Door spaceman, Op din 17 feb 2015 20:48, 20 reacties, citaat / intro / linkdump

Overheidsadviseurs obesitas betaald door suikerindustrieIn Groot-Brittannië is ophef ontstaan omdat de suikerindustrie nauwe banden onderhoudt met wetenschappers die de overheid adviseren over obesitas. Er wordt gezegd dat de wetenschappers zo sterk worden beïnvloed door de industrie dat ‘Dracula nu de baas is van de bloedbank’.
In het British Medical Journal valt te lezen dat professor Susan Jebb, die de regering adviseert over obesitas, meer dan 1,3 miljoen pond van de industrie heeft gekregen. Het geld komt onder meer van Coca-Cola, Unilever en Cereal Partners.
Leden van de Britse Wetenschappelijke Adviescommissie voor Voeding worden betaald door PepsiCo, Mars en Nestlé. Van de 40...
Annotaties:
| #229682 | 17-02-2015 21:51 | Ness
Gaat het wel om suiker? Of bedoelt men aspartame, glucosestroop, fructose stroop (GMO) ed? Want dat zijn de zoetstoffen die het meest gebruikt worden, en die tevens verdacht worden van het veroorzaken van obesitas. http://jessevandervelde.com/de-gevaren-van-kunstmatige-zoetstoffen-en-suikervervangers/

De echte suikerindustrie is wegens vervanging van suiker door deze stoffen geweldig gekrompen.
http://naturalsociety.com/watch-corporations-renamed-high-fructose-corn-syrup/
Ness's avatar
| #229695 | 18-02-2015 13:50 | ouwe knar
Gaat het wel om suiker?

Scherp opgemerkt. The BMJ (formerly the British Medical Journal)
heeft het over the sugar industry and related companies, the medically led pressure group Action on Sugars, sugary drinks, sugar sweetened beverages, maar ook over drinking beverages with added sugar(s) (contributes to obesity, diabetes, and tooth decay).

Het is bekend dat juist zogenaamd suikervrije drankjes geweldig bijdragen aan obesitas. En HFC is inderdaad ook gif.
ouwe knar's avatar
| #229701 | 18-02-2015 16:56 | Ness
Volgens mij moet het: "de zoetstof" industrie zijn en niet de suikerindustrie. Ten eerste straft een grote inname van suiker de gebruiker vanzelf: hoofdpijn, gevoel van down zijn, futloosheid en irritatie die er voordien niet was. Bij HFC's, aspartaam en glucose siroop (allemaal GMO produkten) zijn er geen direkt merkbare bijverschijnselen, behalve dat koekjes die hiermee van zoetstof zijn voorzien m.i domweg smerig smaken.

Ten tweede is de produktie van echte suiker (riet en biet) nog steeds in handen van onafhankelijke boeren, die ook nog land in eigendom hebben. Dit is een bedreigde menssoort. Men probeert deze industrie dan ook uit alle macht te torpederen, oa door verkeerd woordgebruik, zoals hier. Echte suiker geeft nl snel een gevoel van verzadiging, want het zijn geraffineerde echte en pure koolhydraten. Van suiker zul je dus niet snel dik worden tenzij je jezelf jarenlang te buiten gaat.

Maar van namaaksuikers wordt je wel degelijk dik. Bovendien is die produktie geheel in handen van bedrijven en multinationals zoals MonSatan, die boeren van alle onafhankelijkheid beroven met hun smerige taktieken. Een MonSatan boer is geen boer maar een lijfeigene; zodra er iets mis gaat is zijn land het enige betaalmiddel. Zoetekauwen kunnen beter overstappen op bruinige suikers, waar minder aan geklooid is met bleekmiddelen etc. En zelfbeheersing + goed poetsen wordt zodoende beloond.
http://www.greenmedinfo.com/blog/aspartame-genetically-modified-bacterial-excretions-your-food-and-drink
Ness's avatar
| #229709 | 18-02-2015 19:02 | ouwe knar
Volgens mij moet het: "de zoetstof" industrie zijn en niet de suikerindustrie.
Is dus een wetenschappelijk artikel met een geniepige dubbele bodem.

