Door community (initieel Best Well), Op vri 4 mei 2018 22:09, 0 reacties, nieuws

Niks ‘Iran-deal’, het gaat om de petro-dollar..!!Wat de omgang met kernwapens betreft, heeft Iran dezelfde status als Duitsland: beide hebben het Non-proliferatieverdrag ondertekend en zien dus af van de ontwikkeling van hun eigen kernwapens overeenkomstig het verdrag, hoewel ze dergelijke wapens zouden kunnen bouwen. Het aanvullende verdrag voor Iran, waarover jarenlang is onderhandeld, is dus uiteindelijk overbodig en je vraagt je af welke strategie Donald Trump eigenlijk volgt. En natuurlijk gaat het ook weer over olie, maar het is veel ingewikkelder dan het oppervlakkig lijkt. In feite gaat het de VS om niets minder dan het bestaan van de oliedollar – en dus om het bestaan van het land alleen.


Libië; de onverdroten opmars van het leger van de Rothschilds. Natuurlijk in NATO-camouflage of in ISIS-kledij.. In de strijd om het fundament onder de Petro-dollar, dient elke ‘opstandeling’ het veld te ruimen..! Het idee van de Afrikaanse Centrale Bank die Gadaffi wilde oprichten, in de wieg gesmoord.. Ter eer en meerdere glorie van de eigenaren van de US-dollar. En nee, dat zijn niet de Amerikaanse burgers..!!
Laten we niet vergeten dat Libië en Irak zijn verwoest omdat ze niet meer dollars wilden accepteren als betaling voor de verkoop van hun olie. In de hype over de nucleaire overeenkomst met Iran is het belangrijkste nieuws gedaald: Vorige week kondigde de regering aan dat ze geen olie meer wil verkopen voor de Amerikaanse dollar. ‘Toevallig’ kwam de media-effectieve presentatie van Netanyahu, doorspekt met eeuwenoude beschuldigingen, die de EU zelf blootstelde als vals en uiteindelijk als propaganda.

De VS zijn lange tijd de wereldkampioen geweest op het gebied van het tekort op de buitenlandse handelsbalans. De term ‘petrodollar’ wordt meestal onzorgvuldig gebruikt en er zijn maar weinig mensen die weten wat het werkelijk betekent. Na de ontkoppeling van de Amerikaanse dollar door Nixon in 1971 had de Amerikaanse munteenheid in feite haar status van reservemunt verloren.

De leegstaande, bouwvallig US-dollar had een nieuw fundament nodig..
De dollar was een groen drukwerk zonder substantie geworden, dat toebehoorde aan een land dat op dat moment al de wereldkampioen van het tekort op de buitenlandse handelsbalans was. Er was dus geen redelijke reden meer om wereldwijd in US-dollar te handelen en zeker geen reden om reserves in deze valuta aan te houden.De grote vraag is natuurlijk hoe andere grote leveranciers van brandstoffen, zoals de Arabische landen, zullen reageren op de besluiten van o.a. Rusland en China, om de US-dollar te laten vallen.. Hoe trouw zijn de Arabieren aan de VS..?
Maar zelfs dan zou dit tot enorme problemen voor de VS hebben geleid. Dus wat zou Washington kunnen doen om zijn dollar ‘vrij van alternatieven’ te houden? De oplossing was en is: olie, om precies te zijn de oliehandel in oliedollars.

In 1971 verplichtten de Verenigde Staten de toen grootste olieleverancier, zijn vazal Saoedi-Arabië, om alleen olie te verkopen in ruil voor US dollars. Ook Iran onder sjah Pahlavi werd geïntegreerd, net als de andere olielanden. Hierdoor werd het bezit van de US-dollar verplicht gesteld, omdat er geen vrijheid is om geen olie te kopen. Met deze min of meer gewelddadige beperking van de vrijhandel zijn de Verenigde Staten erin geslaagd ervoor te zorgen dat de wereld de Amerikaanse dollar, die op zichzelf geen waarde heeft, als zijn reservemunt en belangrijkste handelsvaluta blijft erkennen en verlangen.


