Door Unbeliever, Op maa 10 jan 2011 22:41, 0 reacties,    

Palestijnse Autoriteit verwacht in september wereldwijde erkenning


De Palestijnse Autoriteit (PA) zegt dat het zal proberen om van meer landen erkenning voor een Palestijnse staat te krijgen wanneer de zaak in september wordt besproken bij de Verenigde Naties.

Minister van Buitenlandse Zaken Riyad al-Maliki zei dat de PA in eerste instantie bij de VN-Veiligheidsraad erkenning zoekt, maar zou dit mislukken, zich zal wenden tot de Algemene Vergadering, waar de besluiten niet bindend zijn maar waar ook geen veto mogelijk is.

Vorige maand erkenden Brazilië, Argentinië, Bolivia en Ecuador de Palestijnse staat. Ook Uruguay, Paraguay, Peru en naar verwachting ook Chili kunnen in de komende weken op de lijst bijgeschreven worden.

De PA minister zei ook dat Azië, Afrika en het Caribisch gebied zullen volgen.

"Het Caribisch gebied bestaat uit 12 kleine staten, maar deze landen hebben hetzelfde gewicht bij de stemming als China in de Algemene Vergadering van de VN,"aldus werd hij maandag geciteerd door de Associated Press.

De Palestijnen zijn in gesprek met Honduras, Guatemala en El Salvador en ook Spanje heeft beloofd om Palestina in september te erkennen zei Maliki.

De Palestijnen lijken een meerderheid in de Algemene Vergadering hebben, maar succes is niet verzekerd.

De VS spreekt routinematig zijn veto uit betreffende maatregelen die Israël niet welgevallig zijn. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft vorige week een resolutie aangenomen die "unilaterale maatregelen ter erkenning van een Palestijnse staat veroordeeld."
Annotaties:
aanmelden / inloggen