Door community (initieel P.uncia), Op din 13 nov 2012 15:18, 3 reacties, nieuws

Parijs wil oude auto’s uit stadscentrum bannenNa Londen, Stockholm en Milaan wil nu ook Parijs de strijd aanbinden met de luchtvervuiling in de stad. Om het verkeer te verminderen en de luchtkwaliteit aanzienlijk te verbeteren, stelt de Parijse burgemeester Bertrand Delanoë maandag in de gemeenteraad een globaal actieplan voor. Vanaf september 2014 zijn auto's ouder dan 17 jaar er niet meer welkom.

Daarnaast houdt het actieplan onder meer in dat op de Périphérique, de ring rond Parijs, de maximumsnelheid daalt van 80 naar 70 km/uur. Critici betwijfelen of die maatregel een grote impact zal hebben, omdat het drukke verkeer het nu al vaak onmogelijk maakt om de maximumsnelheid te halen.

Om te vermijden dat autorijden voor sociaal zwakkeren een luxe wordt, stelt de socialist Delanoë ook een slooppremie voor.

Het is nog afwachten of het actieplan volledig in werking zal treden. Het is de Franse regering die over een aantal maatregelen het laatste woord heeft
Annotaties:
| #190858 | 13-11-2012 22:05 | Japie
Tja, je moet iets doen om de totaal in verval geraakte autoindustrie weer uit haar coma te helpen.

Misschien een slooppremie voor de Franse auto-industrie?
Japie's avatar
En de Nederlandse regering stimuleert al die vervuilende wrakken met de vrijstelling op wegen belasting.
Nadat het nieuwe kabinet de vrijstelling had geschrapt, kwam er gisteren toch weer een bericht dat de schrapping was geschrapt.

De hobby van dokter Pieter en advocaat Eberhardt en zakenman Jantje, mag absoluut niet verstoord worden.
Johan Alphons (Independent, spaceship Earth)'s avatar
| #190880 | 14-11-2012 16:16 | merethan
Een oude Citroën DS doet 1 op 12 ofzo? Kan nou niet zeggen dat dat onzuinig is. Nu weet ik niet of daar het hele katalysator rataplan aan vast zit maar om nou te zeggen dat ze zo vervuilend zijn... Nee.

En nieuwe auto bouwen kost ook een partij energie btw. Lekker makkelijk om dat te vergeten.
merethan's avatar
aanmelden / inloggen