De Russische president Vladimir Putin en zijn Chinese collega, president Xi Jinping hebben zojuist een historische gas/olie-deal getekend. Dat was vlák voordat de toenmalig president Barack Obama arriveerde in de Chinese hoofdstad voor de vergadering van de Asia-Pacific Economic Cooperation. Hoezo ‘in you face’..? De waarde van dit onderdeel van de veel groter oliedeal tussen China en Rusland, is rond de US$ 400 miljard. Maar reken er niet op, dat de olie in US$ wordt afgerekend..!! Rusland is dicht bij een deal met China, om JAARLIJKS 30 miljard kubieke meter gas uit west-Siberië te leveren aan China. via het staatsbedrijf ‘OAO Gazprom’. Deze deal loopt 30 jaar! En gaat dus over 900 miljoen kubieke meter gas. En dan spreken we nog niet over de aardolie-deals.. Het ‘Poetin-bashen’ komt zo in een heel ander daglicht te staan nietwaar..??
Zolang dit dictaat voortduurt, kunnen de VS hun tekort op de buitenlandse handel negeren en de wereld eindeloos bedriegen met groen drukwerk. De oliedollar kan ook de reden zijn waarom het olieland Noorwegen niet in de euro is, omdat dan Noorse olie in euro zou moeten worden betaald.De Russische president Vladimir Putin en zijn Chinese collega, president Xi Jinping hebben zojuist een historische gas/olie-deal getekend. Dat was vlák voordat de toenmalig president Barack Obama arriveerde in de Chinese hoofdstad voor de vergadering van de Asia-Pacific Economic Cooperation. Hoezo ‘in you face’..? De waarde van dit onderdeel van de veel groter oliedeal tussen China en Rusland, is rond de US$ 400 miljard. Maar reken er niet op, dat de olie in US$ wordt afgerekend..!! Rusland is dicht bij een deal met China, om JAARLIJKS 30 miljard kubieke meter gas uit west-Siberië te leveren aan China. via het staatsbedrijf ‘OAO Gazprom’. Deze deal loopt 30 jaar! En gaat dus over 900 miljoen kubieke meter gas. En dan spreken we nog niet over de aardolie-deals.. Het ‘Poetin-bashen’ komt zo in een heel ander daglicht te staan nietwaar..??

Iran is terecht boos
Zodra een land echter uitstapt en zijn olie tegen andere valuta’s verkoopt, komt dit systeem, dat de onverdiende welvaart en macht van de VS veilig stelt, ernstig in gevaar. Khadafi en Saddam Hoessein zijn bij deze poging om het leven gekomen, net zoals Iran tot aartsvijand werd uitgeroepen nadat de regering had aangekondigd van plan te zijn hetzelfde te doen.

Nu is Iran boos omdat het Westen – met name de VS – de sancties die het na de nucleaire overeenkomst had beloofd, niet volledig heeft opgeheven. Iran is terecht boos en vecht nu terug met het pijnlijkste wapen voor de VS: Iran wil niet langer olie leveren tegen de Amerikaanse dollar.

Over het algemeen is de Amerikaanse dollar in zijn ‘doodstrijd’. Het heeft concurrentie gekregen als reservemunteenheid en wordt nu voor minder dan 60% als zodanig gebruikt. De directe handel met China, zowel tussen de EU als Rusland, vindt al grotendeels plaats zonder omweg via de Amerikaanse dollar.

De BRICS-staten heeft een systeem ontwikkeld dat concurreert met SWIFT en dat ook zonder de Amerikaanse dollar werkt. De totale dominantie en controle van de wereldhandel dreigt de VS weg te glippen. Iran komt nu ook mee in deze toch al bedreigende situatie en wil de oliedollar achterhaald maken.