Allemaal aan de gif zoetjes en verbaasd zijn dat er opeens gekke dingen gebeuren. Oeps, blijkbaar toch nog te veel suiker gesnoept? Dan maar de portie zoetjes verder verhogen.... Oeps...
ouwe knar's avatar
| #229714 | 18-02-2015 19:46 | Ness
Nou ik ben er eens verder ingedoken, en behalve dat regelrechte suiker slecht is voor je tanden en kiezen (net zo slecht als een appel, trouwens) is er niet zoveel mis mee. Een heleboel eten wordt in je darmen afgebroken tot suikers, want dat is de manier waarop je koolhydraten tot je neemt. Maar aspartaam is echt smerig, ziekmakend en geniepig, en een heel hoog fructose-gehalte kan leverproblemen opleveren, lees ik.

Het probleem van veel suikers is dat ze te snel worden opgenomen - je lijf hoeft er niets voor te doen. Dat geldt niet voor gewone suiker want dat is een natuurlijke combinatie glucose/fructose en het moet dus eerst afgebroken worden. Maar alles wat glucose (ook wel dextrose genoemd) bevat is niet okay want dat gaat regelrecht je bloedbaan in en kan dus voor problemen zorgen.

Het is dus het glucose gehalte waar je voor moet oppassen in koekjes en drankjes - terwille van je gezondheid. Want van al te veel suiker, wat voor soort ook, wordt je natuurlijk altijd moddervet. Glucose/fructose wordt gemaakt van oa GMO mais. Er komt een heel industrieel proces bij kijken. De "suiker" industrie probeert gewone biet- of rietsuiker dus te vermijden ten faveure van industrieel gemaakte GMO-suikers. https://www.salusi.nl/glucose-fructosestroop-ziekmakend-zoete-zooi/
Ness's avatar
| #229717 | 18-02-2015 20:10 | ouwe knar
Dat geldt niet voor gewone suiker want dat is een natuurlijke combinatie glucose/fructose en het moet dus eerst afgebroken worden...
Glucose/fructose wordt gemaakt van
glucose/fructose is dus wel goed, en dan opeens weer niet.

het glucose gehalte waar je voor moet oppassen in koekjes
Ik dacht dat daar vooral HFC in zit.
GMO of niet, HFC is HFC toch?

Eight of the 9 samples containing mercury had levels of mercury ranging from 0.065 μg to 0.570 μg mercury/g HFCS. The samples of HFCS that did not contain mercury "were likely manufactured using caustic soda produced by a membrane chlor-alkali plant which does not use mercury in its manufacturing process."[48][49][50][51] The food industry no longer uses conventional chemical hydrolysis for the manufacture of HFCS, but instead a multi-step bioprocess that uses bacterial enzymes
. http://en.wikipedia.org/wiki/High_fructose_corn_syrup Stelt Wikipedia.

http://www.huffingtonpost.com/dr-mark-hyman/high-fructose-corn-syrup_b_4256220.html (2013) schrijft wat anders. Helaas wordt ook in dit artikel suiker en HFS door elkaar gebruikt.
ouwe knar's avatar
| #229719 | 18-02-2015 20:22 | spaceman
Het gaat wel degelijk over suiker maar dan geraffineerde suiker:

Kristalsuiker wordt meestal gewonnen uit suikerbieten en uit suikerriet. Het sap daaruit wordt ‘gezuiverd': alle vitamines en mineralen die zich in de substantie bevinden worden eruit gefilterd, tot er alleen nog zuivere suiker (sacharose/sucrose) overblijft. Dat wordt vervolgens verkocht als de suiker die wij kennen, maar ook in fabrieken in heel veel van ons voedsel verwerkt.


http://suikerwijzer.nl/slechte-suiker-de-verschillende-soorten-herkennen/
spaceman's avatar
| #229720 | 18-02-2015 20:42 | ouwe knar
Dat van geraffineerde suiker, yes.
de mineralen en vitamines in de suikerplanten, nodig heeft om de suiker goed te verwerken. Als die ontbreken in de suiker, worden ze aan je eigen lichaam onttrokken bij de vertering. Je raakt dus waardevolle bouwstoffen onnodig kwijt.
moet er nog bij.

Geraffineerde suiker kan bij iemand met voedingstekorten (komt veel vaker voor dan je zou denken), het tekort nog verergeren --> verminderde weerstand, gedragsproblemen, groeiproblemen, zwakke botten, zwakke tanden.
ouwe knar's avatar
| #229722 | 18-02-2015 21:05 | Ness
Space, OK, zelfs geraffineerd moet sacchorose (meervoudige suiker of riet/bietsuiker) nog afgebroken worden in glucose en fructose (enkelvoudig) voordat het in de bloedbaan kan worden opgenomen. De 2 soorten suikers in gewone suiker zijn stevig verbonden en kunnen zo niet door het lichaam worden gebruikt. Er moet dus eerst wat werk voor worden verricht. Bij pure glucose of dextrose - een industrieel GMO fabricaat - is dat niet het geval.

Industrieel fructose is een verhaal apart; fructose moet eerst door de lever worden omgezet in glucose voordat het in de bloedbaan wordt opgenomen. Het raffineren van suiker is evengoed niet al te best. Bruinige suikers zijn beter. En zo min mogelijk suiker is nog beter, uiteraard.
https://www.google.nl/search?q=sacharose&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=j-rkVIPCN8OsUcqTgOgN
http://nl.wikipedia.org/wiki/Fructose
http://www.robkalmeijer.nl/voedingsleer/nutrienten/koolhydraten/fructose.htm

Het is een verwarrend verhaal met die suikers. Maar hoe minder er aan je eten wordt geklooid des te beter. Daarom is zelfs gewone witte suiker te prefereren boven industrieel GMO glucose en fructose. Want al zijn direkte GMO produkten in de EU nog deels verboden, deze industriele GMO siroop is dat niet.

http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/koolhydraten.aspx <-- hier wat uitleg over meervoudige (gewone suiker) en enkelvoudige (fructose, glucose) suikers.

Alles met elkaar wordt de enige ware en allerbeste vervanger van suiker niet eens genoemd temidden van dit tumult: stevia, een onschuldig plantje, maar wel VERBOTEN binnen de EU. - ongetwijfeld op aandringen van MonSatan&consorten;. Want je kunt het zomaar zelf verbouwen in je vensterbank of op het balkon.
Ness's avatar
| #229723 | 18-02-2015 21:22 | spaceman
Stevia verboden? Hoe kom je daarbij @Ness? Kun je gewoon kopen bij de AH en andere supers.Ook bij de natuurwinkels. Heb het een tijdje gebruikt maar vind het niet lekker.Gebruik nu, zeer beperkt, rietsuiker.
spaceman's avatar
| #229728 | 18-02-2015 21:52 | Ness
Dat staat in dat linkje "verboten" space.
De Europese Commissie laat stevia echter niet toe als voedingsmiddel of voedingssupplement.
Maar dat kan inmiddels achterhaald zijn. Zelf gebruik ik heel weinig suiker want ik griezel nogal van zoetigheid, maar ik sta wel eens op die lijst van ingredienten te kijken bij koekjes in de supermarkt en dan denk ik altijd: LAMAAR. Dus gewone witte suiker - theelepel in de koffie - volstaat in mijn geval.

Het punt hier is dat 1: het onafhankelijk boeren door multinationals vrijwel onmogelijk wordt gemaakt
2: stevia als vervanging heel weinig aandacht krijgt omdat het niet te patenteren is
en 3: dat GMO troep onder het mom van 'glucosestroop' etc verkocht wordt aan mensen die geen GMO willen maar dit soort zaken niet nazoeken.
Ness's avatar
| #229731 | 18-02-2015 22:16 | ffloor
Stevia is inderdaad 20 jaar verboden geweest door de EEG - niet omdat ze het giftig vonden maar omdat ze de onschadelijkheid niet konden bewijzen (!).
Overigens bevat de stevia van de Albert Hein slechts miniem stevia - de helft is kunsmatige zoetstof saccarose (staat erop) en de pot is met 3,95 nog peperduur ook! Vandaar dat het zo slecht smaakt want het is gewoon chemisch saccrarose.
De Jumbo/C1000 verkoopt dezelfde rotzooi.
Bij Lidl is die troep niet eens te koop - de Aldi heeft wel de goede stevia voor slechts 1,69 per pot en zie je mensen met tassen ermee vol de deur uitgaan: náár hun restaurant!
Dus met die verkeerde smaak zal het wel meevallen, trouwens er zit maisderivaatpoeder in waarop de st-olie verstoven is.
Ikzelf doe er alles mee: cake en pannenkoeken bakken en in de koffie en thee - nee niks geen smaakafwijking.

