Door Ness, Op vri 1 jan 2016 15:47, 7 reacties, citaat / intro / linkdump

Niets nieuws onder de zon: terugblik op geallieerde oorlogsmisdaden

Oorlogsmisdaden waar je met gemak mee mee wegkomt, als je propaganda-machinerie op orde is. En voor hen die graag partij kiezen: er zijn geen 'goeiers' en geen 'slechters', er zijn alleen bankiers en uiterst destructieve geldsystemen, dus welke 'partij' je ook kiest, je bent altijd zelf doelwit. Want de functie van een oorlog is verwoesting en vernietiging van alles wat door samenwerkende individuen van alle partijen met grote zorgvuldigheid is opgebouwd, om de bankiers van nieuwe leningen te voorzien.
...
Annotaties:
| #243709 | 01-01-2016 20:29 | Best Well
De overwinnaars schrijven de geschiedenisboeken.
Langzaam worden nu de oorlogsverhalen de duitse bevolking verteld. Pas een generatie te later, dit om de geweldige bevrijders niet te veel in een verkeerd daglicht te zetten.
Burgerdoelen en de conventie van geneve zijn nog steeds ondergeschikt aan propaganda. De NPO zul je daarom niet duidelijk horen over het lot van de Koerden, de Palestijnen en bevolking van de Ukraine.
Best Well's avatar
En er blijft maar gehamerd worden op die Holocaust. Ja, was heel erg, maar erger dan al dat andere oorlogsleed?
Juist omdat er nooit geen twijfel aan gesteld mocht worden zijn toch vele vragen te stellen rond die Holocaust?
Zo is het monument voor Auswitch bijvoorbeeld veranderd, naar een lager dodental dan voorheen, maar buiten dat... Waar staat de Holocaust eigenlijk voor?

De mensen die in de kampen zijn omgekomen zijn niet de enige die zo hebben geleden.
Iedereen heeft geleden.

Denk aan de mensen die de bombardementen meemaakten b.v in Rotterdam, Londen, Hamburg, Dresden, etc.
Of de soldaten die in Normandië moesten landen, of die hun juist moesten tegenhouden.
Denk aan het beleg van Stalingrad, de mensen in de Jappenkampen, of die de Birma spoorlijn moesten aanleggen.
Of nog erger, wat dacht je van de bommen op Hiroshima en Nagasaki?
Duitse soldaten die zich verplicht aan de geallieerden met miljoenen moesten overgeven (zodat de Amerikanen de Russen konden stoppen net op tijd in Berlijn) en in gevangenschap van honger en kou overleden. De verzwegen Holocaust!
Er zijn meer mensen die de Holocaust overigens meegemaakt hebben en deze overleefd, dan deze krijgsgevangenkampen. Want achteraf waren er toch wel erg veel mensen met een kamp tatoo vrij.

Toch bestaat er een Joods clubje op deze aarde, die om het hardst brult dat zij zo geleden hebben in de oorlog. Dat hebben ze zeker, maar ze waren zeker niet de enige pechvogels in die oorlog, alleen je mag alles ontkennen of afdoen als???? alleen die holocaust, je wordt vervolgd?

Laten die mensen ook eens met open ogen naar de docu Hellstorm kijken.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #243739 | 02-01-2016 16:30 | Ness
Ware woorden, Johan.
Ik ben ooit een zeer bejaarde man tegengekomen in de bus, knoopte een praatje aan - da's nog gewoon hier - en vroeg hem naar zijn ervaringen in de oorlogsjaren als jonge man.

Hij legde uit, met voorbeelden (oa de bombardementen op Enschede door de geallieerden, zogenaamd per ongeluk), dat er in zijn ogen geen enkel verschil was tussen Churchill en Hitler. Het ging allemaal uitsluitend om de oorlogsindustrie, zei hij, om poen te maken. En hij zag in het hedendaagse gebeuren de zoveelste herhaling van dat spelletje.
vielen ook in 1944 en zelfs na de bevrijding in 1945 bommen op Enschede. In totaal is Enschede 61 keer gebombardeerd[
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bombardement_op_Enschede

Maar dit is een heikel onderwerp. Vandaar dat het plots van de voorpagina is verdwenen, neem ik aan.
Ness's avatar
| #243740 | 02-01-2016 16:39 | Ness
Lol en prompt weer terug van weggeweest op de voorpagina, dit artikel. Afijn, onder oorlogsmisdadigers 'avant la lettre' reken ik ook dit soort viezerikken: https://www.rt.com/uk/327585-david-miliband-refugees-pay/
en deze griezelige gehersenspoelde: http://www.volkskrant.nl/opinie/roekeloze-poetin-maakt-rusland-onvoorspelbaar-en-gevaarlijk~a4217248/

En zo zorg je ervoor dat wat nog niet helemaal in puin ligt, volledig kapotgeschoten wordt: http://fortruss.blogspot.ca/2015/12/us-accused-of-smuggling-2000-isis_31.html
Ness's avatar
| #243742 | 02-01-2016 16:47 | Best Well
Erg weinig reacties op deze bijzonder schokkende reportage.
Ik denk dat veel mensen niet goed weten hoe ze hier op kunnen reageren. Wegkijken daar lijkt dat een beetje op. En dat is precies de wijze waarop dit soort dingen kunnen gebeuren.
Denk bijvoorbeeld maar eens aan de fosforbommen op de Gazastrook.Kijk maar eens wat er met de Koerden gebeurt en wat wordt daarvan in beeld gebracht?
Best Well's avatar
| #243745 | 02-01-2016 17:04 | Ness
@Bestwel: Iedereen die ooit slachtoffer is geweest van een misdrijf weet dat het slachtoffer 3x wordt vepakt: 1x door de dader, 1x door de gemeenschap die altijd met een grote boog om slachtoffers heenloopt om niet in ellende verwikkeld te raken en 1x door "Justitie" en "rechtspraak". Geldt dus voor individuen zowel als voor groepen.
Ness's avatar
@bestwel
1940-1945 gebeurde het voornamelijk met legers in uniform.
2010-2016 De Hitlers (was dit wel de echte kwade genius?) zijn nog precies hetzelfde, andere landen alleen de legers zijn verborgen achter rare naampjes en terreur. De oorlog is nu in het verborgene, maar de rottigheid is voor de landen die het overkomt net zo smerig. Zelfs vliegtuigen zonder herkenningstekens om eenieder maar de schuld te kunnen geven.
Je geeft een verse groep terroristen veel geld en wapens en een aandeel in de toekomstige macht, en je kunt persoonlijk ook je deuntje meespelen als je behoefte en middelen hebt.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
aanmelden / inloggen