Dat zou de Amerikaanse dollar de kop kunnen kosten! Het geschil met de VS gaat dus helemaal niet over de nucleaire overeenkomst, maar over het redden van de oliedollar en daarmee het elementaire overleven van de VS. Welke rol speelt Israël hierin?Het is juni 2009 en de formele oprichting van BRICS, als tegenhanger van het IMF, is een feit. De US-dollar is uitgerangeerd als internationaal betaalmiddel voor deze landen. Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika. Het is nu aan de Rotschilds om hun triljoenen vermogen, verborgen achter vooral de VS en de US$, veilig te gaan stellen.. Hun oorlogen te gaan voeren om de waarde van ‘hun’ petrodollar te waarborgen..

Israël is afhankelijk van hulp uit Amerika
De vijandige houding van Israël ten opzichte van Iran is bekend en de Israëli’s hebben Iran al aangevallen en gebombardeerd in strijd met het internationaal recht. Netanyahu weet dat zijn land afhankelijk is van hulp uit Amerika. Maar dat kan alleen zolang de oliedollar de VS solvabel houdt. Het is dan ook niet meer dan logisch dat Netanyahu de VS steunt in hun inspanningen om de oliedollar te beschermen. Met hun huiveringwekkende beschuldigingen aan het adres van Iran doden ze twee vliegen in één klap. Zij willen Trump in een vernietigingsoorlog tegen Iran drijven en er tegelijkertijd voor zorgen dat de VS steun kunnen blijven verlenen.Zelfs de EU heeft erkend hoe wankel Netanyahu’s beschuldigingen aan het adres van Iran zijn en heeft deze zelfs openbaar gemaakt. Maar niemand heeft gezien waar het echt over gaat – of het was opzettelijk verborgen. Zoals het Amerikaanse tijdschrift ‘The National Interest’ onlangs in een artikel beschreef, zijn de grootste vijanden van de VS niet China of Rusland, maar hun eigen schuldenlast. We zien dat de VS elk kwartaal de insolventie uit het verleden uit de weg gaan en het schuldplafond telkens weer met duizenden miljarden dollars verhogen.

Op dit moment staat de Amerikaanse staatsbegroting onder druk met rentebetalingen van 9,4% – berekend over de gehele staatsbegroting – en dit is op dit moment nog steeds een zeer lage basisrente. Het tijdschrift berekent dat dit nutteloze aandeel zal stijgen tot 16% (!!) in 2022, mits.. de rente laag blijft. Niet voor te stellen wat de gevolgen zouden zijn als het oliedollarsysteem zou instorten.De huidige staat van de VS is ellendig..!
Donald Trump is zich terdege bewust van de precaire situatie in de USA. Hij verwoordde dit met zijn campagneslogan ‘Make Amerika Great Again’. Strikt genomen zegt hij echter iets heel anders: “De huidige staat van de VS is gewoon ellendig! Anders hoefde hij zijn land niet meer groot te maken. De VS zijn afhankelijk van de goede wil van de wereld om goederen te leveren zonder daar enige tegenprestatie voor te ontvangen, namelijk in de vorm van exportgoederen uit de VS.

Donald Trump, de slimme zakenman, weet dat. Zijn hele economische programma – inclusief beschermende tarieven – is er dus op gericht om de handelsbalans van de VS op orde te brengen, want alleen op die manier kan hij de VS onafhankelijk maken van de goodwill – of domheid – van andere landen. Oh ja, waarom worden EU-douanerechten ‘beschermende rechten’ genoemd en, als Trump dat doet, ‘straftarieven’?Het beleid van Trump mag niet worden begrepen volgens ‘normale’ normen. Hij moet zowel naar binnen als naar buiten vechten. Tegen het moeras in eigen land en tegen alle landen die hun voorgangers voortdurend hebben geërgerd. Amerika heeft geen vrienden, alleen afhankelijke vazallen – of vijanden. Zijn als grillig omschreven beleid toont echter verbazingwekkende successen – zie Noord-Korea en de wereldwijde reflectie over de aanhoudende en schadelijke exportoverschotten van Duitsland en China.

