Door community (initieel Best Well), Op zat 19 nov 2016 17:12, 3 reacties, nieuws

Paniek bij Pauw: Vreemde Vaccinatie VerklaringDe vertwijfeling bij de zieltogende publieke omroep van Shula Rijxman is alom. Pauw voegde daar gisteren een mooie episode aan toe.Pauw in Paniek

Wat is het geval? Donderdag had de staatstalkshow van Jeroen Pauw besloten het vaccinatie-thema op de kaart te zetten. Wellicht ingegeven door het succes van de drie "boze witte mensen" tegen Alexander Pechthold de week ervoor, die niet opgewassen bleken tegen de gladde veilingmeester, had de redactie weer 3 burgers, tegen vaccineren, uitgenodigd tegen de vrouwelijke kinderarts die dat varkentje wel eventjes zou wassen. Niet dus. De drie arme burgertjes bleken dames (Door Frankema en Flory Gout) met haar op de tanden die het arme pro-vaccineren kinderartsje compleet wegbliezen.

De in de studio aanwezige kickboxer moest tussen beide komen. Gelukkig volstond het nog om dat enkel verbaal te doen. Het liep donderdag met een sisser af. Blik vond het interessante tv, zoals hij eerder in de comments onder een vorig artikel meldde, en zag een duidelijke overwinning voor het anti-vaxi kamp. Of het is omdat Pauw hier meeleest, of dat ze het zelf ook zagen, of een combinatie van beiden, weten we niet, maar feit is dat het item de Pauw bazen kennelijk achter de oren heeft doen krabben met als bizar resultaat weer een novum bij de wankelende staatsomroep. Jeroen Pauw kwam aan het begin van de uitzending met een verklaring die ongeveer hier op neer kwam:

Officiële Verklaring Pauw :-)

"Wij hadden gisteren het debat tussen 3 anti-vaccineerders en een pro-vaccinatie arts. Helaas kwam aan het eind van dit debatje de verkeerde perceptie naar buiten. Dat was niet de bedoeling. Daarvoor bieden wij u onze excuses aan. Daarom vertellen wij u nu welke perceptie had moeten blijven hangen bij u: Vaccinaties zijn helemaal toppie! Alle schadelijke bijwerkingen die u bedenkt of op internet heeft gelezen, daarvan is niets bewezen! Uitbraken van die ziektes zijn alleen gebeurd in gebieden waar ze niet vaccineren. Wij hebben intern maatregelen genomen. De huidige perceptie-manager is ontslagen.

Wij zullen onze gasten nog beter selecteren en er voor zorgdragen dat ze zich aan de afgesproken scripts houden, zodat in de toekomst weer alleen de gewenste, gelijkgeschakelde perceptie blijft hangen. We zullen op het thema vaccineren niet meer terugkomen. We gaan de anti-vaxxi's toch niet overtuigen en slapende honden wakker maken vindt de nieuwe perceptie-manager geen goed idee. Volgende week nodigen we voor de zekerheid gewoon weer onze vaste en betaalde krachten uit. U kunt rekenen op Sylvana (nog een keer Pietendiscussie), Peter R. (multitalent, kunnen we voor ieder onderwerp inzetten) en leden van het kabinet (voor de juiste goedgekeurde staatsinformatie). Nogmaals onze excuses voor wat gisteren gebeurd is. Was getekend, redactie Pauw."

Vaccinatie-uitzending donderdag 17 November 2016

Ook schrijvende pers vertwijffeld

Vrij Nederland gaat frontaal tegen de twee anti-vaximoeders van Pauw in. De moeders zouden het allemaal verkeerd zien volgens Aafke Romeijn: "achterhaalde onderzoeksresultaten, onderbuikgevoelens, Facebook-posts,... drogredenen." Hysterische Aafke gaat verder: "De "bezorgde ouders" zijn niet langer burgers met een gezonde dosis kritisch vermogen, maar lijken te veranderen in complotdenkers van het ergste soort. En met complotdenkers is het moeilijk, zo niet onmogelijk debatteren... Hun gelijk is het enige gelijk." Die zit! Plak er het label "complotdenker" op en argumenteren lijkt al niet meer nodig. Dan ben je kaltgestellt.


De insteek van de gelijkgeschakelde media is al duidelijk uit de kop. Geen heledere uiteenzetting van argumenten, maar "Hoe leg je het dan wel uit?". De Volkskrant en hun gelijkgeschakelde partners zijn bezig datgene wat niet meer uit te leggen is, coûte que coûte toch vertwijffeld proberen uit te leggen. Zichzelf weer belachelijker en onbelangrijker makend dan ze al waren.


