Door P.uncia, Op din 11 dec 2012 18:29, 2 reacties,    

Nieuw plan om Syrië binnen te vallenFrankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Israël en Qatar hebben nog een ander plan voorbereid voor de interventie in Syrië. 6000 nieuwe jihadisten, waaronder 4000 uit Libanon, moeten worden klaar gemaakt om de chique Mezzeh buurt ten zuiden van Damascus aan te vallen, de thuisplaats van vele ambassades en waar diverse top militaire en civiele ambtenaren wonen.

Een incident over het hele land waarbij chemische wapens betrokken zijn is opgezet om de spanning te verhogen. Een bedrieglijke generaal zou dan beweren de macht te hebben gegrepen en het Westen oproepen om hulp, dit zou een voorwendsel leveren voor militaire interventie buiten het VN-mandaat.

Verschillende militaire couppogingen zijn dit jaar georkestreerd door het Westen. Alle zijn mislukt en er is niets dat suggereert dat het deze keer anders zal zijn.

De tijd dringt voor de landen die tegen het Genève vredesplan tussen de VS en Rusland zijn omdat het in februari moet worden voorgelegd aan de Veiligheidsraad, dat is net na de goedkeuring door de Amerikaanse Senaat van de nieuwe Obama regering. Dus tijdens de komende twee maanden kunnen allerlei couppogingen worden verwacht.

Het is onduidelijk wat de reacties van Rusland en Iran zullen zijn bij een dergelijke operatie. Vladimir Poetin zei dat hij klaar is om Syrië te verdedigen "tot in de straten van Moskou", wat betekent dat hij klaar is om een oorlog te beginnen. Van zijn kant heeft Iran altijd beweerd dat Syrië zijn verdedigingslinie is en dienovereenkomstig het niet aan zijn lot zou overlaten.

Al deze uitspraken zijn mogelijk alleen maar bluf, maar door het uitlokken van een militaire interventie zouden Parijs, Londen, Tel Aviv en Doha het risico nemen van het veroorzaken van een totale vuurzee.
Annotaties:
| #193213 | 11-12-2012 21:07 | Nico de Geit
Het imperialisme van het Westen kent weer eens geen grenzen. Ik schaam me om een westerling te zijn.

Nederland doet volop mee: er liggen Nederlandse oorlogsschepen in de regio en Nederland stuurt Patriot-raketten.

Het ergste vind ik dat het vrijwel niemand interesseert. De massa kijkt alleen naar de msm en die zeggen dat Nederland goed bezig is: ga maar lekker slapen.
Nico de Geit's avatar
| #197759 | 07-03-2013 22:50 | quero1
Over Frankrijk en zijn kernmacht

‘Een kat in ’t nauw maakt rare sprongen’ zegt men. Frankrijk is min of meer blut maar toch voeren ze dat megalomaan Pentagoon project van Sarkozy van toen, braaf uit, begrijpe wie kan. Ze rekenen zich bij de zuidelijke groep van de ±armlastige EU-landen en ze zien ook mss ergens spoken of ingebeelde vijanden.
Feit is dat Sarkozy stoere en dreigende taal sprak ivm met zijn atoombommen. Denk maar aan de waarschuwing van Dr Rath in zijn bekende speech ivm met de zogezegde ‘Erstslag’ van Sarkozy zo nodig. Wat willen ze eigenlijk? Of is dat soms morele chantage, mss geld zeker dat moet dan komen waarschijnlijk van de ±meer solide noordelijke groep EU-landen met Duitsland natuurlijk, dat ze nog altijd zien als een potentiële vijand blijkbaar en ze moeten maar betalen; die hebben immers de oorlog verloren (WO1 en WO2); denk ook maar aan ‘Versailles-principe’ of de verliezer betaalt en naar ’t schijnt willen ze nu na 60 jaar nog altijd geld en veel geld van Duitsland (en co). Een beetje zoals de EU met zijn esm-richtlijn waarmee ze onbeperkt nationaal geld wilden kunnen afromen van de lidstaten (die dat kunnen betalen!).
Misschien willen ze ook wel virtueel de leider spelen in Europa-EU, een late napoleontische oprisping, ‘grandeur’ hé, dat ligt daar zeer gevoelig en daarvoor moet dat Pentagoon ook dienen en ook als intimidatiemidel zeker.
In de relatie met Duitsland die tot nu relatief vlekkeloos verliep lijkt wel nu een haar in de boter gekomen sinds die agressieve Sarkozy mss, de taal wordt wel een beetje ruwer.
En dat gedoe van Frankrijk in Syrië (= loopjongen van VS-cia + UK+Israel+Quatar e.a.), is toch ook niet echt kosjer.
Die operatie in Mali is wel nog enigszins te begrijpen.
Heeft Hollande zijn troepen van militairen en hun diensten nog wel in 100% onder controle en in de hand, is de vraag.
Die ‘Force de frappe’ lijkt wel een gevaarlijk frankenstein speeltje, stel dat daar een of andere onstabiele militaire burocraat over beslist…
Vroeger was zo’n alliantie met de VS-cia ook totaal ondenkbaar, maar sinds Sarkozy is een en ander veranderd, hou ze in de gaten!, zo dichtbij met die a-bommen, brr.
De wereld zou best volledig kernwapenvrij worden zoveel is zeker.
Maar ja, de Pentagoon’s zorgen er wel voor dat de toch ±subjectieve en opgeschroefde dreigingen wel blijven bestaan of escaleren, hun bestaansreden natuurlijk.

referenties:

1.Franse Defensie in ‘Pentagoon’ (1 juli 2011)
http://www.devries.fr/internationaal/2008/04/02/frankrijk-en-de-navo/
2.Frankrijk en de Navo (2 april 2008)
http://www.devries.fr/internationaal/2008/04/02/frankrijk-en-de-navo/
3.Liever niet, maar als Frankrijk hem nodig heeft, keert Sarkozy terug (http://www.vk.nl - 2 maand geleden)

.
aanmelden / inloggen