Ik ben dus benieuwd wat hij met zijn Iran-beleid beoogt, dat anders nogal onbegrijpelijk lijkt. Hoe kun je een land, Iran, op deze manier aanvallen – nog steeds verbaal – als je weet dat het afhankelijk is van dit land? Zie Petrodollar.. Zelfs een directe wapenloop met Iran kan niet tot succes leiden. De bases en schepen van de Amerikanen in en rond de Arabische Golf zouden bij een directe aanval door Iran ernstig gevaar lopen te worden vernietigd. Iran kan gewoon de Straat van Hormus sluiten. De gebruikelijke luchtsuperioriteit van de Amerikaanse luchtmacht, zonder welke de VS niet kunnen aanvallen, is ook niet meer aanwezig omdat Rusland zijn superieure S-300-luchtdoelraketten aan Iran heeft geleverd.

Rusland verhandelt ook olie zonder oliedollars
Het zou dus kunnen dat Trump’s gerommel tegen Iran uiteindelijk tot een compromis wil komen dat ertoe zal leiden dat Iran nog enige tijd Amerikaanse dollars voor zijn olie accepteert. De US-dollar wordt al omzeild in de handel met China, maar China is hoe dan ook een bijzonder geval, omdat het al een overvloed aan US-dollar heeft.De directe leveringen van Iraanse olie aan Rusland worden ook niet betaald in US dollars; dit is meer een directe “betaling” voor de Russische S-300 systemen. De situatie is onduidelijk, maar één ding is duidelijk: in het geschil met Iran is de nucleaire overeenkomst met Iran hoogstens secundair. Ja, natuurlijk, zoals altijd gaat het om olie, maar er staat nog veel meer op het spel voor de VS – de oliedollar en daarmee haar (economische) bestaan. Voor Israël gaat het rechtstreeks om het bestaan van de staat. Niemand mag verbaasd zijn over Netanyahu’s propagandacampagne.

Laten we eens kort naar Syrië kijken. De doelgerichte vernietiging begon in 2011, drie maanden nadat gigantische oliereserves waren ontdekt in het noordoosten van het land. Is het een wonder dat juist dit deel van Syrië door de VS wordt bezet? Als dat niet meer het geval is, krijgen de Verenigde Staten met hetzelfde probleem te maken als Iran, want één ding is duidelijk:

Het door het westen getreiterde land zal zijn olie zeker niet voor Amerikaanse dollars verkopen als het de controle over de oliebronnen terugkrijgt. Tromp weet dat ook. We kunnen ervan uitgaan dat, net als in Rusland en Noord-Korea, ook in Iran de kanalen van de geheime diplomatie roodgloeiend zullen raken. We kunnen daarom alleen maar hopen dat Iran barmhartigheid zal tonen en de oliedollar niet onmiddellijk zal vernietigen.Misschien hebben ze begrepen dat Trump het Amerikaanse beleid echt wil afwenden van interventionisme, zoals hij in zijn inaugurele rede beloofde. Hij is immers nog geen nieuwe oorlog begonnen. De recente ondoeltreffende aanval op Syrië moet eerder worden gezien als een placebo voor de binnenlandse vijanden. Zoals ik al zei, is het niet gemakkelijk om de strategie achter het gerommel van Trump door te nemen, maar je kunt er alleen maar dicht bij komen als je in ieder geval probeert welwillend te zijn.

Ik ben erg benieuwd welke acties er op 13 mei zullen plaatsvinden. Ik denk dat Tromp iedereen opnieuw zal verrassen, want het gaat hier om het economisch overleven van zijn natie.
Annotaties:
aanmelden / inloggen