Door community (initieel Best Well), Op zon 26 nov 2017 13:34, 2 reacties, nieuws

Oekraïne schendt Minsk en bezet 2 dorpjes uit neutrale zone


Het verband tussen het één en het ander zal nooit aangetoond kunnen worden, maar afgelopen week hadden NATO-baas Jens Stoltenberg en Oekraïne-baas Petro Poroshenko een heerlijke ontmoeting, en vandaag rukt het Oekraïense leger verder op en bezet weer 2 gehuchten uit de neutrale zone. De operatie had nog veel verder kunnen doorlopen, ware het niet dat één van de vrijwilligers aan Oekraïense kant via de sociale media wat loslippig werd en de actie in de kiem gesmoord kon worden. Wij komen spoedig met meer nieuws en reportages uit Donetsk waaronder een exclusief nieuw interview met Svetlana. Blijf erbij!
Putin tekent wet die Buitenlandse media tot buitenlandse agenten kan bestempelen

Het Westen heeft het voor elkaar. Nadat de VS RT en Sputnik gedwongen heeft zich te laten registreren als buitenlandse agenten, kon de Russische Federatie niet anders doen dan gelijksoortige maatregelen te nemen. Putin heeft daarvoor vandaag een wet ondertekend.

Russische luchtmacht vernietigt installaties van IS

We gaan nog even door met het Russische nieuws van vandaag: Zes Russische bommenwerpers Ty-22, onder begeleiding van jagers, hebben verzetshaarden en materieel vernietigd van IS in Noord-Oost Syrië. Het betreft de derde operatie in de afgelopen 3 dagen.Theresa May noemt Rusland een vijandige staat

Gisteren, op een EU-bijeenkomst over samenwerking met het Oosten in Brussel, noemde Theresa May Rusland een vijandige staat en wees zij Rusland aan als schuldige voor het uitelkaar vallen van de EU. Er waren diverse landen uitgenodigd uit de voormalige Sovjet Unie, zoals Wit Rusland, Armenie, Gerorgie, Azebeidjan, Moldavie en Oekraine. Rusland ziet het als een poging deze landen in het pro-NATO-kamp te krijgen met als enige doel een poging deze landen de samenwerking met Rusland te belemmeren. 100 Miljoen Pond wil May "investeren" in publiciteit "tegen de destabilisatie van Rusland". De leider van Wit Rusland bedankte voor de eer om langs te komen: "Ons moet u dergelijke vragen niet stellen. Wij werken graag samen, en onderhouden graag vrienndschappelijke banden met Europa maar Rusland is voor ons Heilig."Handelsreis Tjechie / Milos Zeman in Rusland dendert voort

Terwijl de Britten onder leiding van hun Theresa May, net als de Nederlanders trouwens bij monde van Sybrand Buma, de Russen moeten zien als vijand, daar dendert de Tsjechische handelskaravaan van Milos Zeman gewoon door in Rusland. Ze zijn inmiddels in Ekatrinenburg aangekomen in de Oeral, op de grens met Azie. Steeds meer toeristen bezoeken elkaars landen, en joint ventures op het gebied van tanks en luchtvaart floreren en werden in de reportage getoond. Ook de landbouw, het bankwezen en de metaal werden genoemd als terreinen waar de Tjechen en de Russen elkaar steeds vaker en beter weten te vinden. 140 Vertegenwoordigers uit alle geledingen van het Tsjechische bedrijfsleven toeren mee in de karavaan van Zeman. Een nooit eerder vertoond aantal, hetgeen het belang van de missie nog eens onderstreept. Terwijl Zeman zichtbaar geniet met een grap en een grol, doen de zakenlieden lekker zaken. We vertalen de vloeiende Russische woorden van Zeman vanaf seconde 42 om de ontspannen sfeer weer te geven en te tonen hoe hij de Russische hearts en minds voor Tsjechie weet te winnen: "Ik zal spreken in een taal die een beetje op het Russisch lijkt. (grote glimlach, applaus). Ik hoop dat jullie me mijn fouten vergeven. Er zijn 2 types afspraken: 1. Een memorandum van wederzijds begrip. 2. Een concreet contract. Ik waardeer zeer dat vandaag een contract is gesloten voor de levering van 6.000 tractoren in de volgende 4 jaar. Dat is beter dan een memorandum van begrip!" (Glimlach).Polen gaat door met neerhalen herdenkingstekens gevallen Sovjet bevrijders

Nu was Stargrade aan de beurt om de herinnering aan haar Russische bevrijders van het Nazisme te vernietigen. De staat van het monument zou de openbare veiligheid in gevaar brengen en is daarom geruimd. Aldus de officiële versie.Bovenstaande 2 nieuwsitems (Tsjechie en Polen) maken goed duidelijk de verhouding die beide landen historisch gezien hebben met Rusland. Tsjechie en Rusland kunnen het, met uitzondering van de betreuerenswaardige gebeurtenissen in 1968, overwegend goed met elkaar vinden. Polen laat zich volgens de Russen te vaak voor de karretjes van andere mogendheden spannen om Rusland een hak te zetten.

Dit was het meest interessante nieuws uit de Russische bulletins van vandaag en gisteren. Vond u dit interessant? Of vindt u dat we nepnieuws verspreiden en hiermee "onze democratische rechtstaat" ondermijnen? Laat het weten in de comments.
Annotaties:
Ik weet nog dat de Taliban eeuwen oude monumenten opblies en vernietigde. De westerse wereld stond op zijn kop.

Als de Polen een USA beeld zouden opruimen van bv. Eisenhouwer, dan zou het westen weer op zijn kop staan.
Nou demoniseren ze de bevolking van de gehele Russische federatie, Niet alleen Rusland, al die landen hebben daar voor hun bevrijding gevochten.

Wat een provocatie zeg. Nu begrijp ik beter waarom de Poolse jeugd ver van Polen in NL en Duitsland zit. Die zijn binnenkort kanonnenvlees.
Die May kreeg wel de kous op haar kop van de Wit Russische President.
En dan vinden ze het gek dat steeds meer Bricks landen De USA coalitie zoals gisteren IRAN naar Europa deed gaan bedreigen.
Dikke "peop" in de broek van de bestuurders. Frankrijk onmiddellijk zoete broodjes bakken met Iran.
Rusland en China gedemoniseerd, N.Korea bedreigd met totale vernietiging, Syrië en Irak vernietigd, Iran bedreigd met invallen, en dit zijn nog maar de grote dreigconflicten. India is het enige land met een bevolking van + 2,4 miljard groeiende, die nog enigszins ontzien wordt, maar die weten natuurlijk stiekum ook wel dat zij bij het westen "weer" aan de beurt komen als vazal.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #261385 | 27-11-2017 19:18 | Best Well
Inderdaad de opmaat naar oorlog.
Best Well's avatar
aanmelden / inloggen