Door P.uncia, Op din 12 aug 2008 12:09, 4 reacties,    

Oorlog in Georgië: De Israëlische connectie

In de afgelopen zeven jaar hebben Israëlische bedrijven het Georgische leger geholpen met voorbereiding voor de oorlog tegen Rusland via wapenhandel, de opleiding van infanterie-eenheden en veiligheidsadvies

De gevechten die in het weekend uitbraken tussen Rusland en Georgië hebben Israëls intensieve betrokkenheid in de regio in de publiciteit gebracht. Deze betrokkenheid omvat de verkoop van geavanceerde wapens aan Georgië en de opleiding van de infanterietroepen van het Georgische leger.Het ministerie van Defensie hield zondag een speciale bijeenkomst om te praten over de verschillende wapenverkopen die gedaan zijn door Israël in Georgië, maar er is tot nu toe geen verandering in het beleid aangekondigd.

"Het onderwerp wordt van nabij gevolgd”, aldus bronnen bij het ministerie van Defensie. "We zijn op geen enkele wijze actief die tegen de Israëlische belangen ingaat. We hebben veel verzoeken die zijn ingediend met betrekking tot de verkoop van wapens aan Georgië afgewezen en degenen die zijn goedgekeurd zijn naar behoren onderzocht. Tot nu toe hebben wij geen beperkingen opgelegd op de verkoop van beschermende maatregelen”.

Israël is ongeveer zeven jaar geleden begonnen met het verkopen van wapens aan Georgië na een initiatief van Georgische burgers die immigreerde naar Israël en zakenmensen werden.

"Ze benaderde functionarissen van de defensie-industrie en wapenhandelaars en vertelde hen dat Georgië relatief grote budgetten had en geïnteresseerd zou kunnen zijn in de aankoop van Israëlische wapens", zegt een bron die betrokken is bij de export van wapens.

De militaire samenwerking tussen de landen ontwikkelde zich snel. Het feit dat de Georgische minister van defensie, Davit Kezerashvili, een voormalig Israëliër is die vloeiend Hebreeuws spreekt heeft bijgedragen aan deze samenwerking.
Annotaties:
| #38153 | 12-08-2008 12:20 | Patman
Eén van mijn collega's was destijds in Bosnie, als miltair, die heeft ook zulke verhalen over die regio. Over hoe er ineens goed bewapende strijders met Israelische wapens op het toneel verschenen.
Patman's avatar
| #38162 | 12-08-2008 13:02 | P.uncia
Yezz daarom zit de link naar Curt Maynard's Blog erbij...
P.uncia's avatar
| #38443 | 14-08-2008 12:21 | anonymous (ongeregistreerd) toon reactie
aanmelden / inloggen