Door community (initieel hakkietakkie), Op maa 22 sep 2014 12:14, 5 reacties, nieuws

Obama wil wereldwijd verbod op reizen strijders | nu.nl/buitenlandDe Amerikaanse president Barack Obama wil dat de VN-veiligheidsraad een resolutie aanneemt waarmee het voor potentiële strijders onmogelijk wordt om naar oorlogsgebieden af te reizen.


Dat meldt de Britse krant The Guardian.

Landen die zich niet houden aan de resolutie en strijders vrije doorgang geven moeten sancties opgelegd krijgen, vindt Obama, die zijn plannen er deze week doorheen wil drukken als hij de bijeenkomst van de veiligheidsraad voor zit.

Volgens de Amerikanen is er genoeg steun voor de resolutie. Als deze wordt aangenomen moeten lidstaten van de Verenigde Naties wel hun eigen wetten aanpassen om de stroom met strijders tegen te houden. Reisdocumenten moeten kunnen worden ingenomen en vluchtinformatie moet kunnen worden gedeeld.

De afgelopen jaren zijn grote hoeveelheden strijders afgereisd naar Syrië en Irak om daar deel te nemen aan de strijd tegen de Syrische president Assad of zich aan te sluiten bij de Islamitische Staat (IS). Ook in het conflict in Oekraïne wordt door veel buitenlandse strijders gevochten.

Terroristische daden

In de resolutie worden de strijders gedefinieerd als 'individuen die naar een ander land of regio reizen met het doel het plegen, plannen, of voorbereiden van of deelname aan terroristische daden of het geven of krijgen van terroristische training, in verband met een in dat land lopend conflict.'

De resolutie bevat vermoedelijk ook maatregelen als het bevriezen van tegoeden van 'buitenlandse terroristische strijders' door ze op de sanctielijst te plaatsen, het internationaal monitoren van de bewegingen van strijders door Interpol en een oproep aan landen om radicalisering binnen de eigen bevolking tegen te gaan.

Nieuwe aanpak

Volgens de Amerikaanse veiligheidsadviseur Susan Rice rechtvaardigt de dreiging die uitgaat van IS een nieuwe aanpak voor internationaal contra-terrorisme.

"Ik verwacht dat de resolutie succesvol wordt aangenomen door een meerderheid van de landen en dat er geen veto's worden uitgesproken", aldus Rice. "We rekenen erop dat dat resolutie unaniem wordt aangenomen, omdat het zo'n belangrijk onderwerp is. De onderhandelingen zijn nog gaande, maar ze verlopen relatief goed."
Annotaties:
| #220050 | 22-09-2014 12:40 | Charles
De VN-veiligheidsraad heeft geen zak te zeggen over nationale wetgeving.
Onzin bericht om de angst te versterken.

Ach tja, vervang ISIS door Joden en we zijn weer terug in 1932.
Ook in Nederland werd voor de 2de WO door de Nederlandse staat de Joodse medemensen als gevaarlijk en onbetrouwbaar weggezet.

Andere tijden ander vijandsbeeld zullen we maar denken ....
Charles's avatar
| #220101 | 22-09-2014 19:00 | Fredjes
Hoe wil Amerika dan zijn leger nog op buitenlands grondgebied krijgen? Of komen er ontheffingen? Zou anders wel een oplossing zijn om globaal van alle internationale oorlogen af te komen.... ;-)
Fredjes's avatar
| #220103 | 22-09-2014 19:07 | Charles
globaal van alle internationale oorlogen af te komen.... ;-)


Ja, de successen kennen we van Vietnam-oorlog, Irak-oorlog en de Afghanistan-oorlog hé Fredjes (...) (beetje de NWO-order agenda van 1-wereldleger te promoten hé (phuu)h
Charles's avatar
| #220116 | 22-09-2014 22:45 | Charles
Het is het verder in stelling brengen van de 1-wereldregering.
Van belang voor machthebbers is controle hebben over elke situatie. Dit omdat ze bang zijn, machthebbers in politiek zijn per definitie bang voor de eigen inbreng van burgers. Dit brengt onzekerheid en tast de waarde van de politicus aan.

Dus al die lastige burgers die zomaar van A naar B mogen vliegen, rijden, roeien, zeilen en fietsen, maakt die burger lastig volgbaar.

Vandaar dat de reisbewegingen worden ingeperkt. Hoe? nu door te beginnen met so-called Islamstrijders en van zelf is iedere burger straks die Islamstrijder.

Tja politicus is het beroep voor angsthazen, zonder vertrouwen in het leven
.
Charles's avatar
| #220125 | 23-09-2014 09:27 | Paul2
wil wereldwijd verbod op reizen strijders

Laat ze maar gaan ,enkele reis graag.

Wat moeten we er hier mee.
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/09/heee_psssst_noiken.html

Obama wacht ze op ,hand in hand met Assad.

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/09/boem_usa_bombardeert_is_in_syr.html
aanmelden / inloggen