Door P.uncia, Op din 29 mei 2012 17:31, 3 reacties,    

Panetta: Drone aanvallen VS ‘absoluut noodzakelijk’De Amerikaanse minister van Defensie, Leon Panetta, omschreef het gebruik van Amerikaanse drone aanvallen in Pakistan en Jemen als "absoluut noodzakelijk voor ons vermogen om Amerikanen te verdedigen".

Panetta noemde drone aanvallen "één van de meest precieze wapens die we in ons arsenaal hebben" en zei dat de bescherming van Amerikaanse veiligheid door het neerhalen van doelen in landen als Pakistan en Jemen prioriteit heeft.

"Het gebruik van de operaties die we hebben, het gebruik van de systemen die we hebben, het gebruik van de wapens die we hebben is absoluut noodzakelijk voor ons vermogen om de Amerikanen te verdedigen. Dat is wat telt en dat is wat we doen".

In de laatste barrage van aanvallen werden ten minste acht mensen gedood en verscheidene anderen gewond toen een Amerikaanse drone op de vroege maandagochtend 5 raketten afvuurde in de Pakistaanse Noord-Waziristan regio.

Dit was de vierde soortgelijke aanval in Pakistan in minder dan een week, die ongeveer 30 levens en tientallen gewonden heeft gekost.

Veiligheidsamenwerking tussen Washington en Islamabad is afgenomen in de afgelopen maanden nu de betrekkingen tussen de twee landen zijn verslechterd. Pakistaanse functionarissen zeggen dat de drone aanvallen laten zien dat Washington de eisen van Islamabad, te stoppen met de aanvallen, negeert. The Nation

Feiten & cijfers

Veel Pakistanen zien de Amerikaanse drone campagne als een belediging van hun soevereiniteit, en het Pakistaanse parlement en de regering hebben opgeroepen tot een einde aan de drone aanvallen. AP

Het Pakistaanse Parlement heeft onlangs een resolutie aangenomen waarin geëist wordt dat de Verenigde Staten stoppen met drone aanvallen op Pakistaans grondgebied, omdat het een schending van internationaal recht is. AP

De NAVO aanvoerroute werd door Pakistan in november 2011 gesloten naar aanleiding van een dodelijke NAVO-luchtaanval op twee Pakistaanse grenscontroleposten, waarbij 24 Pakistaanse soldaten gedood en 13 andere gewond werden. Focus Nieuws

Amerikaanse drone aanvallen hebben in de afgelopen zeven jaar tenminste 2.800 burgers gedood in het noordwesten van Pakistan volgens Shahzad Akbar, Pakistaans advocaat en directeur van de Foundation for Fundamental Right, een organisatie die de Amerikaanse drone operaties heeft onderzocht in Pakistan.
Annotaties:
| #181588 | 30-05-2012 14:27 | ouwe knar
Panetta noemde drone aanvallen "één van de meest precieze wapens die we in ons arsenaal hebben"
...
Amerikaanse drone aanvallen hebben in de afgelopen zeven jaar tenminste 2.800 burgers gedood in het noordwesten van Pakistan volgens Shahzad Akbar,..
ouwe knar's avatar
| #181598 | 30-05-2012 16:18 | sigmund
2.800 burgers!
sigmund's avatar
| #181631 | 30-05-2012 20:46 | Patman
Je gaat er bijna van hopen dat er veel terroristen door zullen ontstaan.

Ow. Wacht. Dat is ook exact de bedoeling. Goed voor de oorlogsindustrie en politiek.
Patman's avatar
aanmelden / inloggen