Als koffie gebruik ik Bio-pads die alleen bij de Spar te koop zijn: deze padsmaak benadert de vroegere percolatorkoffie nog het meest nabij (misschien hebben ze percolator-moccona erbij ingekieperd voor de smaak: fabrikanten halen wel vaker bezopen receptuurtruuken uit?)
Mijn thee is brandnetel/citroengras die alleen bij de Jumbo te koop is, maar dan heb je nu iets héél bizonders!
En je zelfgebakken pizza is stukken beter dan de echte italiaan himself nog, hoewel, ik gebruik 1 vanillestokje en roomboter want dáármee kan je zelfs een takkenbos nog van lekkerkrijgen.
| #229732 | 18-02-2015 22:33 | spaceman
@Ffloor

Nou, dan ga ik eens bij de Aldi langs :)
spaceman's avatar
| #229738 | 18-02-2015 23:21 | repelsteeltje
Naar mijn weten is stevia, sinds het mogelijk is het goedje op synthetische wijze na te bootsen (stevioside), niet meer verboten. Op het plantje zelf was geen patent te krijgen. Staat me ook bij dat de producent van aspartaam dat voor elkaar heeft gekregen, dat synthetiseren. Zoiets ;)
| #229739 | 18-02-2015 23:44 | Ness
Jullie lijden allemaal aan een nieuw ontdekte psychiatrische stoornis: orthorexia nervosa. Ren gauw naar de dokter en schaf pillen aan!

(De stevia affaire toendertijd was voor mij aanleiding alle geloof in de EU op te zeggen. Zoveel gezeik om een stom en onschuldig plantje was echt geen geloofwaardige 'politiek' meer maar kwam ronduit neer op het beschermen van mafia-belangen. En dat is ook de ENIGE bestaansreden van de EU).
Ness's avatar
| #229748 | 19-02-2015 08:03 | spaceman
@Ness Hahahahahaha. Klopt. Ben een ernstig geval van Orthorexia nervosa. Maar jij ontkomt ook niet aan een diagnose:

https://jdreport.com/ongehoorzaamheid-aan-overheid-officieel-een-psychiatrische-stoornis/

LOL
spaceman's avatar
| #229835 | 20-02-2015 17:57 | Ness
En gemener: GMO mais bevat naar alle waarschijnlijkheid het epicyte gen.

Tip voor mensen die vinden dat het een goed idee is om 'zwartjes' preventief uit te roeien: drink vooral veel drankjes met High Fructose Corn Syrup, want daar zit dat gen ongetwijfeld in verwerkt.. U dacht toch niet dat eugenetica beperkt bleef tot '3e wereld landen'?
Ness's avatar
| #229836 | 20-02-2015 18:28 | ..................
Suikers is een van de oorzaken voor obesitas.teveel achte je pc hangen is ook een oorzaak.
| #229970 | 23-02-2015 14:18 | Ness
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2964540/PR-firm-government-s-obesity-campaign-works-fast-food-giants-including-Mars-KFC-Walkers-crisps.html

Het zit dus ietsje anders. Freud - het bedrijf dat de anti-obesitas campagne aan het marketen is - werkt tevens voor multinationals als Nestle, Mars en KFC. Het gaat om junkfood, niet om 'suikers' alleen.
There has been particular suspicion over Change4Life’s schemes offering families money-saving vouchers for seemingly healthier products – which happen to be made by junk food firms. These include Smart Swaps and Sugar Swaps deals which give the public discounts on items such as Pepsi Max, Uncle Ben’s Rice Time ready meals – made by Mars – and certain ASDA products.
Ness's avatar
aanmelden / inloggen