Door community (initieel ouwe knar), Op zat 1 jul 2017 18:49, 2 reacties, nieuws

Ook Eerste Kamer tegen de ‘hackwet’ Computercriminaliteit IIINa de Tweede Kamer blijkt ook de Senaat tegen de zogenoemde hackwet, waarbij politie en justitie gebruik mogen maken van ‘lekken’ in software om op computers binnen te dringen.

In de strijd tegen cybercrime willen overheden dat de politie gebruik moet kunnen maken van omstreden methoden om in computers van verdachten binnen te dringen. Politici zijn echter bang dat diezelfde methoden in de handen van criminelen vallen. Dat is ook gebeurt met het door Amerikaanse inlichtingendiensten gebruikte ‘achterdeurtje’ in Windows, waardoor de gijzelsoftware Wannacry vorige maand enorm veel schade kon aanrichten.

Hoogleraar Bart Jacobs vindt dat lekken in software zo snel mogelijk gedicht moeten worden, voordat hackers er lucht van krijgen. En dat is nu net wat de politie niet wil. Jacobs beseft het belang van de politie, maar vindt dat niet opwegen tegen de digitale veiligheid van de wereldwijde samenleving. Privacywaakhond Aleid Wolfsen ziet nog een ander probleem. Volgens hem is er nauwelijks toezicht op de politie en wordt niet bijgehouden waar en wanneer gehackt wordt.
Annotaties:
| #260118 | 02-07-2017 00:23 | tegengas
Gelukkig bestaan er nog mensen met een gezond verstand, althans een die nog normaal werkt.
tegengas's avatar
aanmelden / inloggen