Door community (initieel Patman), Op vri 18 feb 2011 15:41, 3 reacties,    

NRC journalist Kreling over “Chipshol en de liegende rechter”


NRC journalist Tom Kreling schreef de coverstory "Chipshol en de liegende rechter" in Crime Magazine Koud Bloed.

Een aantal citaten daaruit:

"Querulanten. Complotdenkers met een diepe beurs. Lang werd zo tegen vader en zoon Poot, directeuren van vastgoedbedrijf Chipshol, aangekeken. In woordrijke advertenties in dagbladen voerden zij een voor velen onbegrijpelijke strijd tegen Schiphol, de overheid en rechters. Maar de afgelopen maanden kantelde dat beeld. In een procedure voor de Utrechtse rechtbank, waarin alle hoofdrolspelers in deze zaak als getuige aan de tand worden gevoeld, blijkt inderdaad een Haagse rechter niet alleen te hebben gelogen maar ook een collega te hebben geholpen met een betaald advies."

"'We hebben genoeg bewijs om nu een procedure tegen de Staat te voeren. De schade is enorm. Zeker een paar miljard. Maar we begrijpen ook wel dat we dat niet moeten claimen', zegt Peter Poot op de gang van de rechtbank. 'We willen vooral dat de Staat de zaak netjes met ons regelt.' Na jaren zijn de rollen eindelijk omgedraaid. Ze zijn niet meer die querulanten die overal complotten zien. De oplichter is nu voormalig rechter Westenberg."

"Dit jaar mogen ze in ieder geval nog een aantal ex-rechters en een rechter van de Haarlemse rechtbank verhoren. Drie rechters behandelden sinds 2003 het conflict over het Groenenbergterrein tussen Chipshol en Schiphol. Door tegenwerking kon Chipshol het terrein nooit bebouwen. Uiteindelijk werd Schiphol veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding. Chipshol schatte de schade op ongeveer € 100 miljoen. Maar vlak voor het slotpleidooi over het schadebedrag waren de drie rechters die de zaak al die tijd behandeld hadden plotseling vervangen. Drie nieuwe rechters bepaalden de schade op slechts € 16 miljoen. Vader en zoon Poot willen met de verhoren achterhalen wat er zich achter de schermen bij de Haarlemse rechtbank heeft afgespeeld. Waarom werden die drie rechters ineens vervangen? De familie Poot is nog lang niet klaar. Ze hebben hun tanden in de Staat en de rechterlijke macht gezet en laten niet los."

Lees meer in Koud Bloed dat vanaf vandaag in de winkel ligt en op www.schipholwanbeleid.nl.
Annotaties:
| #127425 | 19-02-2011 10:43 | zwart
Wat is dit voor een site Patman? Een gekuiste klokkenluideronline?

Opvallend dat de familie Poot zich via een advertentie in het NRC tot de rechterlijke macht richt. Daar zit enorm veel geld achter.

Maar blijkbaar is er ook heel weinig belangstelling voor deze zaak, zowel van de kant van het publiek als van de kant van de media.
Helaas is de dikke stroperige traagheid van dit soort procedures er mede de oorzaak van dat mijn belangstelling voor deze zaak ook niet echt een boost krijgt.
zwart's avatar
| #127441 | 19-02-2011 12:13 | wingload
@zwart
De familie Poot is via corruptie opgelicht en laat het er niet bij zitten. Ja, die advertenties komen in de NRC. Het heeft niet zoveel zin om het elders te doen.
Klokkenluideronline mag wel gekuisd worden, wat mij betreft. Mij te zwart. Wie wordt er vrolijk bij het bekijken van deze site? Goed wat Micha Kat en Eric Donk doen, kan het alleen wat luchtiger? Dan komen er meer medestanders ook.
Familie Poot en Micha Kat brachten samen een boek uit.
wingload's avatar
| #127455 | 19-02-2011 13:15 | zwart
@wingload. Ik ben redelijk op de hoogte.
Er valt jammer genoeg niet te praten met Kat en zijn medestanders over de stijl van hun protest.
Schreeuwen in hoofdletters, blaast iedereen omver, ook de mensen die het met hem eens zijn.

De familie Poot heeft een eigen agenda. Toevallig komt het ze goed uit dat Kat sowieso een klere hekel aan de rechterlijke macht heeft.
Okay, ze zullen gelijk hebben, en goed, justitie heeft weer gelogen en bedrogen, maar mijn sympathie gaat toch meer in de richting van de pedo slachtoffers en andere slachtoffers van seksueel misbruik door de rechterlijke macht.
Dus Micha Kat en de zijnen kunnen onverkort op mijn steun en sympathie blijven rekenen ook al schreeuwen ze het in hoofdletters van de daken.
zwart's avatar
aanmelden / inloggen