Door P.uncia, Op maa 9 nov 2009 18:50, 1 reacties,    

Ouders leven in angst voor de intimidatie van hun kinderenKinderen zo jong als 13 gedragen zich met extreem fysiek en verbaal geweld ten opzichte van hun ouders,volgens de nieuwe statistieken van de nationale hulplijn, Parentline Plus.

Bijna 1.200 oproepen werden in het afgelopen jaar gedaan bij de liefdadigheidinstelling door de ouders die lijden aan de mishandeling door hun kinderen. Het grootste deel van het geweld werd gepleegd door kinderen in de leeftijd 13-15. Dochters waren als agressors waarschijnlijker dan zonen.

Jeremy Todd, hoofd van de liefdadigheidinstelling en auteur van de studie, zei: "Het gebeurt, dat weten we, maar we wisten niet hoe gebruikelijk het was omdat niemand erover praat".

Een moeder vertelde de hulplijn dat ze bang was om alleen met haar 15-jaar oude zoon in het huis te zijn nadat hij haar had aangevallen toen zijn laptop en telefoon in beslag werden genomen.

Een andere ouder zei dat ze "in angst leeft" voor haar 14-jaar oude dochter. "De ene minuut kunnen we naar de televisie zitten kijken, de volgende vliegt ze uit haar stoel, schakelt de televisie uit en lanceert in een stortvloed van beledigingen".

Todd zei dat er niet altijd een duidelijke reden was voor het geweld: geestelijke gezondheidsproblemen werden vastgesteld bij 23% van de gevallen en ouderlijke echtscheiding was het geval in 20% van de gevallen. Drugs en intimidatie van het kind door anderen waren het geval in ongeveer 10% van de telefoongesprekken.
Annotaties:
| #81304 | 10-11-2009 15:04 | landloper
"De ene minuut kunnen we naar de televisie zitten kijken, de volgende vliegt ze uit haar stoel, schakelt de televisie uit en lanceert in een stortvloed van beledigingen".
Nou moet ik zeggen dat ik als doorgaans rustig en evenwichtig persoon ook regelmatig neig naar aggresie-aanvallen als ik weer eens bij de familie op de bank 'gedwongen' naar de TV moet kijken.
aanmelden / inloggen