Door EvaVanE, Op maa 5 mei 2008 18:57, 5 reacties, all rights reserved

NL Export: tomaten, komkommers en marihuana

Schizofreen, zo beoordeelt Die Presse het Nederlandse beleid inzake marihuana. Wiet als je wilt.
Kweken is verboden, verkopen is legaal en levert de staatskas jaarlijks ook nog eens zo’n 400.000.000 aan belastinginkomsten op. Inkomstenbelasting wel te verstaan, want de kostelijke nederwiet wordt niet met BTW belast. Dat mag je inderdaad wel schizofreen noemen.

Minder dan de helft van wat in dit land wordt gekweekt wordt ook hier gebruikt; het merendeel wordt geëxporteerd, met name naar Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.
Die Presse constateert wel dat er in ons land een enorme drugsmaffia is ontstaan, maar koppelt dit dan weer niet aan de toegenomen criminalisering van kleine huistelers. Splinter komt de winter echt niet meer door met 50 plantjes op zolder. De enigen die op dat gebied nog meetellen zijn de hele grote jongens. Daar sneuvelt ook wel eens een plantage met vele duizenden plantjes, gewoonlijk als gevolg van onderling verraad (de vrije markt, weet je wel) en dan stijgen de prijzen weer een poosje.

Wat er ook met de wetgeving rond marihuana gebeurt; van die maffia komen we niet meer af. Die is als gevolg van ons overheidsbeleid dermate sterk geworden dat ook onze dappere minister-president het niet in zijn hoofd durft te halen legale teelt te berde te brengen. Hij zou de zomer niet eens halen...
Die Presse meldt verder dat Balkenende het liefst álle coffeeshops zou verbieden. Dat klinkt helemaal niet vreemd, want dat is exact wat ook de drugsmaffia wil. Zo’n standpunt is een stuk veiliger dan legalisering.

Op de foto een wants die zich tegoed doet aan onze eerste eigen kweek.
Annotaties:
| #23538 | 06-05-2008 12:35 | merethan
Wat er ook met de wetgeving rond marihuana gebeurt; van die maffia komen we niet meer af. Die is als gevolg van ons overheidsbeleid dermate sterk geworden dat ook onze dappere minister-president het niet in zijn hoofd durft te halen legale teelt te berde te brengen. Hij zou de zomer niet eens halen...
Hahaha! Ja, daar zit wel wat in ja!

Deze houding kennen we uit meerdere andere industrien... ach en wee wij zijn maar rare complotters man!
merethan's avatar
| #23543 | 06-05-2008 12:54 | Lucifer
Mijn Partij wil wiet legaliseren. Het denkt dat het daarmee de druk van het opsproningsapparaat en gevangeniswezen haalt. Veel gedetineerden zitten voor het kweken van wiet, en het opsporen kost goud geld terwijl wiet het voorbeeld is van een bijna onschadelijk product. Er zitten gezondheidsrisicos aan wiet, maar wie wiet zonder tabak rookt loopt al minder risico. Voor patieten wegen de posittieve effecten snel op tegen eventueel bijkomende nadelen. Wiet is een super product om ook internationaal te introduceren, het kan cocaïne boeren motiveren een ander minder 'crimineel' product te telen.
Lucifer's avatar
| #23545 | 06-05-2008 13:31 | freedomfiles
Veel gedetineerden zitten voor het kweken van wiet, en het opsporen kost goud geld terwijl wiet het voorbeeld is van een bijna onschadelijk product

In Nederland krijgen de meeste wietkwekers een alternatieve straf, of een gevangenisstraf van hooguit enkele maanden. Het aantal gedetineerden wat voor drugs vast zit zijn meer de junkies / draaideur crimineeltjes, en handelaren in hard drugs ?

Er zitten gezondheidsrisicos aan wiet, maar wie wiet zonder tabak rookt loopt al minder risico.

Het in het gevaar brengen van je eigen gezondheid behoort hoe dan ook niet te worden vervolgd.

Wiet is een super product om ook internationaal te introduceren, het kan cocaïne boeren motiveren een ander minder 'crimineel' product te telen.

Hoe zie je dat, wanneer je de opbrengst van een cannabis oogst vergelijkt met de opbrengst van een coca oogst ?

Hoe wil je verder buiten de grenzen zaken legaliseren ? Immers kan je moeilijk wiet internationaal introduceren door het verbod in Nederland op te heffen.
freedomfiles's avatar
| #23547 | 06-05-2008 14:02 | EvaVanE
Lucifer's partij zal er ook niet in slagen wiet gelegaliseerd te krijgen. Daarvoor wordt dan niet alleen de druk vanuit Europa te groot, er zullen ook doden vallen. Weet waaraan je begint.

De status quo wordt overigens door ons omringende landen quasi mopperend maar graag geaccepteerd. Men weet best dat opheffing van het gedoogbeleid in Nederland ook bij hen de criminaliteit zou doen toenemen.
Legalisering zullen ze echter niet accepteren.

Overigens is het helemaal niet nodig om wiet te róken. Je kunt er thee van maken of wietboter (wel voorzichtig zijn). Je kunt er ook heerlijke kruidnootjes (wietnootjes dus) mee maken, of het gedroogd en gemalen over je boerenkool strooien.
EvaVanE's avatar
| #23552 | 06-05-2008 15:47 | Robbertjan
Ik heb niet zo'n behoefte aan een vreetkick na een zware maaltijd als boerenkoolstamppot.
Robbertjan's avatar
aanmelden / inloggen