Door community (initieel Best Well), Op woe 7 feb 2018 20:26, 0 reacties, nieuws

Olympische gedachte en de Russen discriminatieHet Olympisch commité schorst enkele tientallen Russen op belabberde gronden. De Russen wenden zich tot het CAS; laten we dat een soort hoger beroep noemen. Dat CAS zegt dat de veroordeling inderdaad op drijfzand is gebouwd. Er zijn eenvoudigweg geen gronden om de sporters te schorsen. Het Olymisch comité zegt: "Kan wel wezen, maar aan de Olympische Spelen mogen deze Russen toch niet meedoen." In feite komt het erop neer dat hun zonde is, het feit dat hun paspoort een Russisch paspoort is. Neem nou de veelvuldig Olympisch Kampioen Victor Ahn. De shorttracker. Bij ons goed bekend vanwege de tweestrijd met onze topper Shinky Knegt. Victor Ahn zit in die groep die nooit zelfs in de buurt van doping is aangetroffen. Even schoon als welke andere sporter dan ook. Maar hoe schoon hij ook is, hij mag niet meedoen. Omdat hij Rus is. En er is uitdrukkelijk gesteld dat er GEEN sprake was van een staatsgestuurd doping-programma.

De Russen laten begrijpelijkerwijs de term discriminatie vallen. Nederland dat anders altijd zo voorop loopt om minderheden te beschermen, speelt in deze zaak juist de partij die de getroffen Russen liefst nog een trap na geeft. Erben Wennemars speelt hierbij een lugubere hoofdrol. Samen met de gehele Nederlandse staatsmedia. Buitenlandse sporters, waaronder een Amerikaanse ijshockey-coach hebben hun afkeuring over de Russische uitsluiting wel uitgesproken. Maar de Nederlandse sporters? Die zwijgen en/of kijken even de andere kant op. Deze Spelen gaan een dieptepunt vormen in de Olympische geschiedenis.

Veelvuldig Olympisch kampioen Victor Ahn mag zijn titels niet verdedigen in Korea. Omdat hij Rus is. In Nederland is dit helemaal geen thema. Sterker, opiniemaker Erben Wennemars zegt met het schuim op de bek en het wit in de mondhoeken, "hoe hard het ook is" dat het zo moet zijn... Dat compleet onschuldige sporters daarmee sportief geruineerd worden, dat de hele juridische regel van "je bent pas schuldig als je schuld bewezen is" door Wennemars achteloos door het putje gespoeld wordt, is in Nederland allemaal geen thema.

Commentaar Blik op NOS-journaal

Het is belachelijk om te zien hoe de onschuldige Russen tot op de dag van vandaag moeten worstelen om te knokken voor hun laatste strohalm. Waar alle andere sporters van de wereld lekker in het krachthonk hun oefeningetjes doen, of op de baan hun spiertjes soepel houden, zwerven de Russen tussen rechtzalen, luchthavens en thuisgebied rond Ekatrinburg, met de allerlaatste hoop op een verlossend telefoontje, dat ze alsnog naar Korea mogen. Het is een bizarre situatie. Maar wat het vooral bizar maakt, is dat men het in Nederland allemaal prima vindt. Russische concurrenten behandelen als tweederangs mens: in het beste geval: geen thema in de Hollandse polder, of met types als Wennemars: wordt nog toegejuichd ook, de Russen een trap in de rug nagevend.
Annotaties:
aanmelden / inloggen