Door community (initieel Best Well), Op vri 27 apr 2018 10:05, 0 reacties, nieuws

Oproep aan Sinan Can/Pauw: kom met bewijs 500 gifslachtoffers

Sinan Can

Sinan Can, die bij herhaling aanzit bij Pauw is gisteren definitief door de mand gevallen als mistverspreider. Twee keiharde feiten:

1. Hij verspreidt, net als grote vriend Olaf Koens, de fact-fiction fantast van RTL nieuws, het nepnieuws van de "bij 500 mensen gif geconstateerd". Wij hebben dat nieuws hier elders op de site al gereduceerd tot wat het is: een spin in de wereld geholpen door een Britse organisatie actief in Syrie, van het kaliber White Helmets: 100% nepnieuws. Van ZDF tot Britse correspondenten, moeten concluderen dat er geen gifgasaanval was en geen gifgas slachtoffers. Als die er wel geweest waren geweest, dan zouden die echt wel voor de camera gehaald worden door genoemde Westerse kanalen. Wij roepen Can derhalve op:

Sinan Can: Kom met bewijs van je geroep van 500 gifslachtoffers!

2. Hij krijgt de vraag van Pauw wat de Witte Helmen nou zijn. Je ziet hem twijfelen. "Wat moet ik zeggen? De waarheid, of het script aanhouden?" Hij kiest voor het laatste en begint te stamelen: "Ja... het is een burgerorganisatie..." Hij liegt dat ie zwart ziet, en bij het eerste zuchtje tegenwind van Pauw, valt Sinan Can om: "Ja, het komt wel eens voor dat er een rotte appel tussen zit..."(Of woorden van gelijke strekking)

Het gestamel en gepruttel van Can ("Allemaal moeilijk, geen good guys, iedereen liegt") toont dat het Westerse Syrië discours op instorten staat, en dan is er nog maar één nooduitgang. Dat is de manier van Can: dan is het plots allemaal veel te ingewikkeld.

Goed Nieuws: Jeroen Pauw

We weten niet of het eraan ligt dat wij Jeroen Pauw de laatste tijd op zijn persoonlijke tweet van wat informatie voorzien, maar feit is dat wij Pauw gisteren best redelijk het Syrie gesprek vonden leiden. Hij kwam af en toe met een kritische noot naar het westen en naar Can, die zoals boven reeds geschetst, direct "brak".

Nieuwsuur: steeds dramatischer

Of het hier komt door het wegvallen van Karhoff en Ribberink weten we niet, maar Nieuwsuur was gisteren niet om aan te zien. De Britse NATO functionaris noemden we al in de vorige draad, die niet als zodanig voorgesteld werd. Maar Rootman merkte ook terecht op: Twan Huijs noemt een 11 jarige jongen, "een peuter". Need we say more? Enkel om de Russische actie op vertwijfelde manier proberen te dicrediteren. Britse journalisten tijdens de persco deden het zelfde in de trant van: "Hoe durft u een kind hierheen te halen voor uw propaganda?" De Russen/Syriers reageerden vrij goed: "Hij is hier met zijn ouders. U zou zich drukker moeten maken om de mishandelingen die hij moest ondergaan van de (door u Britten gefinancierde) criminele White Helmets."

Ook Positief: NOSjournaal, op Kysia Hekster na

Ook positief: Het 8 uur journaal gaf in grote lijnen gisteren gelijk in de opening redelijk het Russische verhaal bij de OPCW weer. Het addertje zat bij Kysia Hekster op het eind met haar waarschuwing dat het allemaal georganiseerd was door de Russen en de Syriers, dus oppassen geblazen. En de NATO landen, waaronder Nederland, waren het niet eens met de presentatie en bleven weg. En dan nog dit: de kritiek op de Russen was onder andere: die getuigen moesten daar blijven om daar te getuigen. En, waarom is die 11-jarige jongen Hassan niet onderzocht, bloed afgenomen? Antwoord: waarom zou je van een kerngezonde jongen, die niks mankeert, bloed afnemen? Al die 10+ mensen die gisteren vanuit Syrie in Den Haag waren waren mankeren en mankeerden niks. Omdat er niks was!


Wat bezielt Sinan Can, de mist en nepnieuwsverspreider van Pauw? Gisteren compleet door het ijs gezakt, die bij het eerste zuchtje tegenwind brak. Hij kwam nog met het verhaal: "30.000 mensen gestorven in cellen van Assad". Iemand? Als het waar is, maar we nemen Sinan, met permissie, inmiddels met een korreltje zout, dan is dat in ieder geval slechts een fractie van de 500-600.000 doden waar het Westen verantwoordelijk voor is.

Tweets van Blik op NOSjournaal gedurende Rusisch/Syrische persconferentie OPCW Den Haag 26-4-2018


Annotaties:
aanmelden / inloggen