Door Hans, Op zat 20 nov 2010 17:17, 3 reacties,    

Onvermijdelijke afkoeling


Op het Noordelijk halfrond koelt het af: de Zon staat lager.
Er valt minder zonne-energie op het Noordelijk Halfrond, zodat de stralingsbalans negatief is: er verdwijnt meer warmte naar het heelal dan er binnenkomt van Moeder Zon. CO2 kan dat niet verhinderen. De eerste sneeuw kunnen we voor 5 dec. al verwachten.

De Aarde als geheel koelt ook af, onvermijdelijk, maar voorspelbaar.
Van juli 2009 tot april 2010 heerste boven de Stille Oceaan El Nino-condities. Daardoor warmde de atmosfeer tijdelijk op.
Nu is er sprake van de onvermijdelijke La Nina boven de Pacific. En net als in het najaar van 2007 koelt de atmosfeer nu weer af.

De aanhangers van de klimaatveranderingshypothese, die stelt dat de menselijke CO2-uitstoot het klimaat doet opwarmen, weten dit natuurlijk ook. Het komend jaar zullen er geen records sneuvelen.
Voor een nieuw record is een El Nino nodig en die verwachten we op zijn vroegst in 2013. Eerst moet de Zon een paar jaar op de Stille Oceaan schijnen om het water voldoende op te warmen.Het warme jaar 2010 is een statistische uitschieter, een El Nino jaar, zoals ook 1998, 2003 en 2006. Die uitschieters trekken de gemiddelde temperatuur omhoog: het afgelopen decennium was het warmste sinds men begon te meten.
Maar de komende jaren zal de temperatuur niet verder stijgen en op of onder het gemiddelde blijven.

De aanhangers van de CO2-hypothese zitten al in hun maag met het achterblijven van de temperatuur bij de prognoses van het IPCC. De komende jaren wordt dat erger.
Het wordt steeds moeilijker om de publieke opinie te overtuigen van die 2 graden opwarming in het jaar 2100.

Ik denk dat de klimaatmodellen van het IPCC niet kloppen. Misschien zijn opzettelijk zo gekozen dat ze gemiddeld tot 2 graden opwarming leiden. Misschien is het toeval.
Maar het is duidelijk dat het IPCC en de klimaatmodellenbouwers een paar parameters compleet verkeerd inschatten. De klimaatmodellen moeten de prullenbak in, maak maar nieuwe. En die 2 graden opwarming moet van tafel.
Annotaties:
| #117558 | 22-11-2010 15:48 | ffloor
Ha! Al Gore bezoekt Tilburg en ik voorspelde vanwege "The Gore-effect" dat zijn 40 beveiligers wel eens sneeuwschuivers nodig hadden?
Bijna. De dag vòòr zijn komst op 23/11 kopt de Telegraaf al dat de sneeuwbuien er inderdaad deze week al aankomen, overigens tot verwondering van meteorologen omdat daarmee een Nederlands record zal worden gebroken:

Donderdag: SNEEUW
Van een onzer verslaggevers AMSTERDAM, maandag.
Nederland moet zich voorbereiden op een ijskoude winterse periode, met hevige sneeuwval en bittere kou.
Meteorologen spreken van een spectaculaire weersvoorspelling met een aanzienlijke kans dat er vanaf vrijdag een dik pak sneeuw van 15 centimeter valt. De kans bestaat dat in het weekeinde het minimumrecord van -13,6°C (30/11/'76 in Eelde) nog wordt gebroken.
"Waarschijnlijk begint het donderdagnacht al te sneeuwen" zegt weerman Hajo Smit van http://www.sneeuwverwachting.nl
Vrijwel heel Europa zal wit kleuren. (end)
En daarmee staat het: 'The Al Gore effect' dus definitief vast als een rots. We kunnen dus bouwen op die man!
| #117561 | 22-11-2010 16:11 | Hans
De Arctische Oscillatie is negatief en dat blijft waarschijnlijk zo tot begin dec.
ao.sprd2.gif
Hans's avatar
| #117568 | 22-11-2010 16:33 | Profeet
Ik denk dat de klimaatmodellen van het IPCC niet kloppen.

Nou dat weten we sinds Climategate wel zeker. Boomringen brandhout.
Profeet's avatar
aanmelden / inloggen