Geen gezonde discussie, voor- en nadelen, nee, "Hoe om te gaan met de prik-weigeraar?". Weer twee volle pagina's, plus voorpagina. Enkele argumenten die Blik aandraagt die voor discussie vatbaar zijn: "niet gevaccineerden bedreigen de gezondheid van de gevaccineerden". Vindt Blik altijd een gek argument. Allereerst zitten er diepe morele aspecten aan maar die laten we even buiten beschouwing. Maar het zouden de niet vaccineerders moeten zijn die als eerste bang zouden moeten zijn voor uitbraken. Hun kinderen zijn ten slotte niet gevaccineerd! Ander argument: Als je kind later op vakantie gaat (naar India?) is dat gevaarlijk. Is een argument. Kan. Maar wil je je 2-maanden oude baby al injecteren tegen de ziektes die op een mogelijke buitenlandse reis te voorschijn zouden kunnen komen. Trouwens, Polio is kinderverlamming, dus als je kind op 18-jarige leeftijd naar India gaat heeft de tijd het eventuele risico al ingehaald. Ten laatste: Waarom vaccineert de Koninklijke familie niet (publiekelijk)?

Rechtstreekse link naar dit artikel
Annotaties:
| #256180 | 19-11-2016 17:18 | Best Well
Alles is voorgekookt:
Helaas kwam aan het eind van dit debatje de verkeerde perceptie naar buiten.
Wij zullen onze gasten nog beter selecteren en er voor zorgdragen dat ze zich aan de afgesproken scripts houden
Best Well's avatar
| #256190 | 19-11-2016 23:24 | liedetecter
Mooi artikel. Mooi ook die worsteling van MSM/vaccinatie terreur campagne zó erg censuur te willen ... zó erg de publieke opinie willen manipuleren, maar dan zó openlijk balen van de mondigheid van de burger die zich niet langer laat bepiepelen door fake autoriteit, fake wetenschapsreligie en propaganda ... De rol van de media is door het kritiekloos alle leugen maar voort te willen zetten duidelijk in een crisis beland die zijn weerga niet kent.

Van alle kanten sneuvelen de heilige huisjes en vaccinatie is er absoluut één van: de pro-vaxx extremisten schieten hun doel voorbij door slaafse gehoorzaamheid af te willen dwingen (gedwongen vaccinatie op grond van onlogische argumentatie: geloof ons!) en zelf nadenken taboe te verklaren. Dat werkt niet meer ... net zo min als kritische mensen maar "plottertjes" te blijven noemen ... en als dan de aap uit de mouw komt (dan maar censuur), dan krijgt de inmiddels wijzer geworden burger direct bevestiging: dit is medische terreur, want de vrijheid van medische behandeling staat onder druk.

Het is heel logisch: mensen die bibberen van de angst voor een lichte ziekte en zich dus laten vaccineren zouden daarmee beschermd moeten zijn en zich niet langer druk hoeven maken om diegene die zich niet laten vaccineren. Ze zijn immers beschermd. Die gezonde niet vaxxers toch willen dwingen is dan je reinste terreur uiteraard.

Gevolg: verlies van geloof in de integriteit van het medisch establishment en de media.
| #256402 | 27-11-2016 21:22 | G.B. Wolf
Inmiddels is gebleken, dat de staat 2 miljoen heeft uitgetrokken, om de anti-vaxxertjes toch maar vooral te overtuigen/indoctrineren van de noodzaak van vaccineren.
Hierbij worden de smerigste trucs gehanteerd: Men gaat niet in discussie, maar ze proberen een klimaat te creëren, waardoor anderen gaan proberen te dwingen. Leidraad hierbij is de anti-rokershetze. Zorg ervoor, dat ze nergens kunnen roken, dan stoppen ze vanzelf, zo denken ze.

Nu worden kindercrèches voor het karretje gespannen. Er wordt op aangestuurd, dat niet gevaccineerden niet op de crèche mogen komen.
Hierbij worden toch wel belangrijke zaken over het hoofd gezien: overeenkomst met een crèche betreft een privaatrechtelijke overeenkomst. Daarbij kan de ouder NIET worden verplicht, om een verklaring omtrent vaccineren af te leggen. Proberen ze het toch, dan dreig je dat je gewoon naar de volgende gaat.
Sterker nog: de ouder van het niet gevaccineerde kind wil van de andere kinderen weten, wanneer die wél zijn/worden gevaccineerd, want die kinderen zijn juist besmettelijk voor hun niet gevaccineerde kind.
De omgekeerde wereld dus. Maar dat vergeet pauw even zelf, want hij is wel gevaccineerd, zoals hij zelf tijdens het programma verklaarde, dus zo gek als een deur.

Probleem bij die crèches is, dat die hoofdzakelijk worden bevolkt door vrouwen. Dat is voor de kindertjes wel fijn, maar probleem is wel, dat (vooral) vrouwen snel zijn te indoctrineren en braaf alle bevelen van overheden, mannen met (kuch) gezag en uniformen/artsen, rücksichtslos uitvoeren. Befehl ist befehl enzo.
G.B. Wolf's avatar
aanmelden / inloggen