Door community (initieel Best Well), Op zon 15 apr 2018 13:38, 0 reacties, nieuws

Onze leiders worden gegijzeld door maffiosi.Onze leiders worden gegijzeld door maffiosi. Bekijk dit gesprek op niveau over de vuile politieke spelletjes in Syrië

Emeritus hoogleraar Kees van der Pijl van de Universiteit van Sussex en journalist Willy Van Damme zijn het erover eens: de recente gifgasaanval in Syrië was nep, in scène gezet.

President Trump kondigde vlak voor de aanval aan Amerikaanse troepen terug te zullen trekken uit Syrië. Gelijk werd hij gebeld door de Israëlische president Netanyahu dat daar niets van in kwam.

Trump wordt klem gereden door een aantal apparaten die nauwe banden hebben met het militair-industrieel complex, legt Van der Pijl uit.

Gegijzelde persoon
Na de vorige gifgasaanval, die later niet door Assad bleek te zijn uitgevoerd, vuurde Amerika een aantal Tomahawk-raketten af op Syrië.

De meeste daarvan misten het doel. “Het scheen om een oude voorraad te gaan, die op moest,” zegt Van der Pijl.

“Het lijkt alsof er in het Witte Huis een soort gegijzelde persoon zit die nog wel toegang heeft tot een telefoon en daarmee af en toe probeert het ergste af te wenden.”

De hoogleraar merkt op dat Trump Assad had gewaarschuwd toen hij op het punt stond kruisraketten af te vuren op een Syrische vliegbasis.

Misdadiger
Van der Pijl wijst erop dat de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) de Nobelprijs voor de Vrede heeft gekregen voor het opruimen van chemische wapens in Syrië.

Er zijn dus geen chemische wapens meer aanwezig in Syrië.

John Bolton, de nieuwe nationale veiligheidsadviseur van de VS, zei aan de vooravond van de Irakoorlog tegen de toenmalige directeur-generaal van de OPCW dat hij de Amerikanen moest steunen.

Toen die weigerde, zei Bolton tegen hem ‘dat hij moest aftreden en dat hij wist waar zijn kinderen woonden’.

Van der Pijl sprak van maffiapraktijken en noemde Bolton een misdadiger.

Belgische elitemaatschappijen
Waarom horen we hier niets over in de media? Of over het feit dat, zoals de BBC onlangs meldde, dat de Amerikanen, Britten en terreurgroep IS in het geheim samenwerken in Syrië?

Dat komt volgens Van der Pijl omdat de Nederlandse media volledig in handen zijn van Belgische elitemaatschappijen, en die bemoeien zich actief met de inhoud.

“Het beangstigende van deze situatie is dat er geen enkele onafhankelijke stem in de media is,” zegt hij.

Maffiapraktijken
De kranten blijven het standaardverhaal maar herhalen. Zo stond in de Volkskrant een uitgebreid interview met Bill Browder, een frauduleuze financier.

Deze Browder heeft gedreigd om de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken af te laten zetten als hij niet akkoord zou gaan met een anti-Russische wet.

“Dat zijn ook maffiapraktijken,” aldus Van der Pijl. “Die man krijgt alle ruimte in de media.”

Van Damme merkt op dat ook Belgische media veel dingen verzwijgen over Syrië. “De media brengen alleen het regeringsverhaal en zijn door en door corrupt.”

Bekijk het hele gesprek hieronder:Foto: YouTube/Café Weltschmerz
Annotaties:
aanmelden / inloggen