causes the fundamental ills of society. If we're looking for the source of our troubles, we shouldn't test people for drugs, we should test them for stupidity, ignorance, greed and love of power".
P.J. O'Rourke
sigmund's avatar
| #184953 | 09-07-2012 13:38 | CB Interactive
Idd onzin.
Ik blow al jaren, maar de behoefde naar een andersoortig middel is er gewoon niet.
Wel heb ik behoefde aan de soortjes en de kwaliteit van 15a20 jaar geleden, want wat nu verkocht wordt is maar slappe hap.

Drinken van alcohol doe ik al jaren niet meer en ook al beschouw ik persoonlijk alcohol als harddrugs, ook van alcohol ontstaat er niet de behoefde naar een ander soort middel, wel neemt de behoefde
Echter is het wel met alcohol zo dat je je veel makkelijker laat overhalen om toch iets anders te proberen.

Maar met wiet ervaar ik het tegendeel.
Ik was juist met alcohol gestopt hoofdzakelijk omdat ik dan meer van het effect van cannabis kan genieten wat ik een veel fijner gevoel vind. .

Het is alleen jammer dat het per 1 januari afgelopen is met het gedoogbeleid. De meeste coffeeshops sluiten dan hun deuren(ik heb van een aantal shopeigenaren al vernomen dat ze er dan mee stoppen).

Lekker is dat dan.
Ik heb nogal wat afwijkingen in het autistische spectrum, Op medicijntjes die meneer voorschrijft reageer ik dan ook totaal verkeerd en van mediwiet wil hij niks weten. Dat zijn echt van die momenten dat ik zo'n iemand best weleens een klap op zijn bek zou willen verkopen.

Zelf planten neer zetten gaat niet ivm buren en de vele jonge kinderen in de buurt en binnen heb ik er geen ruimte voor.

Dan maar stoppen en geheel onthouder worden, echter ben ik nuchter toch niet te handhaven in onze samenleving en dus een schitterende reden om ,mij voor de volle 100% arbeidsongeschikt te verklaren.
De regering stel ik hier ook al verlies ik dit toch 100% verantwoordelijk voor.

Nog ff en ik moet Nederland nog uitvluchten.

En dan nog wat: Als de wiet volledig willen verbieden, prima, maar dan eis ik ook een totaal verbod op alcohol en dat alcohol als harddrugs wordt erkend. Gelijke monniken, gelijke kappen.
| #184954 | 09-07-2012 13:42 | liefdevol
Alcohol is een harddrug...


Inderdaad, en coke gaat veel beter samen met drank dan met blowen. Veel gasten gebruiken juist coke omdat ze dan veel meer kunnen zuipen.
aanmelden / inloggen