Door community (initieel Best Well), Op din 22 aug 2017 18:13, 2 reacties, nieuws

Overheden zijn de grootste producenten van nepnieuws

De overheden hebben het meest belang bij die vertekening van de werkelijkheid. Vreemd is alleen dat de journalisten en de media daar zo mee aan de haal gaan.Het eerste interview van politicoloog en historicus Coen de Jong met professor Cees Hamelink. Cees Hamelink is emeritus hoogleraar Internationale Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam en emeritus hoogleraar Media, Religie en Cultuur aan de Vrije Universiteit. Professor Hamelink heeft zich op vele terreinen ingezet voor de mensenrechten. Ook was hij persoonlijk adviseur van de toenmalige Secretaris Generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan.

Help Café Weltschmerz en onze toekomst met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. Doneren kan ook via crypto-currencies. Scrol naar beneden voor de info.

Sinds Donald Trump is aangetreden is de constructie van gebeurtenissen die nooit hebben plaatsgevonden en het liegen en bedriegen aan de orde van de dag. De media wordt daarbij verweten, dat zij de veroorzaker is van al die onbetrouwbare berichtgeving. Je moet dus gaan kijken waar die berichten dan vandaan komen. Dan kijk je niet alleen naar Nederland maar wereld wijd wat de veroorzaker is van die vertekening van de werkelijkheid. Dan blijkt dat overheden het meest belang hebben bij die vertekening. Een Amerikaanse journaliste klapte onlangs uit de school met de opmerkelijke mededeling dat de Amerikaanse overheid CNN jarenlang betaalde om fakenieuws te produceren. Een belangrijk voorbeeld:

Op 10 oktober 1990 zorgt de emotionele getuigenis van het Koeweitse meisje Nayirah voor de start van de eerste Golfoorlog. Nayirah verklaart dat Iraakse soldaten in Koeweit baby’s uit de couveuses halen en ze op de koude ziekenhuisvloer voor dood achterlaten. De getuigenis blijkt achteraf nep. Nayirah is ingehuurd door een pr-agentschap uit de Verenigde Staten. Dit voorbeeld is volgens professor Hamelink waarom de waarheid b.v. altijd als eerste sneuvelt in een oorlog.
Annotaties:
| #260604 | 25-08-2017 16:17 | (mal)
Een opmerkelijk voorbeeld ja, maar min of meer ook de enige, met als gevolg dat dit voorbeeld te pas en te onpas uit de kast wordt getrokken. Er is heus wel behoefte aan meer, en goed gedocumenteerde voorbeelden
(mal)'s avatar
| #260606 | 25-08-2017 17:05 | Best Well
Zaplog staat vol met goed gedocumenteerde voorbeelden.
Helaas alleen straks geen kast meer om ze uit te trekken.
(Neem de Golfoorlog en de niet bestaande massavernietigingswapens)
Best Well's avatar
aanmelden / inloggen