Door community (initieel Hannus), Op din 24 jan 2012 23:09, 3 reacties,    

Oproerkraaiers moet je doodschieten

Op een conferentie van de Communistische Partij China, die onlangs plaatsvond in de provincie Guangdong, werd er door verschillende afgevaardigden voor gepleit, dat de politie in het vervolg het vuur opent op «herrieschoppers» .

“Er moet wetgeving komen die de politie in staat stelt om op onruststokers te schieten, want zoals het nu is, takelt het gezag van de politie af,” aldus afgevaardigde Liu Wei, van het Volkscongres uit Guangzhou.

Op dezelfde conferentie vergeleek een andere afgevaardigde het «gewone volk», met verwende kinderen. “Het gewone volk moet onderwezen worden, niet verwend,” hielt hij de toehoorders voor. “Het is net als met een kind dat wordt verwend; dat kan toch nooit een goed kind worden?” Wanneer je het gewone volk verwent, kweek je onruststokers.”

Het aantal protesten uit woede over corruptie of machtsmisbruik groeit harder dan de economie in China. Volgens, een Sun Liping, een professor aan de Tsinghua universiteit, waren er in 2010 180.000 ‘massa-incidenten’ – zo plegen de bestuurders in Beijing demonstraties en opstootjes te noemen. In 2005 waren dat er nog maar 80.000. En het gaat er steeds harder aan toe bij die protesten. Let wel, dit zijn officiële cijfers en die zijn niet echt betrouwbaar in China. Het werkelijke aantal ligt daarom hoogstwaarschijnlijk vele malen hoger.

Het lijkt alsof de hardliners in de partij de confrontatie aan willen gaan met de protesterende burgers en geen ander antwoord op hun verlangens wensen te geven dan nog hardere repressie.

De burgemeester van Shantou liet zich op de conferentie in soortgelijke bewoordingen uit toen hij sprak over de protesten die eind vorig jaar plaatsvonden in Haimen. “Mensen die zijn «beïnvloed» door buitenlandse media moeten worden gevangen genomen ,” vond hij.

Op het internet kregen de afgevaardigden ongezouten repliek. “Vertegenwoordigers van de overheid moeten de mensen dienen en geen misbruik maken van hun macht. Zij krijgen hun salaris betaald van het belastinggeld dat die mensen opbrengen.” En, schreef Fang Zhenghu een activist uit Shanghai “De vraag waar het om draait is: wat voor soort van voorspoed hebben zij de mensen gebracht?”
Annotaties:
| #174162 | 25-01-2012 10:18 | doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
In het europa het ook mag sinds de eu grondwet bestaat.In al die kleine letters staat dat de politie demonstranten mag doden.Het zal wel bedoeld zijn als het volk zijn buik vol heeft van het corrupte zooitje wat nu de leiding heeft in de politiek en tegen hen gaat demonstreren.Die dag zal zeker komen als het systeem ineenklapt.
| #174171 | 25-01-2012 12:48 | Paul2
Zij hebben nog de guts om het binnenslands te doen .
Wij vertonen hetzelfde gedrag ,maar leven ons uit in het buitenland op de minder lebenwürdigen
| #174178 | 25-01-2012 15:11 | ouwe knar
sinds de eu grondwet bestaat.In al die kleine letters staat dat de politie demonstranten mag doden.
Dacht ik ook gelezen te hebben.
Alhoewel als het echt menens wordt alle wetten en regeltjes prompt over boord gegooid gaan worden.
ouwe knar's avatar
aanmelden / inloggen