Door community (initieel Best Well), Op din 8 mei 2018 13:59, 9 reacties, nieuws

Ongewoon massale Westerse militaire activiteit rond en richting Syrië

Ook nieuwe oorlog met Hezbollah nabij? Pro-Iraans blok wint verkiezingen Libanon, Israëlische satellieten zien voorbereidingen voor raketaanvallenDe Britse RAF heeft een extra squadron Typhoon gevechtsvliegtuigen naar het Midden Oosten gevlogen. (Afbeelding: Getty Images (3)).

In afwachting van president Trumps besluit (vanavond 20.00 uur Nederlandse tijd) of hij de nucleaire deal met het land schrapt of toch nog even intact laat, verplaatsen de Amerikanen, Britten en Franse ongewoon grote hoeveelheden vliegtuigen, drones en schepen richting Syrië. Analisten vermoeden dan ook dat Trump de overeenkomst gaat annuleren, en de massale militaire aanwezigheid rond Syrië is bedoeld om een eventuele Iraanse vergeldingsaanval op Israël – die het hele Midden Oosten in brand kan steken – te voorkomen.


Trump heeft de officiële deadline voor de JCPOA overeenkomst 4 dagen naar voren gehaald. Tegelijkertijd zijn de afgelopen dagen complete vloten Amerikaanse vliegtuigen en drones de lucht in gestuurd. Zij houden alle militaire bewegingen in en rond Syrië en Libanon 24/7 in de gaten.

De Britten hebben een extra squadron Typhoon gevechtsvliegtuigen overgevlogen naar een basis in of bij het Midden Oosten (mogelijk Cyprus en Jordanië), en de Fransen Rafale en Mirage 2000 jets. Sommige van deze toestellen hebben deze bases via het Israëlische luchtruim bereikt. (1)

Pro-Iraans blok wint Libanese verkiezingen

In Libanon heeft Hassan Nasrallah, de leider van het door Teheran aangestuurde islamitische terreurleger Hezbollah, de overwinning uitgeroepen voor het Shi’itische blok na de eerste parlementsverkiezingen sinds 2009. Voordat de officiële uitslag binnen was verklaarde hij dat het ‘verzet’ tegen Israël nu gegarandeerd blijft.

Het pro-Iraanse blok krijgt volgens schattingen 68 van de 128 zetels. De Soenitische Toekomst Partij van premier Saad Hariri daalt van 31 naar slechts 21 zetels. Volgens Hariri hebben zijn tegenstanders geprobeerd zijn pro-Westerse partij kapot te maken. (2)

Ook de ontwikkelingen in Libanon zijn van groot belang, aangezien een oorlog tussen Israël en Iran in Syrië hoogstwaarschijnlijk ook een nieuwe oorlog tussen de Joodse staat en Hezbollah zal betekenen. De moslimterroristen hebben inmiddels minstens 100.000 raketten in voorraad, waarmee ze grote delen van Israël onder een waar spervuur kunnen leggen.

Israël paraat voor Iraanse / Hezbollah raketaanvallen

Het Israëlische leger verkeert daarom al drie weken lang in de allerhoogste staat van paraatheid, mede omdat ook 15 mei eraan komt, de Palestijnse ‘Naqba’ dag, waarop er meestal met veel geweld ‘getreurd’ wordt om het feit dat de Joden in 1948 hun eigen landje weer terugkregen.

Israëlische satellieten hebben in Libanon en Syrië voorbereidingen waargenomen voor een raketaanval op doelen in Israël. Men verwacht dat de raketten vooral op legerdoelen worden gericht, maar sluit niet uit dat ze ook in dorpen en steden terecht zullen komen, waardoor er grote aantallen burgerslachtoffers kunnen vallen. (4)

