Door community (initieel Best Well), Op din 21 nov 2017 16:14, 0 reacties, nieuws

Omtzigt vakkundig gesloopt doofpot mag niet open van NRCDe ‘Raam-op-Rusland-krant‘, NRC, heeft een van de weinige kamerleden die zich geen knollen voor citroenen laat verkopen vakkundig om zeep geholpen.

Iemand hielp de krant aan het SMS-verkeer, en opnamen van gesprekken die Pieter Omtzigt, van het toen nog oppositionele CDA, in mei van dit jaar had met een asielzoeker uit Oekraïne en zijn tolk. Op basis van dat materiaal schreven twee journalisten van de krant de lastige politicus het graf in. Enthousiast bijgestaan door de rest van de ‘mainstream-media‘, de heer Tjibbe Joustra van het OVV, duidelijk belanghebbende, en direct, of indirect, ‘keurige‘ politici die braaf meezingen als het er om gaat hun Rusland-haat te onderstrepen.

Deze aanslag was, naar het zich laat aanzien, reeds enige tijd in voorbereiding. Het was in de krant het openingsschot van een ‘drieluik‘ over ‘Enge Russen‘ en hun ‘Trollen‘, met dagelijkse aanvullingen sindsdien. Begeleid door het nagenoeg volledige orkest van columnisten, tegen een achtergrond van kort daarvoor gepubliceerde hysterische berichten over een NAVO die zwakker zou zijn dan ooit. Ondanks een budget waar dat van Rusland niet bij in de schaduw kan staan. Dat ‘concludeerde‘ de ‘Adviesraad Internationale Vraagstukken‘, onder voorzitterschap van ex-NAVO-Secretaris Generaal, en lobbyist voor de wapenindustrie, Jaap de Hoop Scheffer. Eveneens van het CDA, en zeker geen vriend van zijn partijgenoot Omtzigt. De Hoop Scheffer haat de Russen vanuit de grond van zijn religieuze hart. Net als de redactie van NRC. Terwijl de zittende Secretaris Generaal van de NAVO, de met de Clintons versmolten Sociaal Democratische Noor Jens Stoltenberg, de Europese landen oproept hun civiele infrastructuur voor te bereiden op oorlog met de Russen.

Alleen al door bovenstaande tekst val ik volautomatisch ook in de categorie ‘Russische Troll‘, omdat iedere vorm van kritiek op de haat die ons met bakken tegelijk door de strot wordt gewrongen inmiddels al gezien wordt als een vorm van landverraad. Zoals je in de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog in Duitsland ook maar beter geen vraagtekens kon zetten bij de Jodenhaat, die toen nog gekoppeld was aan de Ruslandhaat, omdat het communisme immers één groot ‘Joods Complot‘ was. ‘Iedereen‘ wist dat!

Joden haten, daar kom je niet meer mee weg. Maar Russen haten, dat mag weer onverkort. Nee, sterker nog, het moet binnenkort! Overal in het westen wordt fanatiek gewerkt aan ingenieuze vormen van censuur. ‘McCarthy‘-achtige vormen van vervolging, en blinde propaganda voor ‘ons‘ eigen gelijk. Juist voor de aanslag op Omtzigt schreef ik de ‘Ombudsman‘ van het NRC met de vraag of het geen goed idee was om gewoon de feiten te benoemen, en de lezer zelf een standpunt te laten bepalen. Slechte timing. En een antwoord bleef dan ook uit.

Omtzigt treft wellicht blaam, omdat hij onzorgvuldig te werk is gegaan op die specifieke dag. En in het slechtste geval heeft hij een loopje genomen met de waarheid, door er bij ‘zijn‘ getuige op aan te dringen dat hij zou verklaren dat hij met eigen ogen had gezien wat niet hij, maar zijn vrouw had gezien, terwijl Omtzigt wist dat dat niet waar was. Door de werkwijze van NRC is er voor waarheidsvinding inmiddels geen ruimte meer. Wat er aan ‘wederhoor‘ bij werd geplakt was meer pro-forma. En ik meen dat dat boze opzet was. Meerdere lastige vliegen in één klap uitgeschakeld.

De getuige heet inmiddels een ‘nep-getuige‘, hoewel allerminst vaststaat of hij sprookjes vertelde. En wat nog veel minder vaststaat, is of de man handelde in opdracht van ‘de Russen‘. Maar dat is wel wat ‘iedereen‘ nu denkt, dankzij NRC. Kennelijk hebben we hier te maken met een man uit Oekraïne die dat land ontvluchtte op enig moment na de coup van ‘Team-Nuland‘, en vervolgens asiel aanvroeg in Europa, maar dat (uiteraard) niet kreeg. Want volgens ‘ons‘ is Oekraïne door die gewelddadige machtsgreep nu een modelstaat, waar het heerlijk toeven is.

Uit de berichtgeving leid ik af, dat deze man zonder zijn vrouw reisde, of dat zijn vrouw haar eigen redenen had om niet te willen/durven praten. En dat hij eerder in Duitsland een verklaring had afgelegd over wat zij had gezien aangaande de toedracht rond vlucht MH-17. Dan ben je een getuige, en geen nep-getuige, tenzij dat verhaal gelogen is, en zijn vrouw dat helemaal niet heeft gezien, of als hij niet eens een vrouw heeft. Maar dat beweert zelfs NRC niet. En geen haar op hun hoofd die erover denkt dat te onderzoeken. Waar NRC evenmin duidelijkheid weet te scheppen, is waar het de vraag betreft of Omtzigt wist dat de man niet zelf meerdere vliegtuigen had gezien. Dus niet of Omtzigt het had kunnen weten, want dat is wel duidelijk. En daarvoor heeft Omtzigt dan ook terecht zijn excuses aangeboden. Maar of Omtzigt willens en wetens die man heeft gedwongen tot het afleggen van een onjuiste verklaring blijkt niet uit Omtzigts’ eigen toelichting. Laat staan dat NRC de moeite zou hebben genomen de getuige zelf te vragen naar zijn motivatie om daaraan mee te werken. Afgewezen asielzoekers die elk moment kunnen worden uitgewezen naar een land waar ze hun leven niet zeker zijn, maken rare sprongen!

Maar niet zulke rare sprongen als ‘mensen-met-een-missie‘ die bij de krant een dik belegde boterham verdienen met het schrijven van gemakzuchtige ‘hit-pieces‘! Hoe je van dat incident terechtkomt bij het voeden van de virulente Rusland-haat die er op volgt, is mij een eeuwigdurend raadsel. Zelfs NRC laat, ergens in een bijzin, ruimte voor de mogelijkheid dat Omtzigt geen ‘Troll‘ is van het Kremlin, want hij zegt af en toe ook wel iets onaardigs over Rusland en Poetin. En die getuige is geen Rus, maar iemand uit het door een gruwelijke burgeroorlog geheel ontwrichte Oekraïne, waar nog elke dag doden vallen, en fascistische strijdgroepen in volle vrijheid mensen afschieten, terwijl de president en zijn entourage hun zakken vullen, en de opbrengst onderbrengen in Nederland en andere belastingparadijzen. Een burgeroorlog die het gevolg was van een gewelddadige machtsgreep tegen de democratisch gekozen regering van dat land, waarop de coup-plegers iedereen in dat land die het er niet mee eens was tot ‘terrorist‘ bestempelde, waarna ‘Kiev‘ het vuur opende.

Die honderddrieënnegentig Nederlanders die de dood vonden in dat vliegtuig, onderweg naar Kuala Lumpur, zouden nog in leven zijn als we in Europa die coup niet hadden gesteund, en vastgehouden hadden aan het akkoord dat de ministers van Duitsland, Frankrijk en Polen daags voor de coup hadden gesloten met de president en de oppositie. Maar zelfs daarna, toen de strijd tegen de Russisch-talige bevolking in de Donbas in volle hevigheid losbarstte, en in Odessa de tegenstanders als verkoolde lijken uit het in brand gestoken vakbondsgebouw werden gesleept, was het verlies van een burgervliegtuig vermijdbaar geweest, als de autoriteiten van Oekraïne in ‘Kiev‘, de luchtvaartautoriteiten in Nederland en Europa, en het nauw met ‘Kiev‘ samenwerkende Ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland hun verantwoordelijkheid hadden genomen, en het luchtruim hadden gesloten, nadat er heldere aanwijzingen binnenkwamen over de installatie en het gebruik van luchtafweer dat een grotere hoogte bereikte dan de ‘Manpads‘ die in andere oorlogsgebieden veelvuldig worden ingezet. Door beide partijen!

Het hufterige aan dit opzetje, zoals het op mij overkomt, is dat we in de nabije toekomst zullen horen dat ‘meerdere vliegtuigen‘ bewezen onwaar is, ‘want‘ afkomstig van een ‘nep-getuige‘. Waarmee ook de primaire radargegevens die de Russen eerder (opnieuw) vrijgaven verder zonder slag of stoot in de vuilnisbak kunnen worden gegooid, terwijl ik ze graag zou zien in enig rapport. Net als het materiaal van Amerikaanse- en NAVO-surveillance vliegtuigen, de ‘Aegis‘-schepen in de Zwarte Zee, de landstations en satellieten, om de beloofde transparantie van Rutte gestand te doen.

Verder vraag ik mij af hoe ik de ‘Timing‘ van deze onthulling moet zien, een half jaar na het voorval, en kort na het tot stand komen van een nieuw kabinet met het CDA erin. En welke ‘hacker‘ NRC de geluidsfragmenten en SMS-jes heeft toegespeeld. Als dat een Nederlandse, Amerikaanse, of Oekraïense overheidsdienst was, dan wordt het wel erg precair! Maar het zou ook wel weer verklaren waarom NRC zo laaiend enthousiast is over die ‘Sleepwet‘. Terwijl ze consequent de veel serieuzere onthullingen via WikiLeaks onder het tapijt vegen.

PS: ‘Meerdere vliegtuigen‘ is hiermee voor mij niet bewezen. Noch enige andere pertinente lezing omtrent het drama. Daarvoor berusten de diverse lezingen nog veel teveel op speculatie, getuigenissen van onbetrouwbare, en/of anonieme getuigen, en beeldmateriaal waarmee van alles mis is.

‘Meerdere vliegtuigen‘ gaat uit van ‘rebellen‘ die een Buk-raket afschoten, buitgemaakt op het leger van Oekraïne, of gekregen van onbekende Russische ‘donoren‘, maar waarbij vlucht MH-17 niet het feitelijke doelwit was. Oftewel: Oekraïense gevechtsvliegtuigen gebruikten vlucht MH-17 als ‘menselijk schild‘. Autonoom tevens een extreem cynisch argument om dat luchtruim juist niet te sluiten. Vandaar de ophef.
Annotaties:
aanmelden / inloggen