Door community (initieel Donkerdoorn), Op maa 16 apr 2018 22:14, 5 reacties,    

Ongeloofwaardig gifgas, de loze luchtslag, WWIII en het publiek dat (I)

Het kon niet wachten. In de vroege ochtend van zaterdag 14 april sloegen USA, Frankrijk en Groot-Brittannië toe en bombardeerden Syrische vliegvelden en een handvol gebouwen. De drie-staten coalitie nam daarmee haar “verantwoordelijkheid” in reactie op een al weken aangekondigde gifgasaanval door, in de ogen van westerse politici en gleichgeschaltete media, de Syrische regering in het door het Syrische leger omsingelde plaatsje Douma. Veel bewijs voor de zoveelste “chemische moordpartij” door Assad&co. is er niet behalve weinig overtuigende youtube-filmpjes van de door het westen betaalde jihadi-NGO “White Helmets” en berichten van aan USAID en daarmee CIA gelieerde artsenorganisaties. Terwijl de raketten vallen, arriveren de inspecteurs van het OPWC (Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons) in Syrië om te onderzoeken wat er nu werkelijk in Douma is gebeurd. Helaas te laat om nog invloed te hebben op de compleet illegale (alleen Groot-Brittannië houdt het schaamlapje van “humanitaire crisis” nog eventjes hoog) luchtaanvallen tegen de Syrische staat. Macron, Niki Haley en Boris Johnson hebben op wonderlijke wijze genoeg “bewijs” uit het geïsoleerde Douma verkregen of dikke selffullfilling prophecy “rode lijnen” ten aanzien van gifgas in Syrië getrokken om internationale rechtsregels te verpulveren en de Verenigde Naties buitenspel te zetten. De hypocrisie is onmetelijk. Jemen mag bijvoorbeeld door Saudi Arabië uitgehongerd worden, Israël kan regelmatig wat ongewapende Palestijnen overhoop schieten of in NATO-puinhoop Libië kunnen gekleurde vluchtelingen als beesten worden behandeld; de “internationale gemeenschap” staat pas op zodra de Syrische regering de oorlog in het land begint te winnen en, weinig overtuigend en opvallend getimed, voor de zoveelste keer, zonder strategisch doel of geopolitiek belang, irrationeel de eigen bevolking vergast. Assad is namelijk gek, zo luidt de argumentatie. En zodoende is het moment gekomen om de wereld op de rand van een wereldoorlog te brengen.
Annotaties:
Ja, daar komt het op neer. 103 kruisraketten voor de vernietiging van 103 Syrische gezinnen. Een vergelding voor een fake gifgas aanval met 10 doden en enkele gewonden.
Zit hier nog realiteitszin in???

Als ik schrijf dat Roger Waters tijdens zijn concert in Spanje de Wiite helmen veroordeeld als terroristen met een bereik over circa 2 miljard fans, csoort "Rotterdam"met de opmerking dat hij geen expert is.
Wie wel zou ik zeggen?

Zo wil ik mezelf net zo gek als Assad verklaren.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #263025 | 17-04-2018 11:46 | Nico de Geit
Filmpje, 2 min 14

https://www.1tv.ru/news/2018-04-16/344081-minoborony_rossii_podvelo_voennye_itogi_udara_zapadnoy_koalitsii_po_sirii

Hierin is te zien vanwaar de Amerikaanse raketten werden afgeschoten, de platforms. Vanuit de lucht, vanaf honderden kilometers, de toestellen kunnen zich snel uit de voeten maken.

Vanuit een Amerikaans schip, ergens bij het Israëlische Eilat, schietend door Israëlische of Jordaanse lucht. Zich verbergend. Tegenvuur kan door Israël of Jordanië worden onderschept, raketten kunnen in Israël terecht komen.

Dat was dus de reactie op de dreiging de platforms te bestoken. De platforms lagen deze keer niet voor de kust.
Nico de Geit's avatar
| #263027 | 17-04-2018 15:51 | Donkerdoorn
Zo....dat was het voor May, Trump, Macron, Merkel en Rutte. En de complete MSN. Er is geen gifgas-aanval geweest. Zie anno. Robert Fisk loopt op dit moment in Douma rond.
Donkerdoorn's avatar
⊕ | #263025 | 17-04-2018 11:46 | Nico de Geit

Ik vermoed dat de coalitie nog wel wat tegoed heeft van Putin en zijn Stealth onderzeeërs. De platformen moeten toch eens in territoriaal water komen.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #263031 | 17-04-2018 20:45 | Donkerdoorn
*sacasme-modus...voor het geval* Veel Russische hackers vandaag.....voor de rest "stilte" in de media over Syrië.
Donkerdoorn's avatar
aanmelden / inloggen