Door community (initieel Best Well), Op woe 30 aug 2017 18:44, 2 reacties, nieuws

Oekraïne deporteert Spaanse journalisten; NOS zwijgt

En Castellano abajo

Was het Rusland geweest dan was de ophef waarschijnlijk niet te overzien geweest. Maar het gaat om knuffelland Oekraïne, en dan gaat het bij de Hollandse staatsomroep in de "ignor-box".

20 uur in detentie

De Spaanse journalisten Antonio Pampliega en Manuel Angel Sastre zijn 24 Augustus jl. door Oekraïne het land uitgezet na 20 uur vast gezeten te hebben. Diverse Spaanse media zoals onder andere ABC en el Mundo hebben hier rond 25 augustus over bericht.

Zwarte lijst

De twee zijn de toegang tot het land ontzegd omdat ze op een zwarte lijst staan van de Oekraïense geheime dienst. De journalisten verzekeren dat ze schoon zijn en het land in zouden kunnen.

Gedeporteerd naar Holland

De journalisten Antonio Pampliega en Manuel Sastre zijn vrijdag jl. door de Oekraïense regering gedeporteerd naar Holland, nadat ze zo'n 20 uur vast gezeten hebben op de luchthaven van Kiev (1 van de 2). De twee zijn op een vlucht naar Amsterdam gestapt om van daaruit verder te reizen naar Madrid, waar ze vrijdag rond 16:00 uur zouden aankomen.

Behandeld als criminelenSastre links, Pampliega rechts: "Ze hebben ons behandeld als criminelen"

"Ze hebben ons behandeld als criminelen", verklaart Sastre. September 2015 zijn de twee op een zwarte lijst gekomen van de geheime dienst. Op deze eerste lijst staan zo'n 400 personen, vele journalisten. Naast Sastre en Pampliega ook de Spanjaard Cesar Vidal. Na protest van de Spaanse autoriteiten hief Kiev de sancties tegen de journalisten op in mei 2016. Daar zijn ook documenten van, waaronder een Presidentieel decreet, die getoond werden maar de migratiedienst was onvermurwbaar en gingen door met de deportatie.

"Gevaar voor de nationale veiligheid"

"Ze beschouwen ons als een gevaar voor de nationale veiligheid en ze ontzeggen ons de toegang tot Oekraïne tot 2020", meldt Pampliega via Twitter. Pampliega vindt het jammer dat de reis niet door ging, terwijl ze aan de Oekraïense kant van het conflict wilden gaan werken. Daarenboven waren de toestemmingen voor de ATO (anti-terroristische operatie) al in orde.

Democratie volgens EU-standaard

"Dit is de democratie die wordt gesteund door de EU en die het journalisten onmogelijk maakt om in vrijheid in Oekraïne te werken", aldus Pampliega.

Ontvoerd in Syrie

Sastre en Pampliega, samen met journalist José Manuel Lopez, werden ontvoerd in Syrie door Al Nusra, wat toen het filiaal van Al Qaida was, voor de duur van bijna 10 maanden, tot dat ze in mei 2016 vrij kwamen.

Commentaar Blik

EU-knuffelland Oekraïne deporteert onwelgevallige journalisten, werkt met zwarte lijsten van journalisten, deporteerde eerder Graham Philips en nu dus de twee Spaanse journalisten Sastre en Pampliega. In Rusland kunnen onwelgevallige buitenlandse journalisten, we denken alleen maar aan de fact-fiction CIA fantast Olaf Koens, gewoon hun ding doen. Koens mag de grootste bagger uit zijn pen fantaseren, maar Rusland zet hem niet uit.

Stel je voor dat Rusland dat wel zou doen, met Koens destijds of met een Spanjaard. De hele Hollandse goegemeente van de staatsmedia zouden op de achterste poten staan en moord en brand schreeuwen. We zouden de tafel bij de gewiekste CIA-power-girl Jinek al vol zien zitten, en al dan niet met Amerikaans accent horen: "Kan niet!", "Discriminatie!", "Geen Persvrijheid!", "Geen democratie!", "Putin dictator!" "Oh my God", etcetera. Maar het gaat niet over Rusland maar over het Oekraïne van CIA-pion Poroshenko. En dan kijkt het gezamenlijke CIA-gecontroleerde journaile gauw even de andere kant op. Steven Dirks van het NRC? Niets van gehoord? NOS-staatsjournaal? Niets gehoord. Helemaal niemand, niets gehoord in het Nederlands taalgebied. Alleen bij Blik. Trouwens, niet helemaal waar. Stefan Beck was dit nieuws eerder op het spoor gekomen en twitterde erover. Maar dat is ook geen staatsjournalist. Die wordt juist zelf weer op Schiphol in detentie genomen. De gelijkgeschakelde staatsjournalisten hebben bij dit nieuws volgens de orders op de "ignor-knop" gedrukt.
Annotaties:
| #260654 | 31-08-2017 01:10 | G.B. Wolf
Gebruikelijke gang van zaken bij de nos. Alles wat daar wordt beweerd, moet je tegenovergesteld opvatten. Ik kijk er al jaren niet meer naar.
Het is, dat er nog iemand hier in huis is, anders had ik de kabel al jaren geleden opgezegd en de kwelbuis (tv) het huis uit geflikkerd en was ik een actie begonnen bij de belastingdienst om 1% van mijn bruto-inkomen terug te eisen, zijnde het voormalige kijk & luistergeld.
Nu spelen alleen de joden er mooi weer mee en daar erger ik mij godsgruwelijk aan.
G.B. Wolf's avatar
| #260655 | 31-08-2017 08:53 | Best Well
Het Staatsnieuws en andere propaganda shows volg ik met steeds meer tegenzin, ik wil daar niet verplicht voor moeten betalen.

De leugens worden je opgedrongen.
Best Well's avatar
aanmelden / inloggen