Mocht uw tank bijna leeg zijn, dan adviseren wij u om deze voor de zekerheid nog even vol te gooien. Bij een eventuele oorlog zal de toch al fors gestegen benzineprijs namelijk exploderen.
Annotaties:
| #263300 | 08-05-2018 20:30 | Donkerdoorn
Weet iemand wat met de anno's aan de hand is?
Donkerdoorn's avatar
| #263306 | 09-05-2018 02:40 | siban
Een Iraanse raket aanval op Israel is een suicide mission. Ik geloof er nu al niks van, maar isreal zal blijven liegen en provoceren. Die oorlog met Iran gaat komen. Trump heeft de overeenkomst in de prullenmand gegooid, het is nu aftellen.
siban's avatar
| #263308 | 09-05-2018 10:24 | Antares
De partijdigheid van Xander is weer eens tenenkrommend maar we doen het er maar mee. Toch enige kanttekeningen:

de leider van het door Teheran aangestuurde islamitische terreurleger Hezbollah

Geen terreur maar verdediging, geen Teheran maar Beiroet.

Partij van premier Saad Hariri daalt van 31 naar slechts 21 zetels. Volgens Hariri hebben zijn tegenstanders geprobeerd zijn pro-Westerse partij kapot te maken.

Welnee, hij heeft zich overgegeven aan de Saoediërs.

(De rest is niet moeilijk te vinden. Prijsvraag voor de beste inzending?)

@dd
De 's' verwijderen uit 'https'. Stom maar het werkt.

@siban
Die oorlog met Iran gaat komen.

Er zullen nog enkele valse vlaggen komen en dan weten we waarschijnlijk meer. Een oorlog zoals tegen Irak zie ik niet gebeuren omdat dat niet mogelijk is en omdat Iran niet alleen staat. Ik ben dus benieuwd welke vorm die oorlog zou moeten krijgen.

Er is weer veel te doen over de vraag of de Amerikanen danwel de Israëliërs aan de touwtjes trekken. Argument voor dat laatste is dat de oorlogen niet in Amerika's voordeel zijn. Maar de oorlog tegen Irak was evenmin in het voordeel van Israël dat nu wordt geconfronteerd met het veel machtiger geworden Iran, dat ijzersterke banden met Irak heeft gesmeed. Dus ik weet niet wie er aan de touwtjes trekt maar het is in elk geval niet de slimste van de twee.
Antares's avatar
| #263310 | 09-05-2018 16:16 | siban
Ben ook heel benieuwd.

Maar ik weet toch bijna wel zeker dat Netanyahu wordt aangestuurd door de Amerikaan Willy e Coyote.

wile-e.jpg?w=1050&h;=
siban's avatar
| #263318 | 09-05-2018 20:26 | Best Well
https://news.usni.org/2018/05/07/33388
annotaties gooit de : weg
ik heb het opgegeven en doe maar www. ervoor
http://www.news.usni.org/2018/05/07/33388
misschien weet iemand een betere manier?
Best Well's avatar
| #263322 | 09-05-2018 22:48 | Manus
@Antares
Idd ergerlijk pro-Israel..
Er zijn maar twee kanten, goede en de slechte.
Israel, Vaticaan, IS, Saudi-Arabië, EU en VS staan aan de kant van bedrog, false flags en terreur.
Syrië, Iran en Rusland staan aan de goede kant en bestrijden terreur. Xander nieuws staat aan de foute kant van terreur en Rothschilds Israel, zo simpel is het.

Wel apart dat Poetin en Netanyahu vandaag samen in Russische parade meelopen terwijl Israel vandaag Syrië weer eens bombardeerd.
Manus's avatar
| #263323 | 09-05-2018 22:57 | G.B. Wolf
Idd ergerlijk pro-Israel

Goh, daar komen jullie nu pas achter? Is al een tijdje aan de gang. Net zoals dit soort steken onder water:
de Joden in 1948 hun eigen landje weer terugkregen

Pardon? Een pure bezetting met daarbij behorende landdiefstal.
G.B. Wolf's avatar
| #263327 | 10-05-2018 06:45 | Antares
Is al een tijdje aan de gang.

Sinds de oprichting. Vandaar de prijsvraag. Ik raak elke keer alle t-shirts en pluche koalaberen kwijt omdat iedereen het antwoord al blijkt te weten. En dat lucht op.
Antares's avatar
| #263476 | 18-05-2018 14:29 | G.B. Wolf
de Amerikaan Willy e Coyote

Moet zijn: Wile E. Coyote
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen