Door community (initieel Hans), Op don 28 apr 2011 22:03, 6 reacties,    

Onze kortstondige obsessie met vingerafdrukkenAlle 6 miljard mensen op Aarde hebben vingerafdrukken. Dat betekent bij elkaar 60 miljard verschillende afdrukjes.
Alle mensen, die dood zijn, hadden ook vingerafdrukken, maar daar zal ik het verder niet over hebben.
In 1892 werd in Argentinië een bureautje opgezet dat misdaden oploste m.b.v. vingerafdrukken. Omdat ieder mens unieke vingerafdrukken heeft, kan zonder enige twijfel worden vastgesteld of een misdrijf inderdaad door de verdachte is gepleegd. Als de vinger in kwestie nog altijd aan de hand van de verdachte zit, dan zal de rechter de vingerafdruk als bewijs accepteren. DNA-materiaal (uit sperma, bloed, speeksel of huidschilfers) is makkelijker achter te laten om iemand verdacht te maken, dan vingerafdrukken.

In Nederland hebben politici zich laten overtuigen door hightech-bedrijfjes, dat vingerafdrukken in een chip in het paspoort moeten worden opgeslagen. Het is dan wel zo handig om die vingerafdrukken ook in een centrale database op te slaan. De vingerafdruk-bedrijfjes hebben ongetwijfeld CSI-achtige filmpjes laten zien waarin de dader van een misdrijf gepakt kon worden dankzij de vingerafdrukken in de database.
De minister en de kamerleden waren al snel overtuigd.

In China, India en Burkina Fasso worden de vingerafdrukken niet genomen als je een paspoort aanvraagt. Er zijn 1,3 miljard Chinezen en lang niet allemaal hebben ze een paspoort. Bovendien heeft men in de genoemde landen al moeite genoeg om iedereen te voeden. Men zal geen tijd en geld besteden aan een vingerafdruk-database.

En zo zal het ook in Nederland aflopen.
Amper 150 jaar nadat men voor het eerst vingerafdrukken gebruikte om een misdrijf op te lossen, valt in Nederland het doek voor het centrale vingerafdrukregister.
Het was een bevlieging, een kortstondige obsessie in een tijd dat geld, energie en mankracht ruim voorhanden waren.
De stekker is uit het project getrokken en ik denk niet dat we over een paar jaar nog wel geld en energie gaan spenderen aan zulke megalomane megaprojecten. Net zoals supersoon vliegen, kunstmatige eilanden en bemande ruimtevaart horen vingerafdrukken bij de hoogmoed van het aardolie-tijdperk.

De reeds afgenomen vingerafdrukken zullen worden gewist.
De hoeveelheid opgeslagen vingerafdrukken zal heel snel gaan dalen.
Peak-vingerafdruk, het tijdstip waarop in Nederland de meeste vingerafdrukken waren verzameld viel in 2011.
Annotaties:
| #134625 | 29-04-2011 09:06 | Donkerdoorn
India is bezig met een monsterproject om iedereen van een ID kaart te voorzien inclusief biometrische shit..
Donkerdoorn's avatar
| #134627 | 29-04-2011 09:19 | Hans
@Donkerdoorn: ik zie het helemaal voor me, bedelaars in de straten, zonder eten, maar met een ID-kaart.
Kennelijk is de Indische politieke elite ook in de praatjes van een paar techneuten getrapt.
Hans's avatar
| #134628 | 29-04-2011 09:26 | Antares
China idem dito:
0019b91edeeb0eb1892711.jpg

De aankondiging in Beijing.
Antares's avatar
| #134629 | 29-04-2011 09:31 | Antares
Identiteitskaarten: Alle landen werken samen aan één systeem
Intelligente identiteitskaarten zullen ten minste 95% van de wereldbevolking dekken - misschien meer dan 95%. Dit aantal ligt zelfs hoger dan dat in mijn eerdere artikel, in Global Research. Slechts ongeveer 2,5% gaan beslist niet mee met het algemene formaat identificatiesysteem (b.v. Birma, Noord-Korea, Madagascar, enz). Wat betreft ongeveer 8% van de wereldbevolking heb ik geen degelijke, betrouwbare informatie, b.v. kleine landen zoals Equatoriaal Guinea, Fiji, enz.
Antares's avatar
| #134634 | 29-04-2011 09:51 | censuur
"De reeds afgenomen vingerafdrukken zullen worden gewist"
Ik kan me dat niet voorstellen. Noem me achterdochtig als je wilt, maar je gaat toch niet iets weg gooien dat je later nog kunt gebruiken? "Blueview" is ook zo iets geks... Informatie waarvan ik het discutabel vind dat dit bewaard blijft en tegen je gebruikt kan worden. Natuurlijk niet als bewijs in een zaak, maar de info is voorhanden, en daar kan op worden voortgeborduurd. Hetzelfde met de vingerafdrukken. Bewaar het, maar gebruik het niet als bewijs. Wanneer een afdruk ergens wordt gevonden, dan weten ze dat ze in ieder geval op het "juiste" spoor zitten om aanvullend bewijsmateriaal te verzamelen...
censuur's avatar
| #134770 | 30-04-2011 15:53 | RJ45
"Zes miljoen mensen zouden hun vingerafdrukken inmiddels al hebben ingeleverd."

Dat moet natuurlijk zijn:
"Zes miljoen mensen hebben tot nu verplicht hun vingerafdruk moeten geven toen ze een nieuw paspoort kwamen halen"

Het lijkt goed nieuws, maar ik ben ook uiterst achterdochtig. Vanaf welke datum gaat dit in bijvoorbeeld?
Allemaal erg ondoorzichtig en oncontroleerbaar.
2e jaar weeral zonder paspoort...
RJ45's avatar
aanmelden / inloggen