Door community (initieel Best Well), Op don 8 feb 2018 15:56, 0 reacties, nieuws

Oostenrijk: cafébezitters in Wenen geeft asielzoekers geen toegangBarbezitters in Wenen verliezen klanten vanwege een golf van migrantencriminaliteit . Sommigen van hen lijken niet langer asielzoekers te accepteren.
Een “linkse” stadsmagazine, genaamd “Falter”, deed een test met een groep van twee Afghanen en een Turkse man. De groep migrantenmensen mocht geen verschillende Weense bars betreden. Ze werden de toegang geweigerd omdat er “te veel mensen binnen” waren of “er een privéfeestje was”.

Later kon een controlegroep van Oostenrijkse mannen zonder problemen dezelfde bars betreden. De redactie van het tijdschrift nam contact op met de eigenaren van de bars en vertelde hen over hun “racistische toelatingsbeleid”.

Personeel en eigenaren van bars reageerden op de beschuldigingen door voorbeelden van migrantengedrag te geven. Ironisch genoeg accepteerde een linkse cafébezitter van “Beisls mit Charakter” ook geen asielzoekers.

Volgens de man waren er meer dan 80 gevallen van zakkenrollen in zijn restaurant in één weekend. Als gevolg daarvan was zijn verkoop met de helft gedaald omdat stamgasten en vrouwen thuis bleven.

Een collega aan dezelfde bar klaagde: ze werd gestaard, mishandeld en seksueel lastiggevallen. Soortgelijke verhalen werden gedeeld door de meeste cafébezitters.

Anderen zeiden: “Als je een zeer open toelatingsbeleid houdt, neemt het aantal seksuele intimidaties, zakkenrollen en drugsgerelateerde criminaliteit in de bar enorm toe. Vooral zorgen groepen jonge mannen uit Noord-Afrika of Zuid-Azië altijd voor problemen. “
Annotaties:
aanmelden / inloggen