Door community (initieel Best Well), Op don 18 jan 2018 20:01, 5 reacties, nieuws

Oud worden wordt te duur

[Geen satire]Het lopende Kabinet-69 heeft naar eigen zeggen de kwaliteit van het leven hoog in het vaandel staan.

Dat uit zich onder anderen in het streven naar 100% werkgelegenheid, meer asfalt en harder rijden, hulp aan het buitenlandse multinationale kapitaal en het snijden in kosten van alles wat overbodig is.

De hulp aan het buitenlandse kapitaal heeft vorm gekregen in het afschaffen van dividendbelasting en de categorische weigering het “koninkrijk” van de lijst van belastingparadijzen af te krijgen.

Kosten noch moeite worden gespaard om aan te geven dat er een nieuwe tijd is aangebroken. Dat zien we dan weer aan de naamsveranderingen van de departementen, wat dan weer miljoenen aan aanpassingen vergt. Dat moet allemaal kunnen in een tijd dat het economisch goed gaat en de Nederlander zichzelf een welverdiende dikke 8 geeft.

Om nu te zorgen dat het goed zal blijven gaan, moet een kabinet vooruit zien. En een blik in de toekomst leert ons dat het monster der vergrijzing gigantische proporties gaat aannemen. De zogenaamde grijze golf van een aantal decennia geleden is een verstikkende, alles verwoestende lawine geworden.

De gewezen referendum-fanaten van D66 met aan het hoofd meneer Pechtold maken deel uit van dat Kabinet-69. Hoog in het vaandel stond bij deze “vleesch-noch-visch” partij het bindend referendum. En dat al sinds 1966. Maar na meer dan een halve eeuw was het blijkbaar de moeite niet meer waard. De vurige wens om te regeren maakt alles vloeibaar, zelfs gasvormig. De democratie in Nederland is blijkbaar al voltooid. Dit aansprekende ruilhandeltje was voor kereltje Pechtold blijkbaar nog wel degelijk de moeite waard. De democratie voltooid, nu het leven nog.

Kereltje werd Killertje…. hij mag er al grapjes over maken [Gerard de Boer].

U vindt het een misselijk rot-aapje, dat achterbakse ventje? Geheel mee eens. Laat hem zelf het goede voorbeeld geven en de wereld verlossen van Hitlers erfenis. Memoires kunnen dan achterwege blijven en zijn onroerend goed kan hij cadeau doen aan een asielzoeker.

En dan meent u dat daarmee de kous af is? Nou, nee….

De praktijk heeft de politiek links en rechts ingehaald.

Oude mensen die niet meer in goeden doen zijn, slecht beginnen te eten of er helemaal mee stoppen, worden voor het verzorgend personeel echte handenbinders. Zoiets heet dan voor het gemak “een aflopende zaak”. Als de omringende deskundigen de voortzetting van wat zij vinden “inferieur leven”, c.q. “vegeterend bestaan” niet meer zien zitten, wordt er zonder dat de familie het goed en wel in de gaten heeft ingegrepen. Voedsel, medicijnen en pijnstillers worden vervangen door het gif van de papaver: morfine.

Langzaam sukkelen ze uit, de oudjes. Anderen bepalen mathematisch het tijdstip waarop het leven “voltooid” is. Oók in de zwaar gereformeerde bejaardenhuizen vol met dementerende gelovigen van christenmeneer Segers en christenmeneer Van Staaij. God beschikt volgens deze heren en anderen over het leven, behalve als het te duur wordt – nood breekt wetten.

Dat is de realiteit van vandaag. Het is een typisch voorbeeld dat de oplossing er al is, terwijl het probleem niet is te formuleren.

De wrange conclusie luidt dan ook als volgt:

In Afghanistan wordt niet alleen mede namens ons een agressie-oorlog uitgevochten om het gif van de papaver (heroïne) voor de jongere generaties veilig te stellen.

Nadenkertje voor ons Nationale Killertje….
Annotaties:
| #261729 | 18-01-2018 22:31 | ouwe knar
Oók in de zwaar gereformeerde bejaardenhuizen vol met dementerende gelovigen van
Dementie heeft hoe langer hoe vaker niets met leeftijd te maken. Soms denk ik wel eens dat ze daar in het kabinet ook dementerend zijn, maar dat is vast te pessimistisch gedacht.
ouwe knar's avatar
christenmeneer Segers en christenmeneer Van Staaij. God beschikt volgens deze heren en anderen over het leven, behalve als het te duur wordt .
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
Ik hoop met mijn nu 66 jaar op de bejaarden robot en de scootmobiel als ik wat slechter wordt. Wel zelf betalen natuurlijk
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #261759 | 21-01-2018 18:34 | Best Well
De scootmobiel brengt je al een heel eind in de juiste richting:
Je kunt daarmee door de wasstraat gaan rijden en daarna gelijk door naar de Mac drive.

maxresdefault.jpg
mac_drive.jpeg
Best Well's avatar
| #261762 | 21-01-2018 21:22 | Best Well
Ik denk toch dat een Febo muur fijner eet dan een voerrobot vooral wanneer deze steeds in storing gaat.
Best Well's avatar
aanmelden / inloggen