Door community (initieel Best Well), Op vri 15 sep 2017 18:45, 1 reacties, nieuws

Noord Korea omzeilt sancties met bitcoinsHet wachten was op dat de digitale munteenheid bitcoin nog wat verder zou worden gedemoniseerd door het in verband te brengen met Noord Korea.

Niet alleen dat, maar ook de grote baas van boevenbank JP Morgan opent frontaal de aanval op bitcoins door het de grootste fraude ooit te noemen.

Natuurlijk was het idee van bitcoins en andere cryptovaluta een prachtige manier om het monopolie van gelduitgifte door de Chazarenmafia te omzeilen.

Bij een dergelijk initiatief echter, is het een kwestie van tijd voordat deze mafia ook deze vorm van valuta volledig in handen zal hebben. Dat gebeurt meestal door het een tijdje op zijn beloop te laten, het vervolgens op allerlei mogelijke manieren met misdaad, illegaliteit en criminaliteit in verband te brengen en de argeloze burgers er via de door diezelfde mafia gecontroleerde mainstream media te laten weten dat dit niet is wat ze willen.
En uiteindelijk zal het resultaat zijn dat zij anderen alle inspanningen laten doen om iets uit te vinden, alle kinderziektes eruit te halen en het vervolgens zelf binnenboord te halen door het te gaan “reguleren”. Dit alles natuurlijk in het kader van de "veiligheid" van alle burgers.
De baas van JP Morgan, één van de grootste criminele organisaties ter wereld, Jamie Dimon, liet weten niet erg gecharmeerd te zijn van bitcoins. Volgens hem zal het niet goed eindigen voor mensen die bitcoins hebben aangeschaft, zal de bitcoin “worden opgeblazen”, vergelijkt hij bitcoins met de Nederlandse tulpenmanie uit de zeventiende eeuw en zal iedere handelaar die bij hen wordt betrapt bij het handelen in bitcoins worden ontslagen omdat hij of zij zo dom is.
Maar, het perfecte excuus dat men nu heeft bedacht om bitcoins aan te kunnen pakken en “reguleren” via centrale banken is dat er nu berichten verschijnen dat Noord Korea gemakkelijk de ingestelde sancties omzeilt door middel van de inzet van bitcoins.
De laatste serie sancties die door de VN zijn opgelegd aan Noord Korea zijn specifiek bedoeld om ervoor te zorgen dat Kim Jong-un niet meer in staat zal zijn om zogenaamde “harde valuta” te bemachtigen. Maar, gelukkig voor hem zijn er nog altijd bitcoins.
Omdat nu zelfs China enigszins meedoet aan de sancties wordt het voor Noord Korea moeilijker om de beschikking te krijgen over de Chinese yuan en daarom zouden ze nu voor een groot deel zijn overgestapt op bitcoins en andere cryptomunten.
En volgens het nieuwste verslag van een bedrijf dat onderzoek doet naar computer veiligheid, FireEye, leiden de sporen van betalingen ten tijde van de wereldwijde hackaanval WannaCry, waarbij mensen losgeld in bitcoins moesten betalen, niet naar China zoals velen dachten, maar naar, ja, je raadt al, Noord Korea.
Koppel dit soort verhalen aan berichten zoals die gisteren in de gedrukte Telegraaf verschenen waarin wordt gezegd dat Europa geen enkele afweer heeft tegen de lange afstandsraketten van Kim Jong-un die zeker volgend jaar in staat zullen blijken om ook steden als Parijs of Amsterdam te raken.
Het Amerikaanse raketschild dat is geïnstalleerd is uitstekend geschikt om een pre-emptive aanval op Rusland uit te voeren, pardon als afweer tegen raketten uit Iran, maar is niet geschikt om de snelle en hoog vliegende Noord Koreaanse ICBM raketten te onderscheppen.
Kortom, de boef uit Noord Korea die nog nooit een ander land heeft aangevallen en dat ook niet zal doen, wordt de belichaming van illegale transacties met bitcoins en vergelijkbare crypto valuta.
Het zou dan ook niemand moeten verbazen dat een volgende voorgestelde VN resolutie zal inhouden dat er wereldwijd maatregelen zullen worden getroffen om bitcoins te reguleren zodat “schurkenstaten” niet langer in staat zullen zijn om de wereld te chanteren.
Natuurlijk zullen er op termijn ook strenge regels komen voor het bezitten van edelmetalen zoals goud en zilver. Maar, voorlopig ligt het accent op het verder demoniseren van de bitcoin en de komende inlijving daarvan in de huidige systemen. Daarom blijven goud en zilver nog altijd de beste verzekeringspolis in de komende roerige tijden.
Annotaties:
| #260741 | 16-09-2017 13:26 | G.B. Wolf
dat Europa geen enkele afweer heeft tegen de lange afstandsraketten van Kim Jong-un die zeker volgend jaar in staat zullen blijken om ook steden als Parijs of Amsterdam te raken.

Vorige week vertelde Macron ook al zo'n sprookje tijdens het nieuws. Lijkt een beetje op het "weapons of mass destruction" verhaal van (oorlogsmisdadiger) Blair.
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen